Uitbreiding laptopverbod kan ook binnenlandse vluchten omvatten

De Amerikaanse regering legde in maart een laptopverbod op in vliegtuigcabines voor 10 luchthavens en voor ongeveer 350 vluchten per week. Er zijn hints geweest dat het verbod voor een paar maanden kan worden uitgebreid, en nu heeft het hoofd van Homeland Security dit bevestigd. Maar het kan uiteindelijk zowel binnenlandse als internationale vluchten zijn die onder het verbod vallen.

Volgens Reuters herziet Homeland Security momenteel het verbod en overweegt het uit te breiden tot rechtstreekse vluchten vanaf luchthavens verspreid over Europa, het Midden-Oosten en Afrika. John Kelly, minister van Binnenlandse Veiligheid, zei tegen het Huis van Afgevaardigden: 'We kijken nu naar nog eens 71 luchthavens.' Hij zei ook dat ze proberen 'de dreiging te verminderen' zonder het verbod uit te breiden, wat zich waarschijnlijk vertaalt in een gegarandeerde verhoogde veiligheid op de onderzochte luchthavens.Als het verbod zou worden uitgebreid, zouden er naar schatting 400 vluchten per dag worden getroffen. Dit zijn echter alleen internationale vluchten. Wat de TSA betreft, worden ook binnenlandse vluchten overwogen.

Volgens CBS Baltimore betekenen de recente terroristische aanslagen in Groot-Brittannië, in combinatie met het begin van het Amerikaanse zomerreisseizoen, een nog grondiger veiligheidsonderzoek en meer passagiers. En met dat in gedachten herziet de TSA de situatie met betrekking tot een laptopverbod en sluit een verbod op binnenlandse vluchten niet uit.

Verwant

  • Verbod op luchtvaartelektronica is protectionisme, geen veiligheidVerbod op luchtvaartelektronica is protectionisme, geen veiligheid

Lisa Farbstein, een woordvoerder van TSA Public Affairs, vertelde CBS Baltimore dat er nog geen beslissing is genomen: 'Het ministerie van Binnenlandse Veiligheid overweegt momenteel de mogelijke uitbreiding van dat laptopverbod... Er is geen besluit genomen... vijand. Ze richten zich op vervoersknooppunten, dus wat we willen doen is ervoor zorgen dat u veilig op uw bestemming aankomt en veilig naar huis gaat.'

Als het verbod wordt uitgebreid, hetzij naar meer internationale luchthavens of binnenlandse vluchten, zal dit ongetwijfeld woede en frustratie veroorzaken, maar nog belangrijker, zelfs langere wachttijden om aan boord te gaan. De TSA dringt er bij reizigers op aan om meer tijd te geven als ze tussen nu en Labor Day reizen om door de veiligheidscontrole te komen. Voor binnenlandse vluchten betekent dat twee uur voor een vlucht aankomen. Voor internationale vluchten raden ze drie uur aan.

Aanbevolen verhalen

Salesforce Einstein ABM kan een B2B-marketinggame-changer zijn

B2B-marketing zal profiteren van meer automatisering dankzij Salesforce's nieuwe, op kunstmatige intelligentie (AI) gebaseerde, accountgerichte marketing- en klantrelatiebeheertool (CRM).

Amazon's drone-leveringen kunnen parachutes met verzendlabels bevatten

Amazon's patent voor verzendlabels voor parachutes zou je spullen veiliger kunnen houden als het in je tuin belandt.

Hoe repareer ik het toetsenbord van mijn laptop?

Laptoptoetsenbord werkt niet? Deze correcties kunnen u helpen terug te keren naar eerder gepland typen.

Verbod op luchtvaartelektronica is protectionisme, geen veiligheid

De VS hebben het meenemen van laptops aan boord van vluchten van verschillende landen naar de VS verboden, en ik ben ervan overtuigd dat het gaat om een ​​voortdurende strijd tussen luchtvaartmaatschappijen uit de VS en het Midden-Oosten.

'Hearthstone' krijgt begin april de eerste uitbreiding van het jaar

'Journey to Un'Goro' brengt dinosaurussen en nieuwe mechanica.