Uit de doos met tips: onmiddellijk formaat wijzigen van vensters, de muiscursor bevatten en batterijconfiguratie begrijpen

uit-de-tips-box-instant-window-resize-met-de-muis-cursor-en-begrijpen-batterij-configuratie foto 1

Elke week duiken we in de brievenbus van de lezer en halen er tips en trucs uit om te delen. Deze week kijken we naar een supereenvoudige snelkoppeling voor het wijzigen van het formaat van vensters, hoe u uw muis kunt plaatsen in een opstelling met meerdere monitoren en hoe u uw batterijconfiguratie kunt controleren.

Vergroot een venster verticaal met een enkele klik

uit-de-tips-box-instant-window-resize-met-de-muis-cursor-en-begrijpen-batterijconfiguratie foto 2Lezer Charles schrijft vanuit Ohio en deelt een slimme tip die gloednieuw voor ons was:

Wanneer u de hoogte van een venster wilt maximaliseren (maar niet de breedte), kunt u dit doen door de cursor op de boven- of onderrand van het venster te plaatsen. Als het een kleine pijl voor formaatwijziging wordt, dubbelklikt u. Het venster wordt onmiddellijk uitgebreid tot de volledige hoogte van de monitor (maar niet de breedte). Ik ontdekte deze truc totaal per ongeluk en heb hem sindsdien nuttig gevonden.

Het is ook zo'n handige truc! We hadden er nog nooit van gehoord, maar we hebben al verschillende gevallen gezien waarin het behoorlijk nuttig zou blijken te zijn. Je kunt onder Windows 7 ook op een venster tikken tegen de middelste rand van het scherm om een ​​soortgelijke truc uit te voeren in het midden van het dock en verlengen.

Jail je muis op een installatie met meerdere monitoren

uit-de-tips-box-instant-window-resize-met-de-muis-cursor-en-begrijpen-batterijconfiguratie foto 3

Steve schrijft met zijn multi-monitor dilemma en de oplossing die hij vond:

Ik ben dol op mijn opstelling met meerdere monitoren, maar er zijn momenten dat het lastig kan zijn. Met name bij het spelen van bepaalde computergames of het uitvoeren van bepaalde legacy-applicaties die ik voor mijn werk moet gebruiken. Games en oudere applicaties weten vaak niet wat ze moeten doen met een opstelling met meerdere monitoren en er kunnen allerlei rare dingen gebeuren. Ik heb de muis laten vastlopen op de secundaire monitor, applicaties crashten toen de muis van de primaire monitor naar de secundaire monitor ging, en de muis was volledig verdwenen zodra deze de primaire monitor verliet. Zelfs als het niet zo drastisch is, is het vervelend als je een harde rand verwacht tijdens het spelen van een game en de muis gewoon uit het frame ritst en verdwijnt.

Mijn oplossing is een open source-app die ik heb gevonden, genaamd Mousenitor. Het is een eenvoudige kleine applicatie waarmee je de muis effectief kunt vastzetten. U kunt grenzen stellen, deze wijzigen met sneltoetsen en zelfs profielen instellen voor verschillende apps en games. Het heeft me zoveel kopzorgen bespaard! Over hoofdpijn gesproken, stel geen profiel in dat de muis beperkt tot de primaire monitor, plaats dan het Mousenitor-configuratiescherm op de tweede monitor en zet hem vervolgens aan. Dat was een hele puzzel om op te lossen.

Prima oplossing Stef! We hebben eenvoudige apps gezien die de muis gewoon op de primaire monitor plakken, maar dit is de eerste keer dat we een app hebben gezien die profielen en zoveel variabelen ondersteunt. Leuke vondst.

Batterijconfiguraties begrijpen

uit-de-tips-box-instant-window-resize-met-de-muis-cursor-en-begrijpen-batterijconfiguratie foto 4

Vorige week deelden we een lezerstip over roterende batterijen om extra leven uit te persen. Jim schreef wat extra inzicht in waarom deze truc misschien niet zo effectief is als je zou hopen en hoe je kunt testen of het werkt op je apparaten.

Het idee van het draaien van de batterij is elektrisch niet logisch, tenzij de batterijen parallel staan ​​(op die manier zelden gebruikt). Bijna alle batterijcircuits zijn in serie (wat je kunt zien als hun polariteit van elkaar is omgekeerd in het batterijcompartiment). De weerstand van een zwakke batterij in een serieschakeling is hetzelfde, ongeacht waar deze zich in de schakeling bevindt. Mogelijk zijn de contacten vuil en door ze te verplaatsen worden ze een beetje schoongemaakt wat zorgt voor een betere verbinding tussen de contacten en de batterijen.

Je kunt ook zien of de batterijen in serie staan ​​met een goedkope voltmeter (het is een multimeterset voor het meten van spanning, koop die voor de zekerheid tot 30 volt meet). Ze zijn verkrijgbaar bij Ace Hardware of vergelijkbare winkels. Plaats de positieve (rode) sonde op de positieve pool van het ene batterijcontact en de negatieve (zwarte) sonde op de negatieve pool van het batterijcontact aan het andere uiteinde. Als de spanning 2, 3 of 4 keer (afhankelijk van het aantal batterijen) is, heeft de spanning van een enkele batterij (meestal ongeveer 1,5 V voor AA of AAA) die een serieschakeling is en het draaien van de batterijen een verwaarloosbaar effect.

Bedankt voor het schrijven in Jim, hoewel we er zeker van zijn dat de lezer die in de originele tip schreef veel geluk heeft gehad met de tip, is het geweldig om de wetenschap erachter te horen en hoe we onze apparaten kunnen testen om te zien of batterijrotatie enig effect heeft.


Heb je een tip of truc om te delen? Stuur ons een e-mail op tips@howtogeek.com en misschien ziet u uw tip op de voorpagina.

Meer verhalen

Nook-kleurupdates; Converteert Nook naar een eenvoudige Android-tablet

Eerder dit jaar lieten we je zien hoe je een Nook in een volledige Android-tablet kunt hacken; nu heeft Barnes and Noble besloten om zelf die route te gaan met een officiële Nook-to-Tablet-update.

Desktop Fun: Exotische Cars Customization Set

Droom je ervan om in een exotische sportwagen te rijden in plaats van je huidige voertuig? Geef die dromen en je dag een boost door wat benzine-aangedreven adrenaline aan je desktop toe te voegen met onze Exotic Cars Customization-set.

Hoe u uw eigen audio-podcast maakt en uitvoert

Heb je ooit zin om je stem letterlijk naar het web te brengen? Podcasts zijn een geweldige manier om met mensen te communiceren en een blog aan te vullen. Dit is wat u moet weten, van het kopen van een microfoon tot het hosten van deze op uw site.

Vraag How-To Geek: stoppen met automatische IE-updates, aangepaste Windows 7-mapachtergronden en aangepaste Ubuntu-bootloading

Een keer per week duiken we in onze reader-mailbag om uw prangende technische vragen te beantwoorden. Deze week bekijken we het stoppen van Internet Explorer bij het updaten naar versie 9, het aanpassen van mapachtergronden in Windows 7 en het aanpassen van de Ubuntu-bootloader.

GigaPan Time Machine biedt time-lapse-video's met ultrahoge resolutie

GigaPan, het bedrijf dat ons al jaren ultra high-res panorama's brengt, heeft een nieuw aanbod: ultra high-res time lapse video's. Van de oerknal tot bloeiende bloemen, je kunt time-lapse-gebeurtenissen tot in waanzinnig detail bekijken.

Gebruik verpakkingstape om door privacyglas te kijken [Geek Tricks]

In de video hierboven deelt YouTube-gebruiker TheFarmacyMan een interessante video waarin hij een truc demonstreert die hij per ongeluk tegenkwam: als je doorzichtige tape op een mat privacyvenster plaatst, fungeert de tape als een kijkgaatje door de g...

De How-To Geek Guide voor het maken van uw eigen aangepaste Ethernet-kabels

Hoewel het kopen van bulkkabel misschien niet voor iedereen weggelegd is, is het vermogen om lange kabels te repareren en te splitsen een essentiële nerdvaardigheid. Blijf lezen om de tools en technieken te zien die je nodig hebt om de kabels voor je thuisnetwerk aan te passen.

Bewerken inschakelen voor alle Office 2010-documenten door de beveiligde weergave uit te schakelen

Beveiligde weergave kan voorkomen dat virussen op uw computer worden geïnstalleerd, maar kost u wel elke keer dat u op een knop klikt wanneer u een document wilt bewerken. Hier leest u hoe u de beveiligde weergave permanent kunt uitschakelen voor alle documenten in Microsoft Office.

Papier besparen door pdf's te markeren en erop te reageren

Hier is een weinig bekend feit: er zijn toepassingen waarmee u gratis PDF-bestanden kunt annoteren en wijzigen, zonder watermerken. Op deze manier kunt u een document nakijken en uw opmerkingen maken zonder papier te verspillen.

Week in Geek: 350 miljoen exemplaren van Windows 7 verkocht

Deze week hebben we geleerd hoe we Firefox kunnen instellen om Google Apps te gebruiken om alles te openen, Virtual PC te gebruiken om Windows 7 op een virtuele machine te installeren, wat een equalizer is en hoe het werkt, en we hebben plezier gehad met het toevoegen van een artistiek tintje aan onze desktops met een speciale aanpassingsset, waar je leuke geeky-deals kunt scoren