Ubuntu halveert ondersteuningsperiode voor niet-LTS-releases

ubuntu-te-korten-support-periode-in-half-for-nonlts-releases foto 1

Als je erop vertrouwt dat je niet te snel moet upgraden bij het gebruik van niet-LTS-versies van Ubuntu, dan is je geluk eindelijk op. Vanaf de release van 13.04 'Raring Ringtail' wordt de ondersteuningsperiode van 18 maanden voor niet-LTS-releases gehalveerd tot 9 maanden.

De overstap naar een kortere ondersteuningsperiode werd gekozen boven de optie van een 'rolling release-model' waar velen in de Ubuntu-gemeenschap voorstander van waren. Details zijn op dit moment nog wat summier en meer details over de laatste beslissing zullen binnenkort beschikbaar zijn.Uit de blogpost: De ontwikkelaars willen het voor gebruikers van de distributie gemakkelijker maken om regelmatig up-to-date pakketten te krijgen zonder de noodzaak om expliciete upgrades van de hele distributie uit te voeren.

De vermindering van de ondersteuning voor niet-LTS-releases van 18 naar negen maanden zou de ontwikkelaars meer tijd moeten geven om zich te concentreren op het testen van de pakketten waarnaar gebruikers kunnen upgraden tussen grote releases. Er zijn blijkbaar geen beslissingen genomen over hoe de up-to-date pakketten aan gebruikers worden bezorgd; de Technische Raad heeft alleen besloten om gebruikers in staat te stellen de ontwikkelingsfocus van Ubuntu continu te volgen zonder expliciet te upgraden. De uitvoeringsdetails worden naar verwachting in de komende weken uitgewerkt.

U kunt meer over de vergadering te weten komen door de blogpost en de chatlogsessielinks hieronder te bezoeken.

Ubuntu halveert ondersteuningsduur voor niet-LTS-releases [The H Security Blog]

Chatlog van de technische raad van Ubuntu

Meer verhalen

Geek Trivia: Wie was de enige civiele astronaut in het Gemini-ruimteprogramma?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Wijzig snel uw standaardwebbrowser in Windows vanuit het systeemvak

Of u nu een webontwikkelaar bent of gewoon een fervent internetgebruiker, u moet mogelijk meerdere browsers gebruiken. Elke browser heeft handige functies die niet beschikbaar zijn in de andere browsers, dus het kan zijn dat u van browser moet wisselen om van bepaalde functies te profiteren.

Automatiseer uw telefoon of tablet met AutomateIt

Er zijn veel tools die kunnen worden gebruikt om verschillende taken op uw computer te automatiseren, en we hebben bekeken hoe Wappwolf en IFTTT kunnen helpen om uw online leven te automatiseren. AutomateIt brengt vrijwel hetzelfde idee naar Android, waardoor het mogelijk is om je telefoon of tablet op verschillende manieren te automatiseren

Geek School: Windows 7 leren – Schijven beheren

Harde schijven: elke computer met Windows heeft ze en geen enkele kan zonder. Ze bevatten al onze gegevens, dus we moeten ze correct instellen. Lees verder voor meer informatie over het gebruik van RAID om uw gegevens te beschermen.

Hoe kan ik een laptop beveiligen zonder sleuf voor een beveiligingskabel?

Historisch gezien hadden laptops een gleuf aan de zijkant voor het bevestigen van beveiligingskabels - zoals te zien is op de foto hier - maar steeds slankere laptops zoals ultrabooks laten de slotsleuf weg uit hun behuizingsontwerp. Hoe beveilig je een laptop zonder laptop goed?

Geek Trivia: Cel-Shading werd voor het eerst gebruikt in welke videogame?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Microsoft wijzigt licenties, staat nu overdracht van Office 2013 naar andere pc's toe

Microsoft heeft de consument de afgelopen maand ernstig van streek gemaakt toen de nieuwe licentievoorwaarden voor Office 2013 werden onthuld. Op dat moment stond de licentie de overdracht van Office 2013 naar een andere pc niet toe, tenzij een pc niet onder de garantie viel. Nu, na 'gepassioneerde' feedback over de nieuwe licentievoorwaarden van

Hoe Taakbeheer snel te openen met het toetsenbord

Minstens één keer per week vraagt ​​mijn beste vriend me Wat is die sneltoets voor Taakbeheer ook al weer? En dan reageer ik met CTRL + SHIFT + ESC, en dan zegt hij dat ik er een tip over moet schrijven. Dus... dat is wat ik doe.

De locatie van de standaard schermafbeeldingsmap wijzigen in Windows 8 en 10

Windows heeft de screenshot-functie in Windows 8 opnieuw ontworpen en je hoeft niet langer de Snipping Tool te starten of een screenshot-tool van derden uit te voeren, zoals Greenshot. Met één toetscombinatie leg je eenvoudig alles op het scherm vast.

Windows 8 Metro / moderne apps uitvoeren in een normaal bureaubladvenster

Het was slechts een kwestie van tijd voordat iemand erachter kwam hoe Metro / Modern-apps in een gewoon bureaubladvenster konden worden gebruikt, en het was natuurlijk Stardock die met de oplossing kwam. Het kost je een paar dollar, maar je kunt de proefmodus gratis gebruiken.