De ultieme gids voor het wijzigen van uw DNS-server

de-ultieme-gids-om-uw-dns-server-foto te wijzigen

We hebben onlangs gekeken naar de vele redenen waarom u mogelijk een DNS-server van derden wilt gebruiken. U kunt de DNS-server voor uw hele netwerk op uw router wijzigen of afzonderlijk instellen op een pc of ander apparaat.

Het heen en weer schakelen tussen DNS-servers kan vervelend zijn, dus we hebben enkele tips om het te versnellen - perfect als je Tunlr gebruikt om af en toe toegang te krijgen tot geografisch geblokkeerde mediasites.Op uw router

Als u de DNS-server voor uw hele netwerk wilt wijzigen, moet u dit op uw router doen. Alle apparaten in uw netwerk - pc's, smartphones, tablets, gameconsoles en al het andere dat op het netwerk is aangesloten - krijgen hun DNS-server van de router. Uw router gebruikt standaard de DNS-servers van uw internetserviceprovider. Wijzig de DNS-server op uw router en elk ander apparaat in uw netwerk gebruikt de DNS-server die u opgeeft.

Om dit te doen, opent u gewoon de webinterface van uw router - hoe u dit doet, hangt af van welke router u heeft. Als je niet zeker weet hoe je dit moet doen, wil je waarschijnlijk een blik werpen op de handleiding van je router om instructies te zien en het standaardwachtwoord te leren dat je nodig hebt.

Eenmaal daar vindt u waarschijnlijk een DNS-optie op een van de pagina's. Wijzig dit en de instelling heeft invloed op uw hele netwerk. Als u de optie niet kunt vinden, zoek dan in de handleiding van uw router of voer een Google-zoekopdracht uit naar uw routermodel en wijzig de DNS.

de-ultieme-gids-om-uw-dns-server-foto te wijzigen 2

Windows – Configuratiescherm

U kunt ook de automatische DNS-serverselectie negeren en een aangepaste DNS-server instellen op elk afzonderlijk apparaat. In Windows kunt u de DNS-server voor elke netwerkadapter afzonderlijk wijzigen - dit betekent dat u deze voor zowel uw Wi-Fi- als Ethernet-verbindingen moet wijzigen als u zowel draadloze als bekabelde netwerkverbindingen op een laptop gebruikt.

U kunt dit doen vanuit het Netwerkcentrum. Bekijk uw lijst met netwerkverbindingen, klik met de rechtermuisknop op degene die u wilt configureren en selecteer Eigenschappen. Selecteer de optie Internet Protocol versie 4 (TCP/IPv4) in de lijst, klik op de knop Eigenschappen en voer de gewenste DNS-serveradressen in. Lees deze volledige gids voor het wijzigen van uw DNS-server met schermafbeeldingen voor meer informatie.

de-ultieme-gids-om-uw-dns-server-foto te wijzigen 3

Windows – Snel schakelen

Als u snel wilt schakelen tussen DNS-servers, maakt Windows dit nogal moeilijk. Je zou het kunnen doen met de opdrachtprompt - we zullen dat hieronder bespreken - maar gemiddelde gebruikers doen het liever met een grafische toepassing.

Als je regelmatig tussen DNS-servers wilt schakelen - misschien gebruik je Tunlr af en toe als je DNS-server zodat je Netflix en Hulu buiten de VS kunt kijken - raden we DNS Jumper aan. Het is een gratis applicatie waarmee je DNS-servers uit een lijst kunt kiezen en er snel naar kunt overschakelen. U kunt aangepaste DNS-servers invoeren en zelfs van DNS-server wisselen voor al uw netwerkadapters tegelijk. Het is veel sneller dan door de Windows-netwerkdialogen te bladeren.

de-ultieme-gids-om-uw-dns-server-foto te wijzigen 4

Windows – Opdrachtregel

Als u al het klikken wilt vermijden en snel uw DNS-server wilt wijzigen, kunt u dit doen met een opdracht in het opdrachtpromptvenster. De onderstaande opdracht kan ook worden geïntegreerd in batchbestanden die u zou kunnen gebruiken om uw DNS-instellingen snel tussen meerdere servers te schakelen.

Om dit te doen, hebt u een beheerdersopdrachtpromptvenster nodig: klik met de rechtermuisknop op de opdrachtpromptsnelkoppeling en selecteer Uitvoeren als beheerder om deze te openen.

De volgende opdracht stelt de verbinding met de naam Local Area Connection in om 8.8.8.8, een van de openbare DNS-servers van Google, als primaire DNS-server te gebruiken:

netsh interface ip set dns name=Local Area Connection statisch 8.8.8.8

de-ultieme-gids-om-uw-dns-server-foto te wijzigen 5

Op uw smartphone of tablet

Met Android- en iOS-apparaten kunt u een aangepaste DNS-server instellen, maar dit is alleen van toepassing op een enkel netwerk. Met andere woorden, u kunt de DNS-server voor uw thuisnetwerk wijzigen, maar u moet deze elke keer dat u verbinding maakt met een nieuw Wi-Fi-netwerk opnieuw wijzigen.

Om dit op Android te doen, opent u de lijst met Wi-Fi-netwerken en drukt u lang op degene waarmee u bent verbonden. Tik op Netwerk wijzigen en vink het vakje Geavanceerde opties weergeven aan. Stel IP-instellingen in op Statisch en u kunt uw DNS-server wijzigen - helaas betekent dit ook dat u DHCP niet meer op het netwerk kunt gebruiken.

de-ultieme-gids-om-uw-dns-server-foto te wijzigen 6

Als uw Android-apparaat is geroot, kunt u in plaats daarvan de Set DNS-app installeren. Met Set DNS kunt u een aangepaste DNS-server kiezen en de app stelt uw DNS-server automatisch in elke keer dat u verbinding maakt met een nieuw netwerk - geen statische IP's nodig of handmatig wijzigen van instellingen.

de-ultieme-gids-om-uw-dns-server-foto te wijzigen 7

Het proces is vergelijkbaar op iOS. Ga naar het scherm Wi-Fi-instellingen, tik op de pijl naast het netwerk waarmee u bent verbonden, tik op het DNS-veld en voer uw aangepaste DNS-servers in.


Nadat u uw DNS-server voor een Windows-pc hebt gewijzigd, moet u mogelijk uw DNS-cache leegmaken met de volgende opdracht voordat uw wijzigingen van kracht worden:

ipconfig /flushdns

Afbeelding tegoed: Khairil Yusof op Flickr

Meer verhalen

Een duidelijkere scheiding maken tussen elke e-mail in uw berichtenlijst in Outlook 2013

Als je een lange lijst met e-mails hebt en je moeite hebt om onderscheid te maken tussen de afzonderlijke e-mails in je lijst, kun je een rasterlijnstijl selecteren om tussen elk van de e-mails weer te geven. Dit kan de zichtbaarheid van elke e-mail in uw lijst verbeteren.

Is het mogelijk om mijn computermonitoren uit te schakelen vanaf mijn pc?

Het uitschakelen van uw monitoren vanaf uw pc zou uw workflow aan het einde van de dag zeker versnellen. Is dit mogelijk?

Geek Trivia: welke Star Trek-continuïteitsfout bleef 26 jaar onverklaard?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe u de huidige RSS-feeds alleen in Outlook 2013 kunt bekijken

Als je veel RSS-feeds in Outlook hebt, kan het erg chaotisch worden in je RSS-feeds-map. Er is een manier waarop u uw RSS-feeds kunt instellen met behulp van zoekmappen, zodat u alleen de ongelezen feeds van vandaag kunt bekijken.

Geek Trivia: welk dier draagt ​​zijn favoriete gereedschap bij zich?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe installeer ik Microsoft Office op Linux

Linux-gebruikers kunnen LibreOffice, Google Docs en zelfs Microsoft's Office Web Apps gebruiken, maar sommige mensen hebben nog steeds de desktopversie van Microsoft Office nodig of willen ze gewoon. Gelukkig zijn er manieren om Microsoft Office op Linux uit te voeren.

Ontsnap aan de klauwen van de boze wetenschapper in Humanoid 47

Je hebt het ongelukkige geluk gehad om een ​​kwaadaardige wetenschapper tegen te komen die denkt dat jij de perfecte kandidaat bent voor zijn laatste ronde van experimenten! Maar net als hij zijn duivelse werk op je begint uit te voeren, krijg je een onverwachte kans om te ontsnappen. Kun jij deze ene kans op vrijheid optimaal benutten?

Hoe het volledige venster voor het bewerken van contacten in Outlook 2013 te openen

Als u in Outlook 2013 dubbelklikt op een contactpersoon, wordt standaard de nieuwe contactpersoonkaart voor die contactpersoon weergegeven. De contactkaart bevat niet alle velden van het volledige contactbewerkingsvenster dat wordt geopend wanneer u een nieuwe contactpersoon aanmaakt.

Windows-software uitvoeren op een Chromebook

Op Chromebooks wordt normaal gesproken geen Windows-software uitgevoerd - dat is het beste en het slechtste aan hen. U hebt geen antivirusprogramma of andere Windows-bureaubladrommel nodig, maar u kunt Skype, volledige Microsoft Office of andere Windows-bureaubladtoepassingen niet installeren.

Geek Trivia: als je een feitje is verteld, is je wat verteld?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!