Tracker-blokkerende Firefox Focus-browser komt op Android

Mozilla heeft zojuist een versie van zijn Focus-browser uitgebracht voor privacybewuste Android-gebruikers.

Voorheen beperkt tot iOS, blokkeert Firefox Focus automatisch advertenties en veel van de trackers die u normaal gesproken op internet volgen en uw browsen vertragen. Met deze zogenaamde 'privacybrowser' kunt u ook eenvoudig uw geschiedenis, wachtwoorden en cookies wissen, zodat u niet wordt gevolgd door ongewenste advertenties.Met Focus 'kun je gegevens opslaan en zelfs sneller browsen', zei Firefox-productmanager Barbara Bermes voor mobiel in een video. 'Over het algemeen helpt Firefox Focus u uw digitale leven onder controle te houden.'

In een blogpost voegde ze eraan toe dat trackers 'bekend staan ​​om het vertragen van je mobiele ervaring.'

'Waarom blokkeren we deze ad-trackers? Omdat ze niet alleen je gedrag volgen zonder dat je het weet, ze vertragen ook het internet op je mobiele apparaat', schreef ze.

Net als de iOS-versie is de nieuwe Android-app 'vrij van tabbladen en andere visuele rommel' en kun je je sessies wissen met een enkele tik. De Android-versie bevat ook een advertentietrackerteller, die het aantal advertenties weergeeft dat per site wordt geblokkeerd terwijl u de app gebruikt. Er is ook een optie om de trackerblocker uit te schakelen, die u kunt gebruiken als u sites tegenkomt die niet goed worden geladen. De app herinnert je er ook aan met een melding om op te tikken en je browsegeschiedenis te wissen.

Verwant

  • De beste Android-browsersDe beste Android-browsers

'Voor Android-gebruikers hebben we Focus ook tot een geweldige standaardbrowserervaring gemaakt', schreef Bermes. 'Omdat we zowel aangepaste tabbladen ondersteunen als de mogelijkheid om de advertentieblokkering indien nodig uit te schakelen, werkt het geweldig met apps zoals Facebook als je gewoon een artikel wilt lezen zonder te worden gevolgd.'

Focus kreeg een 'goede' beoordeling in PCMag's recensie van de iOS-versie. We concludeerden dat het 'je kan beschermen tegen snuffelaars met ook toegang tot je telefoon en webtrackers', maar we zeiden 'dat bescherming ten koste gaat van functies en snelheid'.

Focus kan worden gedownload in Google Play en de App Store.

Aanbevolen verhalen

Snellere, multi-proces Firefox komt eindelijk aan

Meerdere computerprocessen, die al beschikbaar zijn in Google Chrome, betekenen dat Firefox een betere beheerder van het geheugen van een pc zal zijn.

Microsoft's Project Scorpio Is Xbox One X, arriveert 7 november

De langverwachte Xbox One X komt op 7 november met een prijskaartje van $ 499.

Tor Browser 7.0 werkt alleen harder om uw anonimiteit te beschermen

De privacygerichte browser houdt uw IP-adres veilig door in een sandbox te werken.

Apple's watchOS-verbeteringen richten zich op fitness en Siri

Apple's watchOS 4 bevat een door Siri aangedreven gezicht, een uitgebreide Activity-app en meer.