Ubuntu One Cloud Services zijn afgesloten

ubuntu-one-cloud-services-zijn-afgesloten foto 1

Het was geweldig zolang het duurde, maar Canonical heeft zijn nederlaag toegegeven met zijn Ubuntu One Cloud-service en is begonnen met het afsluiten. Maar maak je geen zorgen, er is nog tijd om ervoor te zorgen dat je een kopie van al je bestanden en muziek hebt en een nieuwe online cloudopslagprovider te vinden.

Een deel van de cloudservice is al stopgezet en zal niet worden opgenomen in de komende 14.04-release, maar er is in ieder geval nog voldoende tijd om al je bestanden te redden voordat ze permanent worden verwijderd.Uit de aankondiging: Vanaf vandaag (2 april) is het niet langer mogelijk om opslagruimte of muziek te kopen in de Ubuntu One-winkel. De Ubuntu One-bestandsservices zullen niet worden opgenomen in de komende Ubuntu 14.04 LTS-release, en de Ubuntu One-apps in oudere versies van Ubuntu en in de Ubuntu-, Google- en Apple-winkels zullen op de juiste manier worden bijgewerkt. De huidige diensten zullen vanaf 1 juni 2014 niet beschikbaar zijn; gebruikersinhoud blijft beschikbaar om te downloaden tot 31 juli, waarna deze wordt verwijderd.

U kunt meer informatie krijgen over de afsluiting, samen met de plannen van Canonical voor het helpen van mensen met betaalde abonnementen en voor het beheren van de gegevens die ze op Ubuntu One hebben opgeslagen via de blogpost die hieronder is gelinkt.

Ubuntu One-bestandsservices afsluiten [Canonical Blog]

[via OMG! Ubuntu! en ZDNet-nieuws]

Meer verhalen

Waarom kunt u niet meerdere programma's tegelijk verwijderen in Windows?

Stel dat u een kleine horde programma's op uw Windows-systeem wilt verwijderen, maar dat u ze in Windows slechts één voor één kunt verwijderen. Waarom is dat? Wat houdt je tegen om meerdere programma's tegelijk te verwijderen?

Geek Trivia: Welk voedsel is eigenlijk gemaakt van hergebruikte biergist?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe u gemakkelijk uw takenlijst kunt bijhouden met de TaskIt-app in Word 2013

Er zijn veel manieren om uw taken bij te houden, van online, pc en mobiele tools tot ouderwetse methoden zoals post-it-notities en stukjes papier. Als u echter vaak in Word werkt, kunt u uw taken rechtstreeks in Word bijhouden.

Word voor teams: documenten en sjablonen beperken en beveiligen

Door een document te beperken en te beschermen, bent u de ultieme autoriteit over de voortgang ervan.

Geek Trivia: Een spin in de Amazone-jungle is daarin uniek?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe de fout 'Windows Installer-service kan niet worden geopend' in Windows 7 oplossen

Heb je geprobeerd een programma in Windows 7 te installeren dat een MSI-bestand als installatieprogramma gebruikt en in plaats daarvan zag je de bovenstaande fout? Nooit bang zijn. Er is een eenvoudige oplossing en we zijn er om je daarbij te helpen.

Word voor teams: opmerkingen gebruiken om wijzigingen in een document aan te geven

Naast het gebruik van Wijzigingen bijhouden om alle revisies van een document vast te leggen (besproken in les 2), kunt u ook feedback geven in plaats van de eigenlijke tekst of lay-out te wijzigen.

Is shutdown.exe nodig om Windows af te sluiten?

Is shutdown.exe nodig bij het afsluiten van Windows, of is het slechts een onderdeel van wat wordt gebruikt om Windows af te sluiten? Worden in plaats daarvan andere bestanden en/of processen gebruikt? De SuperUser Q&A-post van vandaag heeft het antwoord op de vraag van een nieuwsgierige lezer.

Geek Trivia: wat werd ooit beschouwd als wrede en ongebruikelijke straf om gevangenen te voeden?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Microsoft OneNote is nu gratis beschikbaar

OneNote is een geweldige app voor het maken van aantekeningen, het bijhouden van lijsten en meer, maar moest worden aangeschaft voordat je het aan je favoriete computer kon toevoegen en was niet beschikbaar voor Mac. Maar niet langer! Sinds gisteren heeft Microsoft OneNote gratis gemaakt voor alle Windows 7- en 8.x-systemen plus een nieuwe versie aangeboden