U kunt nu medische dossiers van Google Zoeken verwijderen

Google accepteert nu verzoeken om persoonlijke medische dossiers uit de zoekresultaten te verwijderen, wat bijdraagt ​​aan een zeer korte lijst met soorten gevoelige persoonlijke informatie die de internetzoekgigant niet zal weergeven.

Google heeft de wijziging donderdag aangebracht, meldde The Guardian. Het verwijderingsbeleid van het bedrijf bevat nu een categorie met de naam 'vertrouwelijke, persoonlijke medische dossiers van particulieren'. Er zijn slechts vier andere categorieën: socialezekerheidsnummers of andere nationale identificatienummers, bankrekening- en creditcardnummers, afbeeldingen van handtekeningen en naakte of seksueel expliciete afbeeldingen.Naast persoonlijke informatie accepteert het bedrijf ook verzoeken om afbeeldingen van seksueel misbruik van kinderen te verwijderen en honoreert het verwijderingsverzoeken vanwege auteursrechten, waaronder verzoeken op grond van de Digital Millennium Copyright Act.

De verwijderbare categorieën persoonlijke informatie zijn met opzet beperkt, zegt Google, omdat het doel is 'de informatie van de wereld te ordenen en universeel toegankelijk te maken'. Volgens het verwijderingsbeleid zal Google in de meeste gevallen geen geboortedata, adressen of telefoonnummers uit de zoekresultaten verwijderen.

Verwant

  • 21 Google-zoektips die u moet leren21 Google-zoektips die u moet leren

Het besluit van Google om verwijderingsverzoeken voor medische dossiers te honoreren komt kort nadat een topman van Uber de medische dossiers heeft verkregen van een klant die was verkracht in een van zijn auto's in India. Uber heeft de directeur ontslagen, een van een reeks spraakmakende incidenten die voor onrust hebben gezorgd bij het bedrijf en uiteindelijk hebben geleid tot het vertrek van de CEO, Travis Kalanick.

Medische dossiers zijn routinematig kwetsbaar voor hacking, en hoewel niet alle hacks ertoe leiden dat de informatie op het internet wordt geplaatst, vormen gelekte dossiers niet alleen een inbreuk op de privacy, maar vormen ze ook identiteitsdiefstal en veiligheidsproblemen, aangezien ze vaak namen, data van geboorte- en huisadressen.

De laatste grote hack in de medische dossiers in de VS vond vorige maand plaats, toen 7.000 dossiers van het Bronx Libanon Hospital Center in New York werden onthuld.

Aanbevolen verhalen

Welke CPU moet je kopen? Intel Core i5 versus i7

We schetsen elke Intel-processorlijn en leggen uit wat dit allemaal betekent voor uw volgende desktop- of laptopaankoop, vooral met Core i9 op komst.

Voor een dunnere smartphone: verwijder de cameralens

Caltech-ingenieurs stellen voor om de lens te vervangen door een gefaseerde fotonenarray die platter zou kunnen zijn, maar nog steeds nabootst hoe een lens licht vangt.

Met Snapchat kun je nu de locaties van vrienden bespioneren

De nieuwe Snap Map heeft een 'spookmodus' waarmee je door een kaart van de locaties van je vrienden kunt bladeren zonder die van jezelf te delen.

AI-filmeditor kan scènes in seconden knippen om bij uw stijl te passen

AI-filmeditor kan een personage benadrukken, emotie intensiveren of gewoon raar doen.

ISS gaat kunstmatige organen vervoeren in hoop op medische doorbraak

Vijf organen-op-chips zullen hun weg vinden naar het ISS en licht werpen op de effecten van microzwaartekracht op het menselijk lichaam.