Uit de doos met tips: iPad als digitale fotolijst, geklungel met cd-spilkabel en URL-opening in MS Apps

uit-de-tips-doos-ipad-als-digitale-fotolijst-cd-spindel-kabel-ruzie-en-url-opening-in-ms-apps foto 1

Het is tijd om in het vak met tips te graven en de lezerstips van deze week te delen. Tegenwoordig kijken we naar de iPad als een digitale fotolijst, het recyclen van mediaspindels als kabelcaddy's en CTRL+Click om links in MS-toepassingen te openen.

Verander uw iPad in één klik in een fotolijst

uit-de-tips-doos-ipad-als-digitale-fotolijst-cd-spindel-kabel-ruzie-en-url-opening-in-ms-apps foto 2How-To Geek-lezer Mark deelt een tip om uw iPad nuttig te maken terwijl hij aan het opladen is:

Ik heb nu een paar maanden een iPad en elke dag als ik hem zou aansluiten om op te laden en te synchroniseren, liet ik hem gewoon op zijn kleine standaard staan, terwijl het vergrendelscherm naar me staarde. Op een dag zag ik (waarom ik dit nog nooit eerder had opgemerkt, ik heb geen idee!) een klein bloempictogram direct naast de ontgrendelingsband aan de onderkant van het scherm. Ik tikte erop om te zien wat er zou gebeuren en plotseling was de iPad een digitale fotolijst met alle foto's in de mediamap. Ik voel me een totale idioot omdat ik niet wist dat de iPad deze functie had en dat ik het kleine bloempictogram niet eens eerder had opgemerkt. Wanneer ik mijn iPad aansluit om nu op te laden, kan ik diavoorstellingen van mijn favoriete foto's zien in plaats van een statische achtergrond op het vergrendelscherm!

Het is een mooi gebaar, daar zijn we het over eens. Voel je niet al te vreselijk omdat je het niet meteen opmerkt, we zullen toegeven dat we zo verstrikt waren geraakt in alle andere leuke dingen die de iPad deed dat het een paar weken duurde voordat we dachten Oh hey, wat is dit kleine bloempictogram over?. Het klinkt alsof Mark alleen foto's op zijn iPad heeft die hij graag in zijn diavoorstelling zou willen zien, als je vaak schermafbeeldingen opslaat, foto's maakt in games en apps en andere dingen die je mediamap volproppen met foto's die niet echt zijn materiaal voor de diavoorstelling, ga naar Instellingen -> Fotolijst en specificeer vervolgens welke albums je in de diavoorstelling wilt weergeven.

Als de iPad-standaard op de bovenstaande foto je aandacht trok, kun je er hier een voor jezelf pakken.

CD-spindels als kabelhouders

uit-de-tips-doos-ipad-als-digitale-fotolijst-cd-spindel-kabel-ruzie-en-url-opening-in-ms-apps foto 3

Lezer Kristina schrijft met een eenvoudige maar effectieve oplossing voor kabelruzie:

Ik werk op een kleine IT-afdeling en we zitten tot onze nek in allerlei kabels. We hebben in de loop der jaren verschillende oplossingen geprobeerd, maar ze ontbraken allemaal: kabels inpakken zoals Indiana Jones was leuk en geeky, maar een beetje een tijdverspilling, ze in plastic zakken doen was vervelend en verspillend, en het gebruik van draadbanden was gewoon een pijn in de kont. Iemand in onze groep kwam op het idee om de stapels cd-spindels die we elke maand als kabelhouders weggooiden, te recyclen. Ze zijn perfect voor het werk. Je opent gewoon de behuizing, rolt de kabel naar binnen en sluit hem. Ze zijn helder, stevig en goed stapelbaar, en ze bevatten de kabels zonder ze te strak te wikkelen en de verbindingen en draden te belasten.

De stevigheid en het zicht hebben ons verkocht, nu moeten we alleen nog bedenken waar we veel spindels gaan bemachtigen.

CTRL+klik om koppelingen te openen in MS-toepassingen

uit-de-tips-doos-ipad-als-digitale-fotolijst-cd-spindel-kabel-ruzie-en-url-opening-in-ms-apps foto 4

Lezer Margaret schrijft met een klassieke tip:

Ik heb zojuist ontdekt dat ik, om een ​​link in een Word-document te openen, CTRL ingedrukt kan houden en op de link kan klikken. Is dit iets nieuws in Windows 7 of zit ik net achter de eight ball?

Het is niet nieuw voor Windows 7, maar het is een van die kleine tips waarmee je een computer lang kunt gebruiken zonder erover te struikelen; het is de moeite waard om het hier opnieuw af te drukken, alleen voor de mensen die er nog nooit van hebben gehoord. De CTRL+Click URL-truc werkt in zowat elke Microsoft-toepassing, niet alleen die in de Office-suite.


Heb je een goede tip om te delen? Stuur ons een e-mail op tips@howtogeek.com en we zullen ons best doen om het op de voorpagina te krijgen.

Meer verhalen

Vraag How-To Geek: gegevenslatentie en gaming, laptopschermen als tweede monitoren en identificatie van de componenten van uw computer

U heeft vragen en wij hebben antwoorden. Deze week kijken we naar gegevenslatentie tijdens het spelen van computergames, hoe u uw laptopscherm als secundaire monitor kunt gebruiken en hoe u eenvoudig de componenten in uw Windows-machine kunt weergeven en identificeren.

Kindlebility verzendt webartikelen rechtstreeks naar uw Kindle [Bookmarklet]

Kindlebility is een slimme bookmarklet die het doodeenvoudig maakt om artikelen die je op internet vindt te knippen, op te maken en naar je Kindle te sturen. De service is gratis, snel en schrikbarend goed in het opmaken van artikelen voor de Kindle.

Bolt-Action Supercharges Spud Gun-ontwerp

Het standaard ontwerp van het spudkanon is dat van een eenvoudige snuitlader. Dit ontwerp omvat een boutmechanisme dat snel herladen en het inzetten van aardappelprojectielen mogelijk maakt.

Baas Scherm/Toets

Een baasscherm (vaak vergezeld van een baastoets) is een applicatie die bedoeld is om niet-werkgerelateerde activiteiten op de werkplek te verbergen. Meestal wordt het baasscherm geactiveerd door een sneltoets of een andere gemakkelijk te activeren fysieke trigger (dit staat bekend als de baastoets). Eenmaal geactiveerd, verbergt het scherm de

Boeken waar we van houden: koken voor geeks leert de wetenschap achter koken

We doen hier niet veel boekbesprekingen, maar nadat ik dit boek had gekocht en gelezen, kon ik het niet laten om het met jullie, de geeky lezers, te delen. Zelfs als je niet kookt, eet je zeker, en je bent een nerd, toch? Lees verder!

Stomme geektrucs: de Windows-versie op het bureaublad weergeven

Het is duidelijk dat dit niet erg handig is, en dat is precies wat het een Stupid Geek Trick maakt. Hoe dan ook, het is een goede leerervaring om beter te begrijpen hoe uw besturingssysteem werkt.

Jailbreak je Kindle voor Dead Simple Screensaver-aanpassing

Als je minder dan blij bent met het standaard screensaver-pakket op de Kindle, is reliëf slechts een simpele hack en een herstart verwijderd. Lees verder om te leren hoe je een pijnloze jailbreak op je Kindle toepast en aangepaste screensavers maakt.

Week in Geek: nieuwe malware neemt toe met 73.000 per dag

Deze week hebben we geleerd hoe je geld, inkt en papier kunt besparen door efficiënter te printen, aan de slag te gaan met Minecraft, geanimeerde DreamScene-desktops terug te krijgen in Windows 7, van Windows Home Server een domeincontroller te maken, erachter te komen welke Firefox-add-ons je vertragen het meest naar beneden, en meer.

Desktop Fun: Cloud Chaser Wallpaper Collection Series 1

Of ze nu lui door de lucht zweven of waarschuwen voor een naderende storm, wolken kunnen onze emoties, gedachten en dagdromen oproepen. Voeg wat mooie bewolking toe aan je bureaublad met de eerste in onze serie Cloud Chaser Wallpaper-collecties.

Wat je zei: wat zit er in je geekbag

Eerder deze week vroegen we je om te delen wat er in je geekbag zat. We hebben de gedetailleerde reacties geanalyseerd die binnenstroomden en nu zijn we terug om ze met u te delen.