De financiën van Uber verbeteren, maar het heeft echt een nieuwe CFO nodig

AOL/Steve Dent

Uber heeft onthuld dat het verlies voor het eerste kwartaal van 2017 $ 708 miljoen bedroeg. Enorm, maar nog steeds kleiner dan de $ 991 miljoen die het in het laatste kwartaal van 2016 verloor. Hoewel het feit dat het niet zoveel geld bloedde als vorig jaar als een kleine overwinning kon worden beschouwd, heeft het bedrijf het nu veel te druk om vieren: het moet een vervanger vinden voor Gautam Gupta, het hoofd van financiën die de ride-hailing-service verlaat voor een andere startup. Uber is naar verluidt op zoek naar iemand met ervaring bij een beursgenoteerd bedrijf, aangezien het van plan is om volgend jaar een beursgang te lanceren.

Gupta is slechts de laatste exec die vertrekt van wat wordt beschouwd als de grootste start-up ter wereld. Een reeks andere leidinggevenden pakten de afgelopen maanden in en vertrokken, waaronder de vice-president van Maps Brian McClendon en een van de zelfrijdende projectleiders Sherif Marakby. Zelfs Uber-president Jeff Jones vertrok in maart nadat het bedrijf werd getroffen door een aantal beschuldigingen van seksuele intimidatie en andere controverses.Naast het verlies van zijn hoofd financiën, heeft het bedrijf onlangs ook Anthony Levandowski ontslagen, die de focus is van de rechtszaak van Google tegen het ride-hailing-bedrijf. Mountain View beschuldigt Levandowski ervan waardevolle LiDAR- en autonoom rijdende technologie mee te nemen toen hij Waymo, de zelfrijdende autodivisie van Alphabet, verliet.

Hoewel we niet weten of Uber een vervanger voor Levandowski zal vinden, is het zeker op zoek naar een nieuw financieel hoofd, vooral omdat het ook geen CFO heeft. Gupta begon zijn carrière eigenlijk bij het bedrijf onder CFO Brent Callinicos. Hij werd niet gepromoveerd tot CFO, zelfs niet nadat Callinicos in 2015 Uber verliet voor Hyperloop One, dus het bedrijf is mogelijk op zoek naar twee financiële managers in plaats van één. De omzet van het bedrijf in het eerste kwartaal is met $ 3,4 miljard al 18 procent hoger dan in het vierde kwartaal van 2016 - het heeft nu mensen nodig die het kunnen helpen dat aantal te laten groeien en tegelijkertijd de verliezen te verminderen.

Aanbevolen verhalen

Acer's Nitro 5 is een flitsende maar vergeetbare gaming-laptop

Acer wilde een laptop die kan worden gebruikt voor werk en ontspanning, maar het is niet goed voor werk en te traag om te spelen.

NASA's Juno-missie ontdekt dat Jupiter echt raar is

NASA heeft zojuist zijn eerste big data-dump vrijgegeven van de Juno-missie naar Jupiter.