Hulpmiddelen om inhoud op uw WordPress-blog te plaatsen

Nu je een mooie blog hebt, wil je er meer mee doen en content gaan plaatsen. Hier bekijken we enkele tools waarmee u rechtstreeks op uw WordPress-blog kunt posten.

Het schrijven van een nieuwe blogpost is eenvoudig met WordPress, zoals we zagen in ons vorige bericht over het starten van je eigen WordPress-blog. De webeditor biedt je veel functies en laat je zelfs de broncode van je bericht bewerken als je het leuk vindt om HTML te hacken. Er zijn andere tools waarmee u inhoud kunt plaatsen, hier bekijken we hoe u kunt posten met speciale apps, browserplug-ins en zelfs per e-mail.

Windows Live WriterWindows Live Writer (onderdeel van de Windows Live Essentials Suite) is een geweldige app om inhoud op je blog te plaatsen. Met dit gratis programma voor Microsoft kun je inhoud plaatsen op verschillende blogservices, waaronder Blogger, Typepad, LiveJournal en natuurlijk WordPress. U kunt blogberichten rechtstreeks vanuit de Word-achtige editor schrijven, compleet met afbeeldingen en geavanceerde opmaak. Zelfs als je offline bent, kun je nog steeds berichten schrijven en bewaren voor als je weer online bent.

tools-om-te-helpen-inhoud-op-uw-wordpress-blog-foto te plaatsen 1

Raadpleeg ons artikel over het installeren van Windows Live Essentials in Windows 7 voor meer informatie over het installeren van Live writer.

Zodra Live Writer is geïnstalleerd, opent u het om uw blog toe te voegen. Als u Live Writer al had geïnstalleerd en geconfigureerd voor een blog, kunt u ook uw nieuwe blog toevoegen. Klik gewoon op de naam van je blog in de rechterbovenhoek en selecteer Blogaccount toevoegen.

tools-om-te-helpen-inhoud-op-uw-wordpress-blog-foto te plaatsen 2

Selecteer Andere blogservice om uw WordPress-blog aan Writer toe te voegen en klik op Volgende.

tools-om-te-helpen-inhoud-op-uw-wordpress-blog-foto te plaatsen 3

Voer het webadres van uw blog en uw gebruikersnaam en wachtwoord in. Vink Onthoud mijn wachtwoord aan, zodat u het niet elke keer hoeft in te voeren als u iets schrijft.

tools-om-te-helpen-inhoud-op-uw-wordpress-blog-foto te plaatsen 4

Writer analyseert uw blog en stelt uw account in.

tools-om-te-helpen-inhoud-op-uw-wordpress-blog-foto te plaatsen 5

Tijdens het installatieproces kan het vragen om een ​​tijdelijke post te plaatsen. Hiermee kunt u een voorbeeld van blogberichten bekijken met het echte thema van uw blog, wat handig is, dus klik op Ja.

tools-om-te-helpen-inhoud-op-uw-wordpress-blog-foto te plaatsen 6

Voeg ten slotte de naam van uw blog toe en klik op Voltooien.

tools-om-te-helpen-inhoud-op-uw-wordpress-blog-foto te plaatsen 7

U kunt nu de uitgebreide editor gebruiken om inhoud te schrijven en toe te voegen aan een nieuwe blogpost.

tools-om-te-helpen-inhoud-op-uw-wordpress-blog-foto te plaatsen 8

Selecteer het tabblad Voorbeeld om te zien hoe uw bericht eruit zal zien op uw blog...

Of, als u een HTML-nerd bent, selecteert u het tabblad Bron om de code van uw blogbericht te bewerken.

tools-om-te-helpen-inhoud-op-uw-wordpress-blog-foto te plaatsen 10

Onder aan het venster kun je categorieën kiezen, tags invoegen en zelfs plannen dat het bericht op een andere dag wordt gepubliceerd. Live Writer is volledig geïntegreerd met WordPress; je mist niets door de desktop-editor te gebruiken.

tools-om-te-helpen-inhoud-op-je-wordpress-blog-foto te plaatsen 11

Als je een bericht wilt bewerken dat je al hebt gepubliceerd, klik je op de knop Openen en selecteer je het bericht. Je kunt elk bericht kiezen en bewerken, inclusief berichten die je hebt gepubliceerd via de webinterface of andere editors.

tools-om-te-helpen-inhoud-op-uw-wordpress-blog-foto te plaatsen 12

Voeg multimedia-inhoud toe aan uw berichten met Live Writer

Terug in het tabblad Bewerken kun je afbeeldingen, video's en meer toevoegen vanuit de zijbalk. Selecteer wat u wilt invoegen.

tools-om-te-helpen-inhoud-op-uw-wordpress-blog-foto te plaatsen 13

Afbeeldingen

Als je een afbeelding invoegt, kun je er veel leuke randen en ontwerpen aan toevoegen.

tools-om-te-helpen-inhoud-op-uw-wordpress-blog-foto te plaatsen 14

Of je kunt zelfs artistieke effecten toevoegen via het tabblad Effecten in de zijbalk.

tools-om-te-helpen-inhoud-op-uw-wordpress-blog-foto te plaatsen 15

Fotogallerij

Als je meerdere foto's wilt plaatsen, bijvoorbeeld een paar van je vakantiefoto's, dan is het invoegen van een fotogalerij wellicht de beste optie. Selecteer Fotogalerij invoegen in de zijbalk en kies vervolgens de gewenste afbeeldingen in de galerij.

tools-om-te-helpen-inhoud-op-uw-wordpress-blog-foto te plaatsen 16

Nadat de galerij is ingevoegd, kunt u kiezen uit verschillende stijlen om uw foto's te laten zien.

tools-om-te-helpen-inhoud-op-uw-wordpress-blog-foto te plaatsen 17

Wanneer u de blog plaatst, wordt u gevraagd om u aan te melden met uw Windows Live ID, aangezien de galerijfoto's worden opgeslagen in de gratis Skydrive-opslagservice.

tools-om-te-helpen-inhoud-op-uw-wordpress-blog-foto te plaatsen 18

Uw bloglezers kunnen het voorbeeld van uw foto's direct op uw blog zien en kunnen vervolgens elke afzonderlijke foto bekijken, downloaden of online een diavoorstelling bekijken via de link.

tools-om-te-helpen-inhoud-op-je-wordpress-blog-foto-posten 19

Video

Als je een video aan je blogbericht wilt toevoegen, selecteer je Video in de zijbalk zoals hierboven. Je kunt een video selecteren die al online is, of je kunt een nieuwe video uit een bestand kiezen en deze rechtstreeks vanuit Windows Live Writer uploaden via YouTube.

tools-om-te-helpen-inhoud-op-je-wordpress-blog-foto te plaatsen 20

Houd er rekening mee dat u zich moet aanmelden met uw YouTube-account om video's naar YouTube te uploaden, dus als u niet bent aangemeld, wordt u gevraagd dit te doen wanneer u op Invoegen klikt.

tools-om-te-helpen-inhoud-op-uw-wordpress-blog-foto te plaatsen 21

Geek Tip: Als je ooit je Live Writer-instellingen naar een andere computer wilt kopiëren, bekijk dan ons artikel over hoe je een back-up van je Windows Live Writer-instellingen maakt.

Microsoft Office Word

Met Word 2007 en 2010 kunt u inhoud ook rechtstreeks op uw blog plaatsen. Dit is vooral leuk als je al een document hebt getypt en denkt dat het ook goed zou staan ​​op je blog. Bekijk onze uitgebreide tutorial over het plaatsen van blogposts via Word 2007Word 2007 gebruiken als blogtool.

Dit werkt ook in Word 2010, behalve dat de Office Orb is vervangen door de nieuwe Backstage-weergave. Dus om in Word 2010 een nieuw blogbericht te starten, klikt u op Bestand Nieuw en selecteert u vervolgens Blogbericht. Ga te werk zoals u zou doen in Word 2007 om uw bloginstellingen toe te voegen en de gewenste inhoud te plaatsen.

tools-om-te-helpen-inhoud-op-uw-wordpress-blog-foto te plaatsen 22

Of, als u al een document hebt geschreven en dit wilt posten, selecteert u Bestand Delen (of Opslaan en verzenden in de definitieve versie van Word 2010) en klikt u vervolgens op Publiceren als blogbericht. Als u uw blogaccount nog niet hebt ingesteld, stelt u deze in zoals weergegeven in het Word 2007-artikel.

tools-om-te-helpen-inhoud-op-je-wordpress-blog-foto te plaatsen 23

Post via e-mail

De meesten van ons gebruiken e-mail dagelijks en hebben al onze favoriete e-mailapp of -service. Of u nu op uw desktop of mobiele telefoon bent, het is gemakkelijk om uitgebreide e-mails te maken en inhoud toe te voegen. Met WordPress kun je een uniek e-mailadres genereren dat je kunt gebruiken om gemakkelijk inhoud en e-mail op je blog te plaatsen. Stel gewoon uw e-mail samen met het onderwerp als titel van uw bericht en stuur het naar dit unieke adres. Je nieuwe bericht zal binnen enkele minuten verschijnen.

Om deze functie te activeren, klikt u op de knop Mijn account in de bovenste menubalk van uw WordPress.com-account en selecteert u Mijn blogs.

tools-om-te-helpen-inhoud-op-uw-wordpress-blog-foto te plaatsen 24

Klik op de knop Inschakelen onder Posten per e-mail naast de naam van uw blog.

tools-om-te-helpen-inhoud-op-uw-wordpress-blog-foto te plaatsen 25

Nu heb je een privé-e-mailadres dat je kunt gebruiken om op je blog te posten. Alles wat u naar deze e-mail verzendt, wordt als een nieuw bericht geplaatst. Als u denkt dat uw e-mail mogelijk is gehackt, klikt u op Opnieuw genereren om een ​​nieuw e-mailadres voor publicatie te krijgen.

tools-om-te-helpen-inhoud-op-uw-wordpress-blog-foto te plaatsen 26

Elk e-mailprogramma of webapp is nu een blogposteditor. Voel je vrij om rijke opmaak te gebruiken of afbeeldingen in te voegen; het komt allemaal geweldig door. Dit is ook een geweldige manier om vanaf uw mobiele apparaat iets op uw blog te plaatsen. Of je nu webmail of een speciale e-mailclient op je telefoon gebruikt, je kunt nu overal bloggen.

tools-om-te-helpen-inhoud-op-je-wordpress-blog-foto te posten 27

Mobiele applicaties

WordPress biedt ook speciale applicaties om rechtstreeks vanaf uw mobiele apparaat te bloggen. U kunt nieuwe berichten schrijven, bestaande bewerken en opmerkingen beheren, allemaal vanaf uw smartphone. Momenteel bieden ze apps voor iPhone, Android en Blackberry. Bekijk ze via onderstaande link.

Conclusie

Of u nu vanuit uw browser wilt schrijven of een bericht naar uw blog wilt e-mailen, WordPress is flexibel genoeg om precies met uw voorkeuren samen te werken. Hoe je ook post, je kunt er zeker van zijn dat het er professioneel uitziet en gemakkelijk toegankelijk is met je WordPress-blog.

Windows Live Writer downloaden

Download WordPress-apps voor uw mobiele apparaat

Meer verhalen

Ben jij een IT-nerd? Waarom niet schrijven voor How-To Geek?

Solliciteer dan als je over de volgende eigenschappen beschikt:

Bekijk de echte links achter verkorte URL's in Chrome

Wanneer u verkorte URL's tegenkomt, is er altijd die zorg in uw achterhoofd over waar ze echt naar toe leiden. Nu kunt u een voorproefje krijgen van de echte links achter die URL's met de View Thru-extensie voor Google Chrome.

Hoe u het geheugengebruik van uw browser kunt vergelijken met Google Chrome

Ooit geprobeerd erachter te komen hoeveel geheugen Google Chrome of Internet Explorer precies gebruikt? Omdat ze elk een aantal keren in Taakbeheer verschijnen, is het niet zo eenvoudig! Hier is de snelle en gemakkelijke manier om ze te vergelijken.

Hoe een audio-cd naar FLAC te rippen met Foobar2000

Foobar2000 is een geweldige audiospeler die volledig aanpasbaar is, weinig systeembronnen gebruikt en veel tools en functies bevat. Vandaag laten we u zien hoe u het kunt gebruiken om een ​​audio-cd naar FLAC-indeling te rippen.

Terugschakelen naar Outlook 2007 nadat de bètaversie van 2010 is afgelopen

Schakelt u terug naar Outlook 2007 nadat u de bètaversie van Office 2010 hebt uitgeprobeerd? Hier leest u hoe u uw Outlook-gegevens kunt herstellen en ervoor kunt zorgen dat alles goed blijft werken na de overstap.

Gegevens herstellen als een forensisch expert met behulp van een Ubuntu Live-cd

Er zijn veel hulpprogramma's om verwijderde bestanden te herstellen, maar wat als u uw computer niet kunt opstarten of de hele schijf is geformatteerd? We laten u enkele tools zien die diep graven en de meest ongrijpbare verwijderde bestanden herstellen, of zelfs hele partities op de harde schijf.

Update metadata en albumhoezen in Windows Media Player 12

Als u Windows Media Player 12 gebruikt in Windows 7, merkt u mogelijk dat sommige van uw media informatie mist wanneer ze in de bibliotheek worden weergegeven. Vandaag bekijken we hoe u metadata en albumhoezen in WMP 12 kunt bewerken en bijwerken.

Verplaats de statusbalk-webadresweergave naar de adresbalk

Is de mogelijkheid om de adressen voor weblinks te zien de enige reden dat u de statusbalk zichtbaar houdt? Nu kunt u de statusbalk verbergen en die adresweergave verplaatsen naar de adresbalk in Firefox.

Browsen veiliger maken voor kinderen in Google Chrome

Als u zich zorgen maakt over de websites die uw kinderen per ongeluk kunnen bezoeken tijdens het browsen, dan wilt u misschien eens kijken naar de Kid Safe – LinkExtend-extensie voor Google Chrome.

Hoe u uw eigen professionele blog start met WordPress

Wil je een eigen blog of website beginnen? Met een gratis WordPress-account is het gratis en gemakkelijk om aan de slag te gaan met het maken van uw eigen blogsite van professionele kwaliteit.