Uber is net zo blank en mannelijk als elk ander technologiebedrijf

RJ Sangosti/The Denver Post via Getty Images

Uber is zich ervan bewust dat zijn cultuur moet veranderen, en dat betekent dat hij moet begrijpen wat zijn cultuur is. Daartoe heeft de ridesharing-gigant zijn allereerste diversiteitsrapport gepost... en het is duidelijk dat het bedrijf last heeft van dezelfde homogeniteitsproblemen als zijn collega's in de technische industrie. Vrouwen vertegenwoordigen 36,1 procent van het wereldwijde personeelsbestand, en dat aantal daalt tot 15,4 procent als je kijkt naar technische functies. En het is niet verrassend dat er niet veel culturele variatie is. In de VS is iets minder dan de helft (49,8 procent) van de Uber-medewerkers blank, terwijl 30,9 procent Aziatisch is. En die cijfers zijn overdreven aan de top -- 22 procent van de leidinggevenden is vrouw en 76,7 procent van hen is blank.

Onze TechCrunch-collega's merken op dat de cijfers Uber vierkant in het midden van het peloton plaatsen. Het heeft een hoger percentage vrouwen dan Apple en Facebook (beide 32 procent), maar het loopt ver achter op Airbnb en Pinterest (43 en 44 procent). Er is een soortgelijk probleem met ras: hoewel Uber Airbnb, Facebook en Pinterest gemakkelijk overtreft op het gebied van culturele representatie (ongeveer 10 procent van hun werknemers is niet-blanke/niet-Aziatisch), Apple kan wijzen op het cijfer van 21 procent.Uber blijft ook het Witte Huis lastigvallen door erop te wijzen dat 15 procent van zijn Amerikaanse werknemers afhankelijk is van werkvisa. Als geheel vertegenwoordigt het Amerikaanse team van Uber 71 landen.

Concrete plannen om de ratio's bij Uber te verbeteren zijn er niet, maar CEO Travis Kalanick typeert dit al snel als een 'eerste stap'. Je hebt immers data nodig om actie te ondernemen. En het bedrijf doet zeker iets. Het belooft de komende drie jaar $ 3 miljoen aan groepen die vrouwen en minderheden in technologie ondersteunen, en het zal samenwerken met externe diversiteitsexperts om verandering teweeg te brengen. De vraag is of dit voldoende is. Er is al scepsis dat Uber de meldingen van ongebreideld seksisme in zijn gelederen op de juiste manier zal aanpakken, laat staan ​​​​zijn wervingspraktijken zal veranderen.

Aanbevolen verhalen

Google verovert meer van je slimme huis met Logitech en Wink

'Ok Google' bestuurt veel meer van die connected home-apparaten.

Wilt u de LTE-snelheden verdrievoudigen? Voeg gewoon wifi toe

De 'Giga LTE' van KT in Korea toont de winst die Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen later dit jaar zouden kunnen behalen. Het is razendsnel.

Rapport: Uber stelt systeem in om Sting-operaties te dwarsbomen

Uber creëert geofences rond de kantoorgebouwen van ambtenaren waarvan het vermoedt dat ze betrokken zijn bij geheime operaties, meldt de New York Times.

Injecteerbaar anticonceptiemiddel voor mannen met succes getest op apen

De potentieel omkeerbare methode zal menselijke tests beginnen als de financiering arriveert.

Afbeeldingen converteren naar zwart-wit op uw smartphone

Het omzetten van een afbeelding naar zwart-wit is een van die eenvoudige taken die fotografen op elk apparaat goed moeten kunnen doen. Helaas geven veel van de apps die zwart-witconversies op smartphones uitvoeren de fotograaf niet veel controle. Laten we eens kijken hoe we het goed kunnen doen.