Toptips voor het bewaren van uw foto's

Het is gemakkelijk om de oude manieren om dingen te doen te vergeten. Roterende telefoons, cassettebandjes en film zijn allemaal overblijfselen die vreemd lijken voor jongeren die zijn opgegroeid met smartphones, streaming muziek en digitale camera's. Maar veel gezinnen hebben fotoalbums stoffig op een plank of opgesloten in opslag, en degenen met minder organisatie kunnen eenvoudigweg een schoenendoos tegenkomen vol oude afdrukken en negatieven in verschillende toestanden. Door die afbeeldingen naar digitaal formaat te converteren, zijn ze beschikbaar voor toekomstige generaties.

Afdrukken scannen

Het digitaliseren van oude foto's kan een tijdrovend proces zijn, maar het is de moeite waard, aangezien u afbeeldingen gemakkelijk kunt delen met familieleden over de hele wereld. U kunt tijd besparen door te kiezen voor eenscanservice, maar als je de doe-het-zelf-geest hebt (of je wilt wat geld besparen), is thuis scannen een goede optie.Een goede flatbed-fotoscanner is alle hardware die je nodig hebt als je afdrukken scant. Een degelijk model vind je in onze lijst met De Beste Fotoscanners. U wilt ervoor zorgen dat de afdrukken zo schoon mogelijk zijn. Als ze stoffig zijn, gebruik dan een zachte doek die vrij is van olie (een pas gewassen zakdoek is voldoende) of perslucht om ze te verwijderen.

We hebben een gids die de moeren en bouten van het scanproces behandelt. De beste bestandsindelingen en instellingen worden daar behandeld, evenals ideeën voor het opsplitsen van een groot scanproject in beter hanteerbare stukken.

Zodra afdrukken zijn gedigitaliseerd, is het tijd om te beslissen wat te doen met de fysieke media. De gemakkelijke weg is om ze weg te gooien - u hebt nu immers digitale kopieën. Maar het is er een waar je spijt van kunt krijgen. Overweeg om ze naar modern te verhuizenalbumsmet zuurvrije materialen. Op die manier kun je nog steeds rond de open haard zitten en door afbeeldingen bladeren als de stemming je raakt. Vergeet niet om albums op te slaan in een gematigde omgeving, vrij van overmatige hitte of vochtigheid.

Negatieven en dia's scannen

Werken met negatieven is wat lastiger dan met afdrukken, maar met de juiste zorg en apparatuur zal de kwaliteit veel sterker zijn. Veel flatbedscanners kunnen ook negatieven scannen, maar als u werkt met het meest gebruikelijke negatieve formaat voor consumenten, 35 mm, kan de resolutie teleurstellend zijn.

Speciale 35 mm-scanners zijn duur, maar de scantechnologie is de afgelopen tien jaar niet met grote sprongen verbeterd, dus het kopen van een gebruikte moet niet worden afgeraden als u een groot aantal negatieven moet digitaliseren. Het verschil in kwaliteit ten opzichte van een flatbed scanner is voelbaar. U moet misschien een paar honderd dollar uitgeven om een ​​scanner te kopen die speciaal is bedoeld voor dia's en negatieven, maar als u een grote hoeveelheid afbeeldingen van film wilt scannen, is het de moeite waard. En u kunt de scanner altijd verkopen als u klaar bent met het project.

Met grotere negatieven - middenformaat (120 rolfilm) en grootformaat - doet een flatbedscanner het beter. Er is aanzienlijk meer oppervlakte en informatie, dus de scanner heeft het gemakkelijker om het in een digitaal formaat te zetten. Pro's zullen nog steeds willen investeren in een speciale filmscanner die middenformaat ondersteunt, maar een stuk hardware van $ 2.000 is meer dan overkill voor alle anderen.

Flatbedscanners worden geleverd met negatiefhouders voor middenformaatfilm, maar de plastic frames doen het niet goed om de negatieven uitgestrekt te houden en buiten contact met het scannerglas te houden. Investeren in een houder van een derde partij zorgt ervoor dat negatieven volledig plat liggen en is voorzien van matglas dat deDe ring van Newtoneffect dat negatieven plaagt die zijn gescand met flatbedapparatuur.

Of u nu negatieven scant met een flatbed of een speciale 35 mm-scanner, u wilt op de instellingen letten. Als uw scanner digitale ICE-technologie (Image Correction and Enhancement) ondersteunt, wilt u deze ingeschakeld laten bij het scannen van kleurnegatieven en dia's. Hij verwijdert prima stof en kleine krasjes. Maar als afbeeldingen zwart-wit zijn, zet ICE dan uit. Niet alleen werkt het niet met zwart-witnegatieven, het kan de beeldkwaliteit aanzienlijk schaden als het wordt aangelaten.

De software die bij uw scanner wordt geleverd, kan in kwaliteit variëren. Het bevat alle basisinstellingen die je nodig hebt om afdrukken en documenten te scannen, maar het kan zijn dat het ontbreekt als het gaat om ondersteuning voor het scannen van negatieven. Als dat het geval is, overweeg dan een optie van een derde partij die u meer controle geeft.

Net als bij afdrukken is het een persoonlijke keuze om negatieven op te slaan nadat je ze hebt gescand. Maar nogmaals, mijn advies is om ze te houden. Een goede drieringband en vellen transparante hoezen zullen ze goed beschermen. Bewaar ze, net als bij afdrukken, in een gematigde, vochtige omgeving.

retoucheren

Foto's scannen is het eerste deel van je werk. Vervolgens wil je wat elementaire beeldbewerking en retouchering uitvoeren. Fotobewerkingssoftware maakt het gemakkelijk om afbeeldingen bij te snijden en rode ogen uit snapshots te verwijderen.

Er zijn ook meer geavanceerde bewerkingstools beschikbaar. U kunt bijvoorbeeld bewerkingssoftware gebruiken om stofvlekken, krassen en vouwen weg te vegen. Het haalt informatie van een locatie die zich dicht bij het beschadigde gedeelte van de foto bevindt en gebruikt het om de schade te herstellen. Dit effect werkt goed in delen van een afbeelding met herhalende patronen (een blauwe lucht of een grasveld), maar kan lastig zijn om op gezichten te gebruiken, dus wees voorzichtig bij het retoucheren. Uw scans kunnen kleurverschuiving of vervaagde kleuren vertonen. Gelukkig is kleurbalans ook iets dat je kunt oplossen.

Digitaal archiveren

Zodra u uw afdrukken en negatieven naar digitaal formaat hebt omgezet, moet u nadenken over hoe u ze moet ordenen en opslaan. U wilt minimaal een lokale reservekopie van foto's bewaren, omdat u niet wilt dat een crash van de harde schijf al uw harde werk wegvaagt.

U kunt een back-up maken naar een tweede harde schijf (handmatig of via software), of naar een gebrande dvd of Blu-ray-schijf, hoewel met optische media die de weg gaan van de diskette, de laatste geen vooruitstrevende methode is in de huidige tijd. wereld. Bekijk onze keuzes voor de beste externe harde schijven voor een solide back-upoplossing.

Cloudopslag moet worden gezien als een extra back-uplaag. Met sommige kunt u afbeeldingen opslaan in mappen, foto's delen met familie en vrienden en tags toevoegen zodat u gemakkelijk afbeeldingen van dezelfde persoon, locatie of gebeurtenis kunt bekijken. En u kunt software vinden die gratis opslagruimte biedt, zodat u geen jaarlijkse vergoeding hoeft te betalen.

Geschiedenis bewaren

Het kan een ontmoedigend vooruitzicht zijn om uw familiefoto's in het digitale rijk te brengen, vooral als u een vrolijk familielid heeft dat zelfs de kleinste dagelijkse gebeurtenissen vastlegt. Maar het is er een die de moeite waard is. U stopt niet alleen de achteruitgang van fysieke afdrukken en negatieven, u plaatst ook foto's in een formaat dat kan worden bekeken op tablets en telefoons. Uw kinderen kunnen tijdens de schermtijd door familieherinneringen bladeren en het zal hen ertoe aanzetten vragen te stellen over uw familiegeschiedenis en erfgoed.

Er is ook een groter doel. Het zijn vaak familiefoto's die historici een kijkje geven in vervlogen tijden, persoonlijker en intiemer dan je krijgt met berichtgeving in de krant. Het werk van straatfotograafVivian Maieris een sprekend voorbeeld. Maier schoot duizenden foto's in de jaren vijftig en zestig, en die foto's, die in de opslag lagen totdat ze in 2008 werden ontdekt, zijn het onderwerp geworden van galerijshows en documentaires. Nu zal niet elke schoenendoos met snapshots dezelfde hoeveelheid aandacht of bijval krijgen. Maar kleine stukjes geschiedenis, bekeken in de context van het grotere wandtapijt, gaan een lange weg om de stijlen, gebruiken en mores van een bepaald tijdperk te laten zien.

Meer verhalen

Openbare toegang - hier leest u hoe een VPN uw bedrijf sterker kan maken

Naarmate de technologie evolueert, evolueert de hele wereld mee. Moderne technologie heeft wonderen gedaan door de manier waarop bedrijven nu opereren te veranderen. En het krediet vooral...

Openbare toegang - The Public Access Weekly: goedkope sensatie

Kom op, kom op, lees de Public Access Weekly

Openbare toegang - Beste muziek-apps die elke muziekliefhebber bij zich moet hebben

Muziek is een goddelijke verslaving waar bijna iedereen op deze planeet last van heeft, hoewel de smaak van muziek kan verschillen, je kunt in feite geen persoon vinden die een hekel heeft aan muziek.

Mark Cuban: Ik verlies liever elke cent dan Trump als president

Ervoor zorgen dat Trump het presidentschap niet wint, kan hem wat fans kosten. En dat vindt hij prima.

De beste 4K-monitoren

Ga met de Dell P2715Q.

Hoe u uw thuisadres kunt wijzigen in Apple Maps

Apple Maps detecteert niet automatisch uw thuisadres. Als je verhuist, blijven Apple Maps en de bijbehorende widget je vertellen hoe lang het duurt om naar je vorige thuisadres te rijden, totdat je het je nieuwe adres geeft.

Apture Highlights verandert uw cursor in een zoekhulpmiddel

Apture Highlights is een Firefox-extensie die van uw cursor een krachtige zoekfunctie maakt. Markeer tekst in uw browservenster en bekijk zoekresultaten van Google, YouTube, Flickr, Twitter en Wikipedia.

Voeg klassieke Sci-Fi-goedheid toe aan uw bureaublad met het Matrix-thema voor Windows 7

Soms werken klassieke filmthema's zelfs beter dan thema's die zich richten op nieuwe releases en het Matrix-thema voor Windows 7 is een perfect voorbeeld. Het thema wordt geleverd met 32 ​​Hi-Res-achtergronden, aangepaste geluiden uit de film en Matr...

Je kunt niet rechtdoor lopen zonder visuele markeringen [Video]

Een reeks onderzoeken van de afgelopen eeuw hebben keer op keer bewezen: als mensen niet kunnen zien waar ze heen gaan, kunnen ze niet recht lopen. Bekijk deze video van NPR die het fenomeen demonstreert en haal ...

45 verschillende services, sites en apps om u te helpen uw favoriete sites te lezen (zoals How-To Geek)

Heb je je ooit afgevraagd hoe geeks verbonden blijven met hun favoriete blogs en schrijvers? Lees verder om meer te weten te komen over RSS-feeds en hoe gemakkelijk ze te gebruiken zijn met deze 45 apps, services en websites die u kunnen helpen op de hoogte te blijven.