Twitter lanceert grootste iOS-redesign in jaren

Twitter

Sinds Twitter besloot dat het meer een plek was om te ontdekken wat er in de wereld gebeurt in plaats van gewoon een ander sociaal netwerk, heeft het nogal wat veranderingen doorgevoerd. Het investeerde meer in live video, stelde zijn Moments-functie open voor alle gebruikers, voerde zijn veiligheidsinspanningen op, verwijderde @names uit antwoorden en verwijderde die ei-avatars. Sommige van deze veranderingen hebben op zijn zachtst gezegd gemengde reacties gekregen. Nu is het bedrijf klaar om nog een reeks aanpassingen door te voeren, en deze keer ligt de focus op design. Vooral iOS-gebruikers krijgen een geheel nieuwe look op hun Twitter-app.

De belangrijkste verandering voor degenen op iOS is dat er minder navigatietabbladen zullen zijn -- in plaats van vijf, zullen er nu vier zijn. Standaard zijn die vier tabbladen voor Home (uw tijdlijn), Zoeken, Meldingen (of Vermeldingen) en Directe berichten. Om toegang te krijgen tot uw profiel, lijsten, instellingen en andere accounts, veegt u eenvoudig naar rechts om een ​​nieuw navigatiemenu aan de zijkant te zien. Degenen op Android zijn hier waarschijnlijk al bekend mee, aangezien ze dit ontwerp vorig jaar zagen veranderen. Maar nu kunnen iOS-gebruikers er ook van genieten.Een andere wijziging aan de iOS-app is dat links naar artikelen en websites nu worden geopend in de Safari-viewer in plaats van in de in-app webviewer. Volgens een Twitter-woordvoerder is dit zodat je gemakkelijk toegang hebt tot accounts op websites waarop je al bent aangemeld, bijvoorbeeld als je een abonnement op de New York Times hebt. Het gebruik van de Safari-weergave geeft u ook de mogelijkheid om Safari Reader te gebruiken en u kunt desgewenst ook de modus voor privé browsen gebruiken.

Er zullen ook ontwerpwijzigingen zijn die verder gaan dan alleen de iOS-app. Om te beginnen is het antwoordpictogram veranderd van een gebogen pijl in een tekstballon. Blijkbaar komt dit omdat sommige mensen dachten dat de gebogen pijl 'verwijderen' of 'teruggaan naar een vorige pagina' betekende. De pictogrammen onder elke tweet zijn ook lichter. Typografie zal consistenter zijn, koppen zullen vetter zijn en profielfoto's zullen nu afgerond zijn in plaats van vierkant. De reden voor de ronde profielfoto's is om ze beter te kunnen onderscheiden van in-line afbeeldingen in tweets. Deze ontwerpwijzigingen zullen plaatsvinden in de iOS-app, Twitter.com, Twitter Lite, de Android-app en TweetDeck.

Een bijzonder interessante verandering is dat het aantal antwoorden, retweets en likes onder tweets nu in realtime voor uw ogen wordt bijgewerkt. Dus als een tweet bijzonder viraal gaat, zie je de retweet en like count snel omhoog gaan zonder dat je je tijdlijn hoeft te verversen. Deze specifieke ontwerpwijziging is alleen van toepassing op TweetDeck en de mobiele apps; het zal niet op Twitter.com of Twitter Lite zijn.

Twitter zegt dat het zal luisteren naar feedback over deze wijzigingen en dat het binnenkort meer ontwerpupdates zal hebben. In de tussentijd blijven we onze adem inhouden voor die veelgevraagde edit-knop.

Aanbevolen verhalen

Amazon lanceert Dash Wand met Alexa

Het kost $ 20, maar wordt geleverd met $ 20 tegoed (voor een beperkte tijd) en 90 dagen gratis toegang tot AmazonFresh ter waarde van $ 45.

Firefox onthult eindelijk zijn snellere, meer geheugenefficiënte browser

Firefox is eindelijk klaar met Chrome en andere browsers.

Essentiële telefoon is exclusief voor Amerika's 4e grootste provider

Zou je overstappen op Sprint voor een smartphone gemaakt door de maker van Android?

Apple verduidelijkt hoe tips zouden moeten werken in iOS-apps

Apple wil natuurlijk 30 procent van dat lieve in-app-fooigeld krijgen.

Wilt u een Amerikaans visum? Uw Twitter-handvat, alstublieft

Een nieuw visumaanvraagformulier vraagt ​​van sommige aanvragers om handvatten voor sociale media, maar niet om wachtwoorden.