Uit de doos met tips: Grease Monkey in Chrome, wat u nu moet lezen en automatisch verbinding maken met uw VPN in OS X

uit-de-tips-doos-vet-aap-in-chroom-wat-te-lezen-volgende-en-autoconnect-je-vpn-in-os-x foto 1

Een keer per week duiken we in de tipsbox en delen we enkele geweldige lezerstips. Deze week bekijken we hoe we Grease Monkey-scripts in Chrome kunnen gebruiken na recente beveiligingswijzigingen, websites met boeksuggesties en hoe u uw VPN verbonden kunt houden in OS X.

Hoe niet-Chrome-Store-scripts in Chrome in te schakelen uit-de-tips-doos-vet-aap-in-chroom-wat-te-lezen-volgende-en-autoconnect-je-vpn-in-os-x foto 3

Lin schrijft in met de volgende tip:Ik weet zeker dat andere lezers de recente verandering in Google Chrome hebben opgemerkt: je kunt niet langer snel gebruikersscripts toevoegen vanuit scriptopslagplaatsen zoals UserScripts.org. Als u op het script klikt, krijgt u de foutmelding Extensies, apps en gebruikersscripts kunnen alleen worden toegevoegd vanuit de Chrome Web Store. Hoewel ik Google toejuich omdat het het juiste doet, qua beveiliging, kostte het me een minuut of twee om er een weg in te vinden. De nieuwe manier om scripts te laden, is door ze op uw computer op te slaan en ze vervolgens te slepen en neer te zetten in het menu Extensies. Google geeft hiervoor de volgende instructies:

  1. Download het extensiebestand van de website en sla het op uw computer op.
  2. Klik op het moersleutelpictogram op de browserwerkbalk.
  3. Selecteer Extra > Extensies.
  4. Zoek het extensiebestand op uw computer en sleep het bestand naar de pagina Extensies.
  5. Bekijk de lijst met machtigingen in het dialoogvenster dat verschijnt. Als u verder wilt gaan, klikt u op Installeren.

Het is niet zo handig als klikken op Installeren op UserScripts.org, maar het is veel veiliger.

Bedankt voor de tip, Lin. Je moet zeker gaan graven voor de tijdelijke oplossing, dus je hebt meer dan een paar lezers een gedoe of twee bespaard.

Wat moet ik hierna lezen Suggesties voor nieuwe boeken

uit-de-tips-doos-vet-aap-in-chroom-wat-te-lezen-volgende-en-autoconnect-je-vpn-in-os-x foto 4

Genieve schrijft met de volgende op het boek gerichte tip:

Ik zag je bericht over YourNextRead en dacht dat ik een andere engine voor boekaanbevelingen zou aanraden. Ik gebruik Wat moet ik nu lezen? met veel succes. Het heeft niet helemaal de fancy-pants-interface van YourNextRead, maar het heeft solide aanbevelingen.

Bedankt, Genieve, we zijn altijd op zoek naar nieuwe plaatsen om nieuwe boeken te vinden!

VPN AutoConnect houdt uw VPN-verbinding gekoppeld

Frank schrijft met de volgende VPN/Mac-tip:

Ik betaal goed geld voor een mooie VPN-verbinding en ik haat het als de verbinding wordt verbroken en er geen goede back-up wordt gemaakt. Ik heb een redelijk goede oplossing gevonden met VPN Autoconnect, een Mac Store-app van $ 0,99, die de verbinding voortdurend aanhoudt en automatisch opnieuw koppelt als deze wegvalt. Het is een one trick pony, maar het doet de truc die ik nodig heb om het perfect te doen.

Bedankt voor het schrijven in Frank; het verliezen van je beveiligde verbinding kan frustrerend zijn, dit ziet eruit als een goedkope en eenvoudige pleister.


Heb je een tip om te delen? Stuur ons een e-mail op tips@howtogeek.com en zoek je tip op de voorpagina!

Meer verhalen

Toegang krijgen tot gedeelde Windows-mappen en video's streamen via wifi op Android

Wilt u video's vanaf uw computer afspelen op uw Android, zonder ze naar de interne opslag van uw apparaat te hoeven kopiëren? Deel een map via het netwerk met Windows. U kunt ook bestanden heen en weer kopiëren via Wi-Fi.

Download gratis de 'Persoonlijke eenheid bereiken - 12.04 Unity Customization Guide'

Zodra u uw glanzende nieuwe Ubuntu 12.04-systeem hebt ingesteld, is de kans groot dat u de Unity-gebruikersinterface wilt aanpassen aan uw behoeften. Dat lijkt misschien een ontmoedigende taak als je nieuw bent bij Unity ... en dat is waar ...

Geek Trivia: de glyphs in welke videogame zijn direct vertaalbaar naar het Engels?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Wat je zei: Favoriete Geek TV Show

Eerder deze week vroegen we je om je favoriete geek-tv-show te delen en nu zijn we terug om enkele van de meest populaire nominaties uit te lichten.

Eenvoudig eerdere versies van het .Net Framework installeren in Windows 8

Programma's die voor eerdere versies van Windows zijn geschreven, werken niet in Windows 8, tenzij u een oudere versie van het .Net Framework hebt geïnstalleerd. U kunt eenvoudig zowel de nieuwe als de oudere versies van het framework tegelijkertijd uitvoeren.

Geek Trivia: Waar bevindt zich de meest afgelegen geocache?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

De internetkaart brengt 350.000 websites in een op verkeer gebaseerde kaart in kaart

De internetkaart is een interactieve kaart die via gewogen cirkels 350.000 websites in relatie tot elkaar in kaart brengt. Zoom over de kaart om de, vaak verrassende, verbanden tussen uw favoriete websites te zien.

E-mail verzenden vanaf de opdrachtregel in Windows (zonder extra software)

In Windows is er geen manier om native e-mail te verzenden vanaf de opdrachtprompt, maar omdat u met PowerShell het onderliggende .Net Framework kunt gebruiken, kunt u eenvoudig een e-mail maken en verzenden vanaf de opdrachtregel.

5 Windows-opdrachtprompttrucs die u waarschijnlijk niet kent

We hebben de neiging om de opdrachtprompt hier bij How-To Geek vrij veel te gebruiken, dus hebben we besloten je 5 trucs te laten zien die we in de opdrachtprompt gebruiken en die je misschien niet kent - lees verder om erachter te komen wat ze zijn.

Geek Trivia: welk groot videogamebedrijf is ook eigenaar van een Major League Baseball-team?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!