Twitter is een productiviteitsfout, tenzij je een merk bouwt

Fotocredit: tveskov

De Twitter-buzz is mainstream geworden nu nieuwsankers en presentatoren van talkshows hun streams promoten via televisie en radiogolven. Maar tenzij je Twitter gebruikt om je eigen merk op te bouwen, is het gewoon een tijdverspilling die de productiviteit doodt. Ontdek hoe u Twitter productief kunt gebruiken.Hoe Twitter werkt

Wanneer u een Twitter-account opent, meldt u zich in principe aan voor uw eigen startpagina. Het wordt een feed wanneer u andere gebruikers begint te volgen en hun updates uw pagina vullen. Je leert wat ze als ontbijt aten, wat ze denken van de kat van hun buren of wat ze morgen willen dragen. Als je honderd anderen volgt, vermenigvuldig die updates dan.

Evenzo, als iemand anders op Twitter je volgt, krijgen ze al je updates op hun startpagina te zien. Je updates, tweets genoemd, zijn beperkt tot 140 tekens. Ze worden in wezen realtime uitgezonden naar al je volgers.

Andere basisfuncties van Twitter

U kunt Twitter ook gebruiken om directe berichten naar andere gebruikers te sturen. Of om tweets naar hen te sturen door uw bericht te beginnen met hun gebruikersnaam. Stel dat u bijvoorbeeld rechtstreeks naar @productivegeek wilt tweeten. @productivegeek zou je tweet kunnen zien nadat je bent ingelogd en op de @productive-link in de rechterzijbalk hebt geklikt - het toont alle tweets die zijn gericht op @productivegeek.

Hoe Twitter ruis genereert

Er zijn twee belangrijke manieren waarop Twitter veel ruis genereert die in wezen uw productiviteit vermindert.

Direct messaging: Direct messaging opent in feite een nieuwe inbox. Het houden van een slanke en schone inbox is een basisprincipe van productiviteit. Het hebben van een Twitter-inbox zorgt voor meer werk en onderhoud. Je hebt niet alleen meer contacten (Twitterpiepers hoeven niet per se een e-mailmaatje te zijn om je lastig te vallen met directe berichten), je hebt ook te maken met veel meer berichten. Dit komt omdat directe berichten, net als tweets, beperkt zijn tot 140 tekens. Het is dus normaal dat een bericht dat normaal gesproken in één e-mail past, zich uitstrekt tot ten minste vier of vijf directe berichten. Al snel vervuilen directe berichten via Twitter een andere inbox.

Tweets: wanneer u zich aanmeldt bij Twitter, ziet u de updates van iedereen. Updates zijn in feite wat een persoon de moeite waard vindt om te delen, wat misschien niets te maken heeft met wat u de moeite waard vindt om te lezen. Iemand wil misschien vertellen hoe ze hun Chipotle-burrito hebben besteld, hoe ze in voedselcoma raken vanwege de burrito, hoe ze hun volgende bestellen, enzovoort. Maar dat zou je kunnen zien als een aantasting van je kostbare tijd. Zelfs je favoriete blogger zal ongetwijfeld dingen op Twitter delen die je vervelend vindt. Het kan een detail zijn over hun persoonlijke leven, of zelfs een link naar een artikel waarin je niet geïnteresseerd bent.

Twitter-clients zoals TweetDeck helpen u uw startpagina beter te beheren, zodat u regelmatig alleen de feed bekijkt waarin u echt geïnteresseerd bent. Maar zelfs dan moet je nog steeds door de ruis binnen de stream van een persoon navigeren. Er is nog genoeg afleiding.

Waarom krachtige gebruikers productief zijn op Twitter

Links zijn het brood en de boter van Twitter. Nieuws komt naar buiten, memes verspreiden zich en onderwerpen worden steeds populairder dankzij getweete links.

Om ervoor te zorgen dat uw tweets opnieuw worden getweet, moet u een groot aantal gebruikers hebben die op u reageren. Of je moet de juiste soort volger hebben, zoals een krachtige gebruiker, die je boodschap vervolgens over hun netwerken verspreidt.

Krachtige gebruikers kiezen hun links met de hand en passen ze aan om hun merk op te bouwen. Elke krachtige Twitter-gebruiker heeft een agenda en dat is een groot deel van de reden waarom ze zoveel volgers hebben. Ze tweeten content die hen uiteindelijk iets teruggeeft: meer volgers, groter bereik, meer klanten, betere reputatie, betere leads, enz. Filmsterren linken naar foto's achter de schermen om anticipatie te genereren. Muzikanten linken naar exclusieve content, dus bouw een loyalere fanbase op. Tv-persoonlijkheden linken naar exclusieve weggeefacties om de aandacht van hun kijkers beter vast te houden. A-lijst bloggers linken naar geweldige inhoud om hun autoriteit op te bouwen. Elk van deze soorten links levert waarde op in de vorm van kennis of entertainment.

Dus wanneer een hoofdgebruiker een bericht uitzendt, krijgen ze er iets waardevols voor terug. Dat is productief omdat hun tijd op Twitter een investering is, geen verspilling. Krachtige gebruikers zijn productief op Twitter omdat ze het gebruiken als een hulpmiddel om hun merk op te bouwen.

Dus als je veel volgers wilt, moet je strategisch linken en regelmatig waardevolle content aanbieden. Dat vraagt ​​creativiteit en tijd. Het is het niet waard, tenzij je er iets voor terugkrijgt. Het is het niet waard, tenzij u het in uw merk investeert.

Twitter is voor merkopbouw

Twitter is ideaal voor het uitvoeren van realtime marktonderzoek en om erachter te komen wat mensen bezighoudt met betrekking tot een bepaald onderwerp. Als u een merk opbouwt of een bedrijf runt, moet u hiervoor Twitter gebruiken. Het is onderzoek van onschatbare waarde dat op de ouderwetse manier veel geld zou kosten.

Twitter is ook ideaal, zoals zojuist besproken, om berichten wijd en zijd uit te zenden om uw merk op te bouwen.

Als u Twitter niet gebruikt als een hulpmiddel voor het bouwen van een merk, gebruikt u het eigenlijk alleen als een feedreader. Het is prima om Twitter-feeds te gebruiken, maar er is een productievere manier om het te doen.

Hoe Twitter de productiviteit doodt

Als je alleen op Twitter bent om de waardevolle inhoud te consumeren die je in de streams van andere gebruikers vindt, zul je worden begraven in ruis - nutteloze informatie die je alleen maar zal afleiden van het daadwerkelijk gedaan krijgen van dingen. En wat nog erger is, veel van dat lawaai is gevuld met links - naar de laatste roddelkolom, opiniestuk of YouTube-hit. Dit betekent dat je tonnen doodlopende links hebt om jezelf mee af te leiden. Of, als ze niet doodlopend zijn, leiden ze je naar nog veel meer tijdverspillende urls.

Je denkt misschien, maar hoe kom ik het laatste Productive Geek-nieuws te weten als ik @productivegeek volg op Twitter?

Wel, er is een alternatief.

Gebruik een RSS-lezer in plaats van Twitter

In plaats van je te registreren voor Twitter en een heleboel gebruikers te volgen en elke dag in te loggen - uren in de put gooien - houd je een minimalistische benadering van Twitter:

Stap 1: Begin met 5-10 gebruikers die u wilt volgen en ga naar hun startpagina's (u kunt er later meer toevoegen). Kies alleen degenen waarvan de tweets u waarde bieden - die op de een of andere manier te maken hebben met uw productiviteit.

Stap 2: Abonneer u op de tweets van die gebruikers via een RSS-lezer. Je vindt dat oranje RSS-pictogram in de rechterzijbalk als je naar beneden scrolt op hun pagina (zie afbeelding hieronder). Van daaruit kunt u kiezen hoe u de updates wilt bekijken.

Stap 3: Gebruik die updates wanneer u strategisch wat pauzetijd kunt plannen. Als een van je favoriete websites een speciale weggeefactie doet, mis je de berichten niet. En u zult de belangrijke updates zelfs beter kunnen herkennen, omdat de feed niet rommelig wordt door ruis van andere gebruikers.

Stap 4: Registreer en log alleen in op uw daadwerkelijke Twitter-account als u een van de volgende dingen wilt bereiken:

  • Uitzoeken welke onderwerpen trending zijn op Twitter (wat synoniem kan zijn met tijdverspilling, tenzij doelgericht)
  • Zien wat gebruikers over de hele wereld zeggen over bepaalde actuele gebeurtenissen, misschien met behulp van hashtags (zoals #productivity)
  • Met behulp van de zoekbalk onderzoeken wat mensen van een bepaald product/film/boek/idee vinden

Denk na over productiviteit voordat u Twitter benadert

Je zou niet op Twitter moeten zitten, tenzij je een merk opbouwt, of al een bedrijf hebt of een doel hebt dat je actief promoot. Dat geeft je iets terug (geld, middelen, voldoening, inspiratie).

Bij Twitter draait alles om bereik - hoe ver en wijd een tweet zich kan verspreiden. Je bereik zal niet veel zijn, tenzij je veel volgers hebt (of een paar krachtige gebruikers die je inhoud toevallig opnieuw tweeten). Je zult niet veel volgers hebben, tenzij je consequent waardevolle inhoud aanbiedt. U kunt het zich niet veroorloven om consequent waardevolle inhoud te maken, tenzij u er iets voor terugkrijgt. Iets dat zich vertaalt in een bedrijf of een merk en je zo op een zinvolle manier ondersteunt.

Dus als u Twitter niet wilt gebruiken om iets terug te krijgen en uw productiviteit te verbeteren, vermijd het dan helemaal of gebruik in plaats daarvan de RSS-functie.

Wat denk je?

Denk je dat Twitter productief kan zijn, zelfs als je geen merk opbouwt?

Gebruik je Twitter productief?

Of vind je dat Twitter en productiviteit gewoon niet samengaan?

Meer verhalen

Schakel Messenger uit in de nieuwe Hotmail Wave 4

Vindt u het vervelend dat Messenger automatisch inlogt wanneer u uw e-mails leest in de nieuwe Hotmail? Hier leest u hoe u de Web Messenger in Hotmail en andere online Windows Live-apps kunt uitschakelen.

OhLife is een online dagboek dat nieuwe berichten per e-mail toevoegt

Als je ooit een dagboek hebt willen bijhouden, maar het moeilijk vond om dit te onthouden, kan de web-app OhLife helpen - als je bereid bent een website van derden te vertrouwen met je persoonlijke gedachten en gevoelens en dergelijke.

Schermactiviteit opnemen in Ubuntu met RecordMyDesktop

Soms is alleen een video voldoende, of het nu gaat om het maken van een stapsgewijze handleiding, het vastleggen van een episch solitaire-spel of het opnemen van een IM-videostream. We laten u zien hoe u video opneemt in Ubuntu met RecordMyDesktop.

Vrijdagpret: Tiny Piranha

Als je een lange week hebt gehad, ben je klaar om even te ontspannen terwijl je je vrijdag afmaakt. Vandaag hebben we voor jou de perfecte manier om een ​​hap uit die stress te nemen met Tiny Piranha.

Microsoft Money Plus is nu gratis beschikbaar

Vorig jaar stopte Microsoft met het maken van nieuwe versies van Microsoft Money, hun softwarepakket voor persoonlijk geldbeheer - en nu hebben ze het gratis voor iedereen beschikbaar gemaakt ... nou ja, min of meer.

Beginner Geek: bekijk verschillende tijdzones in de Windows 7 Tray Clock

Moet u gelijke tred houden met de tijd in verschillende tijdzones over de hele wereld? Hier kijken we naar het toevoegen van meerdere zones aan de Windows 7 System Tray Clock.

Voeg een premium thema toe aan je Tumblr-blog

Wil je je Tumblr-blog een aparte look geven met een premium thema? Laten we eens kijken hoe u in slechts enkele seconden een premium thema kunt kopen en toevoegen aan uw Tumblr-blog.

Firefox gebruiken om eenvoudige testmodellen te maken

Pencil is een wireframing-tool die we kunnen gebruiken om een ​​mock-up van de gebruikersinterface van onze applicatie te schetsen. Het mooie van Pencil is dat het lichtgewicht, gebruiksvriendelijk en nauw geïntegreerd is met Firefox. Bovendien is het een gratis open source applicatie! Aan het einde van het artikel zullen we geven

Hoe u uw 3G- of wifi-snelheid kunt vinden op uw Android-telefoon

Ben je benieuwd wat voor verbindingssnelheid je haalt met je Android-telefoon? Vandaag bekijken we hoe u eenvoudig uw wifi- of 3G-snelheden kunt controleren met de Speedtest-app van Speedtest.net.

Andere talen toevoegen aan Office 2010

Wilt u de spelling en grammatica in andere talen in Office controleren, of wilt u de Lint UI-taal wijzigen? Hier leest u hoe u dit kunt doen in Office 2010 met een Office-taalpakket.