Uber onthult persoonlijk vliegtuigontwerp, plant tests in 2020

Uber plant een on-demand vloot van elektrische verticale start- en landingsvliegtuigen (VTOL) die tegen 2020 door steden zullen vliegen, zo maakte het bedrijf dinsdag bekend.

De vliegtuigen zijn gebaseerd op een bestaand ontwerp voor het X-plane-programma van het Amerikaanse ministerie van Defensie. Het eerste vliegtuig, gemaakt door Aurora Flight Sciences, heeft op 20 april met succes een vliegtest voltooid en Uber hoopt tegen 2020 er 50 te hebben om zijn Elevate-netwerk van on-demand vliegtuigen te testen.'Het Elevate VTOL-netwerk zal de stedelijke mobiliteit over de hele wereld helpen verbeteren en de manier waarop we reizen veranderen,'Mark Moore, zei Uber's Director of Engineering in een verklaring.

De vliegtuigen, die Uber als eerste in Dallas en Dubai wil lanceren, zullen worden opgeroepen met behulp van de Uber-app en zullen het bedrijf volgens Reuters ongeveer $ 1,32 per passagiersmijl kosten. Dat is vergelijkbaar met de kosten van de bestaande UberX-autoservice van het bedrijf voor korte afstanden.

Verwant

  • Uber Eyes-vliegtuigen die verticaal kunnen opstijgenUber Eyes-vliegtuigen die verticaal kunnen opstijgen

Terwijl Aurora aan het vliegtuig werkt, is Uber van plan om volgend jaar te beginnen met de bouw van vier landingsplaatsen voor de vliegtuigen in Dallas, meldt Reuters.

Het bedrijf plaagde afgelopen herfst zijn plannen om stedelijke netwerken van VTOL-vliegtuigen te creëren met een rapport van 98 pagina's waarin werd uitgelegd hoe het de veiligheid van bestaande VTOL-ontwerpen zou verbeteren en stiller zou maken. VTOL wordt gebruikt in militaire ontwerpen sinds de jaren zestig, toen de Britse Harrier-jumpjet voor het eerst opsteeg. Naast Aurora werken meerdere andere bedrijven aan het aanpassen van de technologie - ontworpen voor straaljagers van meerdere miljoenen dollars - aan Cessna-vliegtuigen voor commercieel gebruik.

De Europese lucht- en ruimtevaartgigant Airbus heeft zich in Silicon Valley gevestigd om te werken aan een eigen VTOL-luchttaxiconcept. Het hoopt voor het einde van het jaar een prototype op ware grootte te hebben en tegen 2020 een verkoopbaar ontwerp. Ondertussen voltooide de Duitse startup Lilium deze maand een testvlucht van zijn prototype, waarvan hij hoopt dat het op een dag shuttle-passagiers op korte afstanden zal zijn. , tussen Manhattan en JFK Airport - voor minder dan $ 10.

Aanbevolen verhalen

Waymo zegt dat Uber een LiDAR-apparaat heeft verborgen op basis van zijn technologie

De zelfrijdende divisie van Alphabet beschuldigt Uber ervan diefstal van handelsgeheimen te verbergen.

Facebook onthult bijgewerkte Surround 360-camera's

De camera's, die zijn gericht op professionele filmmakers, stellen kijkers in staat om zich in een 360-gradenscène te bewegen, in plaats van vast te zitten in de oorspronkelijke positie van de camera.

Facebook opent donaties voor persoonlijke behoeften

Persoonlijke inzamelingsacties vragen je vrienden om bij te dragen aan je goede doel.

Films en tv-programma's downloaden om ze in een vliegtuig (of ergens anders offline) te bekijken

Solide internetverbindingen zijn niet overal beschikbaar. Als u streaming films en tv-programma's wilt bekijken in een vliegtuig, in de metro of ergens in de wildernis, ver weg van zendmasten, kunt u ze van tevoren downloaden.