Uber reageert op beweringen dat het in rekening brengt wat 'u bereid bent te betalen'

uber-reageert-op-claims-it-charges-what--en-039;you-and-039;re-willing-to-pay-and-039; foto 1 AOL

Uber zit midden in verschillende rechtszaken en heeft een controversiële CEO die het bedrijf leidt. Het moet ook zijn eigen groeiende horde ontevreden chauffeurs kalmeren die klagen dat hun inkomstenpotentieel daalt, zelfs terwijl Uber overdrijft hoeveel zijn chauffeurs verdienen. Bloomberg meldt dat Uber mogelijk nog een ander probleem heeft met zijn nieuwe 'upfront pricing'-tarieven. Dankzij de vorig jaar geïntroduceerde functie kan Uber sommige passagiers meer in rekening brengen voor hun ritten. Het probleem is dat Uber de manier waarop het zijn chauffeurs betaalt niet heeft veranderd; ze genereren nog steeds geld op dezelfde basismanier, gebaseerd op tijd, afstand en kilometerstand.

Beschuldigingen dat prijsbepaling vooraf voordelig is voor Uber in plaats van chauffeurs, zijn niets nieuws. Blogger Christian Perea van The Rideshare Guy klaagde dat Uber in het geheim passagiers te veel in rekening bracht en chauffeurs niet betaalde, en er is afgelopen april een rechtszaak aangespannen waarin hetzelfde wordt beweerd.Volgens Bloomberg heeft Uber's producthoofd Daniel Graf gezegd dat prijsbepaling vooraf gebruikmaakt van machine learning om erachter te komen hoeveel rijders bereid zijn te betalen voor een bepaalde rit en deze vervolgens dienovereenkomstig in rekening brengt, een functie die hij 'op route gebaseerde prijzen' noemde. Bloomberg interpreteerde dit in de zin dat reizigers die routes in rijkere gebieden reizen, meer zouden moeten betalen dan die in minder high-end gebieden.

Een Uber-woordvoerder die Engadget aan de telefoon sprak, zei echter dat Uber alleen de vraag van de rijder gebruikt om zijn prijsstructuur vooraf te informeren, niet de schijnbare rijkdom van de rijder. Hij bevestigde dat het tarief dat in rekening wordt gebracht aan klanten in gebieden met veel vraag, hoger kan zijn dan het tarief van de chauffeur, dat doorgaans is gebaseerd op tijd, afstand en verkeer. Dit type prijsstelling is alleen van toepassing in gebieden met Uber's carpoolservice.

'We prijzen routes verschillend op basis van ons begrip van de keuzes van rijders, zodat we meer mensen op meer plaatsen kunnen bedienen tegen tarieven die ze zich kunnen veroorloven', zei hij. 'Rijders weten altijd wat de kosten van een rit zijn voordat ze een rit aanvragen, en chauffeurs zullen consistent verdienen voor het werk dat ze verrichten met volledige transparantie over wat een rijder betaalt en wat Uber tijdens elke rit verdient.'

Met andere woorden, sommige mensen zullen wat meer betalen om een ​​speciale UberX-auto te krijgen in gebieden met veel vraag en anderen zijn misschien bereid wat meer te wachten op een meer betaalbare UberPool-rit. Uber gebruikt vervolgens geaggregeerde gegevens van het gedrag van eerdere gebruikers om dienovereenkomstig vooraf prijzen in te stellen.

uber-reageert-op-claims-it-charges-what--en-039;you-and-039;re-willing-to-pay-and-039; foto 2

Uber heeft vandaag bovenstaande e-mail naar chauffeurs gestuurd om deze wijziging door te geven. De woordvoerder van Uber vertelde ons ook dat extra geld van dit soort differentiële prijzen direct teruggaat naar promoties die chauffeurs laten zien waar ze meer kunnen verdienen per rit, evenals voor het financieren van meer Uber-chauffeurs op de weg om aan de grote vraag te voldoen.

De perceptie van Uber als een bedrijf dat zijn chauffeurs probeert op te lichten met extra rittarieven is gevaarlijk, of het nu een kern van waarheid bevat of niet. Sommigen zien het misschien ook als een vertroebeling van de bewering van Uber dat het slechts een tussenpersoon is. Chauffeurs kunnen begrijpelijkerwijs boos zijn als ze zichzelf zien als onafhankelijke contractanten die een app gebruiken om het delen van ritten te vergemakkelijken - een claim die Uber zelf aanmoedigt - die geen voordeel zien van hogere vergoedingen per rit. Meer geld binnenhalen van passagiers kan Uber zelf helpen, maar het kan ook chauffeurs vervreemden, die de uitleg van Uber misschien niet begrijpen of geloven. Transparantie over hoe de prijsstelling echt werkt, zou een grote bijdrage kunnen leveren aan het perceptieprobleem van Uber.

Aanbevolen verhalen

Google I/O 2017: wat te verwachten

Duizenden software- en hardwareontwikkelaars zullen op Googleplex afdalen om te horen over de nieuwste producten van het bedrijf. Dit is wat ze kunnen zijn.

Waymo intensiveert Uber Battle, Inks deal met Lyft

Waymo speelt niet rond: zoals de New York Times voor het eerst meldde, werkt Waymo samen met Uber's belangrijkste rivaal, Lyft, op het gebied van autonome voertuigtechnologie.

'King'-smartphone laadt zijn 10.000 mAh-batterij op in drie uur

Oukitel maakte een opvolger van de K10000-telefoon, die een batterij heeft die tot 15 dagen meegaat.

Palantir schikt discriminatieclaims voor $ 1,7 miljoen

Palantir zal lonen en de waarde van aandelenopties moeten terugbetalen aan verschillende Aziatische kandidaten die het voor een baan heeft gepasseerd, naast het opnieuw verlengen van vacatures.