Tot Bot helpt lichamelijk gehandicapte peuters te verkennen

tot-bot-helpt-fysiek-gehandicapte-peuters-explore foto Kris Naudus (AOL / Engadget)

Zoals elke ouder van een klein kind weet, willen peuters ontdekken. Ze willen alles zien en aanraken (en soms zelfs proeven). Zo leren ze over de wereld. Helaas kunnen kinderen met bepaalde lichamelijke handicaps zich niet zo gemakkelijk verplaatsen. Deze moeilijkheid kan een beetje een cognitieve kloof creëren tussen hen en andere kinderen van hun leeftijd. De Tot Bot is een stoel die is ontworpen om deze kinderen de verhoogde mobiliteit te geven die ze nodig hebben om hun omgeving grondig te onderzoeken.

Galerij: Tot Bot mobiliteitsstoel | 6 foto's

tot-bot-helpt-fysiek-gehandicapte-peuters-explore foto 26  • tot-bot-helpt-fysiek-gehandicapte-peuters-explore foto 3
  • tot-bot-helpt-fysiek-gehandicapte-peuters-explore foto 4
  • tot-bot-helpt-fysiek-gehandicapte-peuters-explore foto 5
  • tot-bot-helpt-fysiek-gehandicapte-peuters-explore foto 6+2

De Tot Bot is het project van de studenten Tanaya Bhave en Gang Haiming van de NYU Tandon School of Engineering, die zich zorgen maakten na het lezen van onderzoeken die erop wijzen dat gehandicapte kinderen ontwikkelingsproblemen kunnen hebben als gevolg van dit onvermogen om te verkennen. In tegenstelling tot grotere systemische problemen die cognitieve vertragingen kunnen veroorzaken, zoals sociaaleconomische klasse, is mobiliteit iets dat we met technologie kunnen oplossen. We hebben immers al rolstoelen. Maar de meeste bestaande stoelen worden bediend met een joystick in een van de armleuningen - eenvoudig genoeg voor een volwassene, maar verrassend moeilijk voor een klein kind om te manoeuvreren. En het is nog moeilijker voor een kind met een ziekte als hersenverlamming.

tot-bot-helpt-fysiek-gehandicapte-peuters-explore foto 7

De oplossing was om de joystick te vervangen door een touchscreen. Veel kinderen weten tegenwoordig hoe het werkt. Sterker nog, ze lijken het te verwachten. Kleine kinderen vinden het meestal spannend om de telefoon of tablet van een ouder in handen te krijgen om video's te bekijken of games te spelen, en ik heb gezien dat sommige kinderen echt boos werden als ze op een niet-aanraakscherm tikken en er niets gebeurt.

Het Tot Bot-systeem is ongelooflijk intuïtief: een ouder installeert de app op elk mobiel apparaat en bevestigt deze aan de stoel. De telefoon of tablet gebruikt vervolgens zijn camera om een ​​video weer te geven van wat zich voor het kind bevindt, dat eenvoudig op de afbeelding tikt van wat ze willen onderzoeken. De stoel zal dan naar dat object gaan, met behulp van een combinatie van camera's en een sonische afstandsmeter in de basis om de afstand te berekenen die nodig is om te reizen en tegelijkertijd botsingen te voorkomen. De stoel stopt dan net voor het object en draait naar de zijkant zodat het kind zijn hand kan uitstrekken om het aan te raken en zelfs te grijpen. Voor demonstratiedoeleinden gebruikten Bhave en Haiming een felrode Elmo-pop, maar het systeem kan zich richten op alles in de kamer die de camera's kunnen zien.

tot-bot-helpt-fysiek-gehandicapte-peuters-explore foto 8

Veiligheid was zeker in het achterhoofd van Bhave en Haiming bij het ontwerpen van de Tot Bot - meer mobiliteit betekent immers meer kansen voor kinderen om in de problemen te komen. Het systeem werkt dus met RFID-tags, waardoor ouders tags kunnen plaatsen op objecten en gebieden die zij 'veilig' achten. Dit beperkt de beweging van de stoel alleen naar die punten - geen babyhekjes of uitgebreide kinderbeveiliging nodig.

De Tot Bot bevindt zich nog in de beginfase van ontwikkeling, dus het zal nog even duren voordat we hem in het wild zullen zien, of ooit. Maar als je hem wilt bekijken -- en een klein kind hebt dat hem een ​​proefritje wil maken -- zal de stoel aanstaande vrijdag te zien zijn op de NYU Tandon's Research Expo, open voor het publiek van 13.00-16.00 uur om Metrotech-centrum in Brooklyn.

Aanbevolen verhalen

Het dashboarddisplay van Lyft helpt bestuurders met gehoorproblemen

In-car Amp-gadget krijgt een nieuwe bestemming voor toegankelijkheid.

Twitter @support test een bot die klachten afhandelt

Het sociale netwerk test een nieuwe klantenservicebot voor zijn gebruikers.

Houd uw bedrijf fysiek en digitaal veilig in 2017

Elk bedrijf moet beveiligingskwesties zeer serieus nemen. In het verleden maakten bedrijven zich alleen zorgen over fysieke beveiliging. Maar vandaag met de overvloed aan...

Waarom is 'Burn This Album' van Amarok uitgeschakeld in Ubuntu?

U gebruikt dus de geweldige muziektoepassing Amarok onder Ubuntu, maar wanneer u dit album probeert te branden, wordt het menu-item grijs weergegeven en anderszins uitgeschakeld. De reden hiervoor is dat Amarok een KDE-toepassing is die is ontworpen om te werken met K3b, de toepassing voor het branden van cd's voor KDE, maar het is niet