Toon standaard het GRUB-menu op Ubuntu

Wanneer Ubuntu opstart, zie je normaal gesproken kort een scherm dat zegt dat GRUB wordt geladen. even geduld aub... Druk op Esc om het menu te openen...

Als je je systeem hackt en liever altijd het GRUB-menu ziet (om bijvoorbeeld opdrachtregelopties in te voeren), is er een eenvoudige oplossing.

Open het bestand /boot/grub/menu.lst in uw favoriete teksteditor. Ik gebruik gedit:sudo gedit /boot/grub/menu.lst

Zoek nu de sectie die er als volgt uitziet:

## verborgenmenu
# Verbergt standaard het menu (druk op ESC om het menu te zien)
verborgenmenu

Zet een # voor hiddenmenu om die regel te becommentariëren:

## verborgenmenu
# Verbergt standaard het menu (druk op ESC om het menu te zien)
#hiddenmenu

Sla het bestand op en u zou het menu moeten zien de volgende keer dat u opnieuw opstart.

Meer verhalen

Waarom u de native resolutie van uw monitor zou moeten gebruiken

Je hebt waarschijnlijk gehoord dat het belangrijk is om de oorspronkelijke resolutie van je beeldscherm te gebruiken, ervan uitgaande dat je een LCD flat-panel monitor gebruikt in plaats van een oude CRT-monitor. Bij een LCD zal het gebruik van een lagere resolutie resulteren in een inferieure beeldkwaliteit.

Wat voorkomt dat alle wifi-apparaten in mijn netwerk met elkaar in botsing komen?

Uw thuisnetwerk zit waarschijnlijk vol met verschillende Wi-Fi-apparaten die terugzenden naar het Wi-Fi-knooppunt; hoe gaat het knooppunt om met al het verkeer zonder dat alle inkomende transmissies in botsing komen?

Welke Windows-services kunt u veilig uitschakelen?

Als u elke laatste druppel prestatie uit uw pc wilt persen, kunt u overwegen enkele van de ingebouwde Windows-services uit te schakelen. Maar welke moet je uitschakelen? En welke kun je veilig uitschakelen?

Hoe u Windows de schermbeveiliging onmiddellijk kunt laten starten wanneer deze is vergrendeld

Ben jij een van die mensen die graag de screensaver ziet verschijnen als je opstaat van je computer? Hier is een eenvoudige manier om de screensaver te laten verschijnen zodra u uw pc vergrendelt.

Hoe Secure Boot werkt op Windows 8 en 10, en wat het betekent voor Linux

Moderne pc's worden geleverd met een functie genaamd Secure Boot ingeschakeld. Dit is een platformfunctie in UEFI, die het traditionele pc-BIOS vervangt. Als een pc-fabrikant een Windows 10- of Windows 8-logosticker op zijn pc wil plaatsen, vereist Microsoft dat hij Secure Boot inschakelt en enkele richtlijnen volgt.

Waarom het goed is dat het RAM-geheugen van uw computer vol is

Gebruikt Windows, Linux, Android of een ander besturingssysteem veel RAM? Geen paniek! Moderne besturingssystemen gebruiken RAM als bestandscache om dingen te versnellen. Ervan uitgaande dat uw computer goed presteert, hoeft u zich geen zorgen te maken.

Android-apps op uw bureaublad uitvoeren op de gemakkelijke manier

Ooit zin gehad om een ​​Android-app op je Windows-computer te draaien? Met BlueStacks kun je eenvoudig apps van je Android-apparaat naar je desktop of laptop krijgen zonder ingewikkelde instellingen of gedoe met de Android SDK.

Mac OS X Lion upgraden of installeren op een Hackintosh met UniBeast

Het is eindelijk zover. De eenvoudigste en ongecompliceerde manier om Mac OS X Lion schoon te installeren op een Hackintosh met behulp van een USB-stick. En er is meer. Blijf lezen!

Beveilig uzelf door tweestapsverificatie te gebruiken op deze 16 webservices

Tweestapsverificatie, ook wel 2-stapsverificatie genoemd, biedt extra beveiliging voor uw online accounts. Zelfs als iemand je wachtwoord ontdekt, hebben ze een speciale eenmalige code nodig om in te loggen nadat je tweefactorauthenticatie voor deze services hebt ingeschakeld.

Waarom Linux niet hoeft te worden gedefragmenteerd

Als je een Linux-gebruiker bent, heb je waarschijnlijk gehoord dat je je Linux-bestandssystemen niet hoeft te defragmenteren. Je zult ook merken dat Linux-distributies niet worden geleverd met hulpprogramma's voor schijfdefragmentatie. Maar waarom is dat?