Ubuntu upgraden van edgy naar pittig (6.10 naar 7.04)

Ubuntu Feisty (7.04) is de nieuwste versie van Ubuntu. Hier is een korte lijst met nieuwe functies voor uw plezier, maar u moet echt upgraden om alles zelf te zien.

Nieuw in Feisty:

  • Windows Migration Tool – Helpt u bij het migreren van uw gebruikersinstellingen, zoals achtergronden en bladwijzers.
  • Codec-wizard – Helpt bij het installeren van niet-ondersteunde codecs
  • Draadloos – Dankzij de sterk verbeterde draadloze ondersteuning kun je eenvoudig verbinding maken met verschillende netwerken
  • Opgewaardeerde kernel - 2.6.20-kernel ondersteunt hardwarevirtualisatiefuncties in de nieuwere processors.
  • Opgewaardeerde Gnome - Gnome 2.18 heeft veel nieuwe functies die je nodig hebt, waaronder een mooie revisie van het administratiepaneel.
  • Veel andere dingen!

Opmerking: Voordat u met deze upgrade begint, moet u ervoor zorgen dat u Edgy hebt bijgewerkt met de nieuwste patches met behulp van de Update Manager. Dit maakt de installatie soepeler en lost ook de problemen op die sommige mensen hebben omdat ze niet kunnen upgraden.Om de upgrade van Edgy (6.10) naar Feisty (7.04) te starten, kun je op de Alt+F2 combo drukken om het run-venster te openen. Voer de volgende tekst in. Merk op dat de aanhalingstekens de normale dubbele aanhalingstekens zijn.

gksu update-manager -c

Wanneer het hulpprogramma Software-updates wordt gestart, ziet u een nieuwe knop met de tekst Upgrade. Klik Het. Nutsvoorzieningen. Of niet.

upgrade-ubuntu-van-edgy-naar-feisty-610-naar-704 foto 1

U hoeft de release-opmerkingen niet te lezen voordat u opnieuw op Upgraden klikt.

upgrade-ubuntu-van-edgy-naar-feisty-610-naar-704 foto 2

Als u een foutmelding krijgt dat de authenticatie is mislukt, moet u de volgende opdracht typen achter de terminalprompt:

gpg

Zodra u het bericht krijgt over het invoeren van uw bericht, drukt u gewoon op Ctrl+C en begint u het installatieproces opnieuw. Als dat niet werkt, kun je proberen een shell als root uit te voeren voordat je de opdracht uitvoert (sudo /bin/bash zou het moeten doen)
Nu kunt u op Upgrade starten klikken. Het lijkt erop dat we al met de upgrade zijn begonnen, maar het maakt niet uit, we beginnen er nu mee.

upgrade-ubuntu-van-edgy-naar-feisty-610-naar-704 foto 3

U kunt meer dialoogvensters tegenkomen waarin u wordt gevraagd op Upgrade te klikken, zo ja... klik op upgrade. Nu zal uw systeem alle updates downloaden en installeren.

upgrade-ubuntu-van-edgy-naar-feisty-610-naar-704 foto 4

Als u klaar bent, start u uw computer opnieuw op door op de knop te klikken. Deze knop zegt tenminste niet Upgrade.

upgrade-ubuntu-van-edgy-naar-feisty-610-naar-704 foto 5

Om te controleren of u Feisty nu gebruikt, voert u de volgende opdracht uit vanuit een terminalvenster. Houd er rekening mee dat uw uitvoer enigszins kan verschillen.

$ kat /etc/issue

Ubuntu pittig (ontwikkelingstak) l

Bekijk de nieuwe goedheid van het Control Center!

upgrade-ubuntu-van-edgy-naar-feisty-610-naar-704 foto 6

Opmerking: als u een upgrade uitvoert van Dapper (6.06) naar Feisty, wilt u waarschijnlijk upgraden van Dapper naar Edgy en vervolgens van Edgy naar Feisty.

Update: het artikel aangepast om de Feisty-release weer te geven.

Meer verhalen

Ontdek op welke links bezoekers klikken per pagina met Google Analytics

Opmerking: dit artikel was voor de eerdere versie van Analytics

Zie tot welke groepen uw Linux-gebruiker behoort

Als je een linux-systeem gebruikt, is het handig om uit te zoeken tot welke groepen je behoort, zodat je kunt zien of je toegang hebt tot bestanden en mappen. Dit is een van de eenvoudigste commando's die mogelijk zijn. Ik gebruik Ubuntu linux, maar deze opdracht zou op de meeste soorten Linux moeten werken.

Een gebruiker toevoegen op Ubuntu Server

Ubuntu Server is zoals elke Linux-variant en heeft volledige mogelijkheden voor meerdere gebruikers, en een algemene taak op elke server is het toevoegen van gebruikers.

Houd uw SSH-sessie actief wanneer u de verbinding verbreekt

Scherm is als een vensterbeheerder voor uw console. Hiermee kunt u meerdere terminalsessies draaiende houden en er gemakkelijk tussen schakelen. Het beschermt u ook tegen verbreken van de verbinding, omdat de schermsessie niet eindigt wanneer de verbinding wordt verbroken.

Een externe map koppelen met SSH op Ubuntu

Verbinding maken met een server via internet is veel veiliger met SSH. Er is een manier waarop u een map op een externe server kunt koppelen met behulp van de SSHFS-service.

Verander de Ubuntu-server van DHCP in een statisch IP-adres

Als het installatieprogramma van Ubuntu Server uw server heeft ingesteld om DHCP te gebruiken, wilt u dit wijzigen in een statisch IP-adres zodat mensen het daadwerkelijk kunnen gebruiken.

Laat VLC Player eruitzien als Winamp 5 (soort)

vlc -I skins2

Geautomatiseerde taak-e-mailmeldingen verzenden in SQL Server met SMTP

Wanneer u automatische back-uptaken op uw databaseserver hebt uitgevoerd, vergeet u soms dat ze zelfs actief zijn. Dan vergeet je te controleren of ze met succes worden uitgevoerd en realiseer je je pas wanneer je database crasht en je deze niet kunt herstellen omdat je geen actuele back-up hebt.

Mappen delen met uw Ubuntu Virtual Machine (gast)

VMware Workstation biedt een geweldige mogelijkheid om gedeelde mappen te maken, zodat uw virtuele machine gemakkelijk toegang heeft tot gegevens op uw host-pc. Dit bespaart veel tijd, vooral wanneer u software installeert die anders veel tijd zou kosten om te downloaden.

Spam van internationale afzenders blokkeren in Windows Vista Mail

Ik gebruik persoonlijk niet de Windows Mail-client die bij Windows Vista wordt geleverd, maar terwijl ik aan het onderzoeken was hoe ik deze kon gebruiken om lokaal toegang te krijgen tot mijn Gmail, ontdekte ik een leuke optie in het paneel Opties voor ongewenste e-mail.