Toon de lijst met geïnstalleerde pakketten op Ubuntu of Debian

Terwijl ik werkte aan de instructies voor het compileren van MonoDevelop vanaf de broncode, vertrouwde ik zwaar op de dpkg- en apt-cache-opdrachten om me te vertellen wat er al was geïnstalleerd versus welke pakketten beschikbaar waren in de repository. Na het voltooien van dat artikel drong het tot me door dat ik moest uitleggen hoe ik kan laten zien welke pakketten momenteel zijn geïnstalleerd ... dus hier zijn we dan.

Het commando dat we moeten gebruiken is dpkg –get-selections, waarmee we een lijst krijgen van alle momenteel geïnstalleerde pakketten.

|__+_|

De volledige lijst kan lang en onpraktisch zijn, dus het is veel gemakkelijker om door grep te filteren om resultaten te krijgen voor het exacte pakket dat je nodig hebt. Ik wilde bijvoorbeeld zien welke php-pakketten ik al had geïnstalleerd via apt-get:|__+_| |__+_|

Voor extra krediet kunt u de locaties van de bestanden in een pakket uit de lijst vinden met behulp van de opdracht dpkg -L, zoals:

|__+_|

Nu kan ik het gd.ini-bestand bekijken en enkele instellingen wijzigen rond ...

Meer verhalen

Voeg eenvoudig OpenDNS toe aan uw router

OpenDNS is een ongelooflijk alternatief voor uw ISP DNS-server. Simpel gezegd, DNS (Domain Name System) vertaalt het IP-adres naar gemakkelijk te onthouden hostnamen. Niet alleen zal OpenDNS uw browsen sneller maken, er zijn veel extra functies die door deze gratis service worden geboden.

Wis Outlook-zoekopdrachten en MRU-lijsten (meest recent gebruikt)

Een van de verbijsterende dingen over Microsoft Outlook is dat je zelfs met ontelbare instellingen in de voorkeuren nog steeds niet gemakkelijk privégegevens zoals MRU-lijsten kunt wissen met behulp van een optie in de gebruikersinterface.

Toetsenbordmediatoetsen toewijzen om in Winamp te werken

Heb je je ooit afgevraagd hoe je de mediatoetsen op je toetsenbord echt voor Winamp kunt laten werken? Lezer Shawn stelde me deze vraag een tijdje geleden, maar toen bedacht hij het zelf en stuurde me de instructies.

Versnel uw website met MySQL Query Caching

Een van de beste manieren om uw webtoepassing te versnellen, is door querycaching in uw database in te schakelen, die veelgebruikte SQL-query's in het geheugen opslaat voor vrijwel onmiddellijke toegang door de volgende pagina die hetzelfde verzoek doet.

Reset Open/Save Choice voor Internet Explorer-downloads in Vista

Als u het selectievakje van Altijd vragen voordat u dit type bestand opent in het downloadvenster hebt verwijderd en u nu niet langer het dialoogvenster krijgt met de tekst Wilt u dit bestand openen of opslaan? dan heb je geluk, want ik heb het antwoord voor je.

Schakel 'Pin to Start Menu' in voor mappen in Windows Vista / XP

Met het menu Start in Windows Vista en XP kunt u items bovenaan vastzetten voor snellere toegang tot uw favoriete toepassingen. Het probleem is dat je geen mappen aan het startmenu kunt vastpinnen, ook al zou dat erg handig zijn.

Friday Fun: Herinner je je Oregon Trail nog?

Herinner je je het klassieke Oregon Trail-spel voor de Apple II-computer nog? Ik denk dat iedereen dit spel wel eens heeft gespeeld, maar heeft iemand echt gewonnen? Ik denk niet dat ik ooit aan het einde ben gekomen zonder dood te gaan...

Speel Oregon Trail zoals je het je herinnert

Het eerste wat je hoeft te doen is AppleWin 1.14.0 downloaden. Dit is een zip-bestand, dus ga je gang en pak het uit waar je wilt. Ik heb het gewoon op mijn bureaublad gezet. Open de map en dubbelklik op het AppleWin.exe-pictogram om de emulator te starten. Om de virtuele machine te starten, klikt u op de Apple-knop op

Internet Explorer-bladwijzers opslaan

Persoonlijk is de enige keer dat ik Internet Explorer meer gebruik, als ik Windows-updates download of als een bepaalde pagina niet correct wordt weergegeven met Firefox. Daarover gesproken ... er is een geweldige Firefox-extensie voor precies zo'n situatie IE Tab.

Ongedocumenteerde Microsoft Word-functie: onafhankelijke tekst invoegen

Onze tip van vorige week over het invoegen van willekeurige tekst was enorm populair, maar vrijwel iedereen zei dat het veel beter zou zijn als je lorem ipsum-tekst in het document zou kunnen invoegen in plaats van willekeurige inhoud uit het helpbestand...