Uber to #DeleteUber Crowd: Sorry voor het seksisme

Uber heeft een boodschap voor mensen die de app verlaten vanwege beschuldigingen van systematische seksuele intimidatie bij het bedrijf: het is niet alleen jij die pijn heeft over het schandaal.

Volgens screenshots die op Twitter zijn gepost, heeft de app-gebaseerde autoservice berichten verzonden naar gebruikers die de app onlangs hebben verwijderd in een poging om de wateren glad te strijken. Het medelijdende feest komt nadat voormalig Uber-ingenieur Susan J. Fowler zondag een vernietigende blogpost plaatste die een cultuur van seksisme en seksuele intimidatie bij het bedrijf beschrijft.'Iedereen bij Uber is diep gekwetst na het lezen van de blogpost van Susan Fowler', vertelt Uber in de brief aan vluchtende gebruikers. 'Wat ze beschrijft is weerzinwekkend en tegen alles waar Uber voor staat en in gelooft.'

Naast andere beweringen zei Fowler dat een mannelijke manager om seks had gevraagd via een bedrijfschat, en alleen een 'strenge stalking-to' kreeg. Uber-CEO Travis Kalanick beloofde maandag om 'een onafhankelijke beoordeling uit te voeren' naar beschuldigingen dat het hogere management van het bedrijf incidenten van seksuele intimidatie negeerde.

'Wij geloven in het creëren van een werkplek waar een diep rechtvaardigheidsgevoel ten grondslag ligt aan alles wat we doen en het is ieders eerste prioriteit om de komende maanden en jaren verandering teweeg te brengen', vervolgt Uber.

Ondanks de inspanningen van Uber om de schade te beperken, springen sommige gebruikers over het schandaal heen.

Dit is slechts de laatste in een reeks slechte PR voor Uber de laatste tijd. Het bedrijf kreeg eind vorige maand veel kritiek op sociale media omdat het de prijsverhogingen liet vallen en chauffeurs toestond passagiers op te halen tijdens een geplande taxistaking bij JFK na de ondertekening door Trump van zijn uitvoerend bevel over immigratie. #DeleteUber snel trending op Twitter, met mensen die de app verwijderen en zich aanmelden voor alternatieven zoals Lyft. Na dat incident verliet Kalanick van Uber de bedrijfsadviesraad van Trump om geruchten de kop in te drukken dat hij de agenda van de regering steunt.

Lyft is ondertussen gelanceerd in 50 andere steden op donderdag in zijn 'grootste uitbreiding tot nu toe'. Dat komt nadat het bedrijf vorige maand een lancering met 40 steden begon. Bekijk de onderstaande lijst en bekijk PCMag's verzameling Lyft-tips.

Aanbevolen verhalen

Alphabet klaagt Uber aan wegens technologie voor zelfrijdende auto's van Waymo

Voormalige Google-medewerkers hebben duizenden geheime documenten gestolen, beweert Waymo.

Uber heeft een seksismeprobleem, en Silicon Valley ook

Onderzoeken alleen zullen een giftige cultuur niet oplossen.

ZTE: Sorry voor teleurstellende Hawkeye-specificaties

De fabrikant verontschuldigde zich voor het bouwen van wat velen een 'goedkope en generieke' smartphone hebben genoemd.