Uit de doos met tips: Metro-functies uitschakelen met behoud van Windows 8 Explorer-lint

uit-de-tips-doos-metro-functies-uitschakelen-terwijl-windows-8-explorer-lint foto 1

Als je van Windows 8 geniet, maar niet echt een grote fan bent van de nieuwe MetroUI en/of de Ribbon-interface, zal deze lezertip je helpen de functies uit te schakelen die je niet wilt.

Angie schrijft met een meerdelige tip. Het eerste deel van haar tip belicht een eenvoudige registerhack. Het tweede deel belicht een programma dat verder gaat dan de simpele registerhack:Als u alle nieuwe interfacefuncties in Windows 8 volledig wilt uitschakelen, kunt u de Register-editor openen en naar de volgende sleutel zoeken:

HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionExplorer

Zoek naar het item RPEEnabled en wijzig vervolgens de DWORD-waarde in 0. U moet Windows Verkenner geforceerd opnieuw opstarten of Windows opnieuw opstarten om de wijziging te zien. Alles zou eruit moeten zien als Windows 7 met Windows 8 onder de motorkap. Soort als dit:

uit-de-tips-doos-metro-functies-uitschakelen-terwijl-windows-8-explorer-lint foto 2

Het enige probleem daarmee is echter dat je misschien het nieuwe Explorer-lint wilt. Ik niet, maar iemand misschien. Ik vond een programma genaamd MetroController waarmee je de instellingen kunt wijzigen. Je kunt alleen de Metro-functies uitschakelen (en het lint behouden) of je kunt alle nieuwe functies uitschakelen, zoals het vergrendelscherm, het Metro-startscherm, enz. Het werkt zoals beloofd, maar je moet misschien met het handvat schudden spreken. Ik merkte dat als ik wijzigingen aanbracht tussen de instellingen, ik soms alles weer normaal moest maken en dan moest veranderen wat ik wilde. Springen van veranderde staat naar veranderde staat lijkt het te laten struikelen. Voor de rest echter een vlotte vaart.

We hebben het uitgeprobeerd in onze VirtualBox-installatie van Windows 8 en alles ziet er geweldig uit. Het is fijn om het Startmenu van Windows 7 terug te hebben, maar nog steeds de Ribbon-interface te hebben tijdens het gebruik van Explorer. Bedankt voor het delen Inge!


Heb je een tip om te delen? Stuur ons een e-mail op tips@howtogeek.com en houd je tip op de voorpagina in de gaten.

Meer verhalen

Maak een doe-het-zelfboekbug om stiekem te luisteren

Als je op zoek bent naar een leuk project om een ​​kind de wonderen van elektronica te leren, is het moeilijk om een ​​boek te verslaan waarmee ze hun broers en zussen kunnen bespioneren.

3 eenvoudige tips om lelijke randen te repareren bij het verwijderen van achtergronden

Als je veel objecten uit foto's knipt, is de kans groot dat je een paar ruwe, lelijk uitziende randen bent tegengekomen. Het kunnen eenvoudige oplossingen zijn, en hier zijn drie geweldige (GIMP-vriendelijke) tips om te helpen in drie verschillende scenario's.

Facebook, Twitter, Google+ en Foursquare gebruiken via sms

Sociaal blijven terwijl je mobiel bent, betekent niet dat je moet betalen voor een data-abonnement. Met sms kun je statusberichten van je favoriete sociale netwerken bijwerken en ontvangen met behulp van het berichtenplan dat je waarschijnlijk al hebt.

Een externe computer bedienen met alleen uw Chrome-webbrowser

Op afstand gaan met vrienden en familie is handig als je ze moet laten zien hoe ze iets moeten doen of een probleem moeten oplossen. Hier leest u hoe u platformonafhankelijke hulp op afstand kunt bieden met alleen Google Chrome en een extensie.

Week in Geek: China vindt drie 'High-Risk'-fouten in Google Chrome

Deze week hebben we geleerd hoe u eenvoudig de gebruikersinterface van Windows 8 kunt inschakelen, God-modus kunt instellen op Windows 8, Taakbeheer kunt aanpassen in Windows 7, Windows 8 kunt verwijderen of verwijderen uit uw dual-boot-installatie, gegevens kunt branden op meerdere dvd's of Cd-schijven, bulk Office Doc-eigenschappen bewerken, een router configureren voor poort

Beste Windows 7 Explorer-tips en -trucs

Windows Verkenner in Windows 7 is aanzienlijk veranderd en verbeterd sinds de dagen van Vista en XP. Dit artikel bevat enkele van de meer nuttige tips en trucs om het meeste uit Explorer te halen.

Desktop Fun: Railway Tracks Wallpaper Collection Series 1

Spoorwegen helpen onze steden en ons overal ter wereld met elkaar te verbinden. Ze hebben ook hun eigen unieke schoonheid wanneer ze worden gevonden tijdens rustige momenten in landelijke gebieden. Volg het pad naar een nieuwe (of favoriete) bestemming op je bureaublad met de eerste in onze serie Spoorwegbehangcollecties.

Timr is een eenvoudige webgebaseerde afteltimer

Als u op zoek bent naar een eenvoudige afteltimer zonder franjes, dan is Timr een webgebaseerde oplossing die net zo gebruiksvriendelijk is als het instellen van een fysieke kookwekker.

Desktopplezier: Legend of Zelda-aanpassingsset

De zoektocht naar de Triforce gaat verder terwijl Link en Zelda vechten tegen Ganondorf en werken om het land van Hyrule te redden van zijn kwaadaardige veroveringsplannen. Nu kun je de magie en het avontuur van Hyrule naar je desktop brengen met onze Legend of Zelda Customization-set.

Hoe u Windows 8 kunt verwijderen of verwijderen uit uw Dual-Boot Setup

Tot nu toe hebben we je laten zien hoe je een klassieke dual-boot voor Windows 8 instelt, en we hebben je zelfs laten zien hoe je dit kunt doen zonder een nieuwe partitie te maken. Als u nog steeds niet bent verkocht op de nieuwe versie van Windows, kunt u deze als volgt volledig verwijderen.