Uber belooft te stoppen met 'greyballing' wetshandhaving

Uber heeft woensdag beloofd om in de toekomst een einde te maken aan de 'greyballing' van wetshandhaving.

De praktijk, die vorige week aan het licht kwam in een rapport van de New York Times, werd gebruikt om autoriteiten te misleiden in steden waar de taxidienst verboden is.Wanneer Uber vermoedt dat iemand zijn app gebruikt op een manier die het ongepast acht, bijvoorbeeld door een geheime operatie uit te voeren om Uber-chauffeurs te identificeren, zal het bedrijf spookauto's weergeven om de persoon in verwarring te brengen, of handmatig een rit annuleren als de persoon erin slaagt te worden gevonden. gekoppeld aan een chauffeur.

Uber's Chief Security Officer Joe Sullivan erkende woensdag in een verklaring dat Uber de greyball-technologie gebruikt om de standaard stadsapp-weergave voor bepaalde rijders te verbergen, en in plaats daarvan die persoon een andere versie laat zien. Het bedrijf gebruikt de tool voor verschillende doeleinden, zei hij, waaronder: 'het testen van nieuwe functies door werknemers; marketingpromoties; fraudepreventie; om onze partners te beschermen tegen fysiek letsel; en om rijders af te schrikken die de app gebruiken in strijd met onze servicevoorwaarden.'

Verwant

  • Uber-CEO biedt excuses aan na gebrek aan respect voor Uber-chauffeur Uber-CEO biedt excuses aan na gebrek aan respect voor Uber-chauffeur

Sillivan ging verder met te zeggen dat Uber onlangs een herziening van de technologie heeft geïnitieerd.

'We verbieden het gebruik ervan om actie door lokale regelgevers in de toekomst te richten', schreef hij, eraan toevoegend dat het enige tijd kan duren voordat het 'verbod volledig wordt gehandhaafd' vanwege de manier waarop de systemen van Uber zijn geconfigureerd. Sullivan zei dat Uber 'een aantal' verzoeken heeft ontvangen voor meer informatie over zijn greyballing-praktijken, en zal op die vragen reageren zodra het de beoordeling van de technologie heeft voltooid.

The Times, die vier huidige en voormalige Uber-medewerkers citeerde die over greyballing spraken, meldde dat het systeem nu meestal buiten de VS wordt gebruikt, maar werd gebruikt om functionarissen in Parijs, Portland, Oregon en andere steden te dwarsbomen die op gespannen voet stonden met de rit -begroeting.

Aanbevolen verhalen

Rapport: Uber stelt systeem in om Sting-operaties te dwarsbomen

Uber creëert geofences rond de kantoorgebouwen van ambtenaren waarvan het vermoedt dat ze betrokken zijn bij geheime operaties, meldt de New York Times.

Wil gelukkig zijn? Stop met deze 10 dingen te doen.

Een paar kleine aanpassingen aan je kijk kunnen de sleutel tot geluk zijn.

FCC-voorzitter belooft regels voor netneutraliteit ongedaan te maken

'De fakkel bij de FCC is doorgegeven aan een nieuwe generatie', zei Ajit Pai.

Amerikaanse wetshandhavers kunnen bedrijven niet vragen buitenlandse gegevens door te geven

De zaak van Microsoft over buitenlandse zoekopdrachten heeft een hoger beroep overleefd.