UC Berkeley-onderzoekers bouwden een muurspringende robot

UC Berkeley/Stephen McNally

Maak kennis met SALTO: een krachtige nieuwe muurspringende robot gebouwd door onderzoekers van UC Berkeley. Volgens de makers van SALTO heeft de kleine, eenbenige hopper niet alleen de 'hoogste robotische verticale springbehendigheid ooit gemeten', maar ook de mogelijkheid om meerdere sprongen snel achter elkaar aan elkaar te koppelen.

SALTO staat voor saltatorial locomotie op terreinobstakels, en de beweging van het mechanische springbeen is gemodelleerd naar galagos - kleine springende primaten die inheems zijn in Afrika en die rekbare pezen in hun benen hebben waardoor ze energie kunnen opslaan en met meer kracht kunnen springen dan wanneer ze alleen hun beenspieren gebruikten. De galago is zo wendbaar, niet alleen omdat hij een grote sprong kan maken, maar ook omdat hij zijn benen in wezen in een gehurkte positie kan opwinden tijdens de vlucht en onmiddellijk weer kan springen bij de landing. Dus zodra SALTO springt, is het al klaar om weer te springen, wat ontwerper Duncan Haldane mogelijk maakt in vergelijking met een soort robotparkour:Met slechts 100 gram en 26 centimeter (10,2 inch) lang wanneer volledig uitgeschoven, kan SALTO in één enkele sprong iets meer dan een meter (3,3 voet) hoog springen. Door een tweede sprong toe te voegen, wordt de robot tot ongeveer 1,21 meter hoog en terwijl andere robotspringers zoals de JumpRoACH van UC Berkeley zelf hoger kunnen komen, hebben ze nog even nodig om op te laden voordat ze weer springen. Volgens Haldane zou de mogelijkheid om snelle bewegingen aan elkaar te rijgen, van SALTO een nuttig hulpmiddel maken in stedelijke zoek- en reddingsomgevingen waar oneffen terrein en obstakels stapstenen zouden kunnen worden. Maar als ze ooit SALTO-poten op een Atlas-robot zetten, beginnen we ons zorgen te maken.

Meer verhalen

10 must-have-functies in een batterijbesparende app die de batterij van stroom voorziet

Jij, ik of iemand anders die smartphones gebruikt, is het beu om de batterij steeds opnieuw op te laden. We vergeten bijna elke keer zware applicaties af te sluiten, wat...

Dingen die u moet overwegen voordat u een hoofdtelefoon koopt?

Kijk je er naar uit om een ​​nieuwe koptelefoon te kopen? Het kopen van een hoofdtelefoon op de markt kan niet als een gemakkelijke zaak worden beschouwd. Dat is omdat...

De beste gadgetgeschenken voor koks

Deze uitrusting kan uw keuken verbeteren met de kracht van technologie.

Kan kunstmatige intelligentie ons allemaal vernietigen?

Kunstmatige intelligentie kan een geweldige technologie zijn. Het kan worden gebruikt om processen te automatiseren, complexe vergelijkingen op te lossen of suites te testen en gegevens sneller te analyseren dan...

Apple verliest van Samsung in smartphonegevecht bij Hooggerechtshof

Ontwerpoctrooizaken bereiken zeer zelden de Hoge Raad. Zo'n zaak had het in meer dan 120 jaar niet gehoord.

Gebruik deze groene baret-mindtruc om alles te overleven

Hoe potentiële dreigingen te elimineren en hoe te plannen wanneer de dreiging onvermijdelijk is.

De beste citaten van de 'The Godfather'-trilogie voor ondernemers

De grootvader van alle maffiafilms bevat veel zakelijke lessen voor alle bedrijfstakken -- zelfs degenen die niet handelen in kogels en cannoli.

Microsoft's Windows 10 Creators-update gaat all-in op beveiliging

Slechts een maand na het patchen van 68 beveiligingsproblemen in Windows 10, introduceert Microsoft een reeks nieuwe beveiligingsfuncties voor bedrijven.

Google draait in 2017 exclusief op hernieuwbare energie

Het verhoogt de investeringen in wind- en zonne-energie voor zijn datacenters.

De beste dedicated webhostingservices van 2016

Geef uw online bedrijf de high-end hardware die het nodig heeft om ernstige verkeerspieken aan te kunnen met een resource-intensieve dedicated server.