Tony Robbins: Kan verhuizen het antwoord zijn?

Ik weet dat het gek of onmogelijk klinkt, maar wat zou er gebeuren als je even zou overwegen om het op te pakken en naar een andere stad te verhuizen?

Er zijn talloze redenen waarom je zou kunnen zeggen dat dit nooit kan gebeuren - van familie tot huidige werkregelingen.

Maar als er een manier was waarop u 10 tot 20 procent of meer van uw huidige kosten zou kunnen besparen en deze zou kunnen investeren om de financiële vrijheid een decennium dichterbij te brengen - en misschien een nog betere kwaliteit van leven te hebben - zou u het dan niet verschuldigd zijn aan jezelf om voorbij de voor de hand liggende obstakels te gaan en je opties te overwegen?Zou je groot kunnen leven in een prachtige gemeenschap als Boulder, Colorado, voor wat je alleen al aan huur betaalt in New York City of San Francisco? De kosten van huizen, voedsel en belastingen verschillen enorm, afhankelijk van waar je woont.

Ons land -- en zelfs de wereld -- heeft grenzeloze mogelijkheden voor u klaar om te verkennen. Dus waarom zou u uw oogkleppen niet even afdoen om te bedenken hoe het leven eruit zou kunnen zien als u in een nieuwe stad of dorp zou wonen?

Bevries je je kont tijdens de winters in het Midwesten of vecht je tegen de zomerse hitte in Atlanta, en vraag je je jaar na jaar af waarom je het niet naar een beter klimaat drijft? Als inwoner van Zuid-Californië sta ik altijd versteld van mensen die hun leven doodvriezen in de arctische toendra van Minneapolis of Chicago.

En zelfs als u niet om het weer geeft, moet u zich zorgen maken over uw kosten van levensonderhoud. Een huis van een miljoen dollar in Washington, D.C., kost een fractie van dat in Raleigh, N.C., een stad die als zakenvriendelijk wordt beschouwd - om nog maar te zwijgen van een hightech en educatief centrum (met prachtig weer).

Fiscaal efficiënt zijn in uw beleggingen is één ding. Het is iets anders om fiscaal efficiënt met je leven om te gaan. Je probeert hier 5 procent te sparen, daar 10 procent om financiële zekerheid te krijgen en uiteindelijk een mooi pensioen.

Wat zou een verhuizing naar een goedkopere stad en een besparing van 10 of 15 procent doen voor het tempo waarin u uw financiële doelen bereikt?

Denk aan het extra geld dat u zou moeten investeren, delen of in een nieuw bedrijf stoppen als het niet meteen naar huur, eten of vervoer zou gaan. Met één enkele beweging kunt u uw inkomen met 10 tot 30 procent verhogen. En als u al 10 procent bespaart, kunt u verhuizen en vervolgens 20 tot 40 procent besparen zonder een extra cent uit te geven.

Dit zou wat raketbrandstof in uw geldmachine brengen en het tempo waarmee u uw ondernemersdromen kunt najagen enorm verbeteren.

Ik weet dat je waarschijnlijk nog steeds denkt: verhuizen naar een nieuwe stad? Je moet gek zijn, Tony. Ik kan niet zomaar oppakken en verhuizen! Nogmaals, ik heb een baan, ik heb familie, ik heb vrienden. Ik heb mijn hele leven in Dallas (of Seattle, Miami of Denver) gewoond.

Maar als je zou zien dat je een decennium eerder je droombedrijf zou kunnen starten, zou het dan de moeite waard zijn?

Generaties Amerikanen hebben pensioen gezien als een tijd om op te pikken en te verhuizen naar een warmer klimaat, een minder dure stad of een mooie, rustige plek zoals Boise, Idaho of Greenville, SC -- om schone lucht in te ademen en te genieten Buiten.

Maar waarom wachten tot dan? Waarom verander je vandaag niet je postcode? Waarom zou u geen plek vinden om uw gezin te stichten waarmee u uw kosten van levensonderhoud kunt verlagen en tegelijkertijd uw kwaliteit van leven kunt verbeteren, terwijl u jong genoeg bent om u en uw kinderen de vruchten te laten plukken?

Als je nog steeds je hoofd schudt en nee zegt, snap ik het. Ik was hier tot voor kort bij met je. Ik ben opgegroeid in Californië en had nooit gedacht dat ik ergens anders zou wonen. Zelfs toen ik veel ging reizen en huizen en eigendommen over de hele wereld kocht, was Californië altijd mijn basis. Ik had nooit gedacht dat ik zou vertrekken.

Dat veranderde in 2012 toen Californië de belastingen voor de hoogste inkomens met meer dan 30 procent verhoogde tot 13,3 procent. Na een leven lang door de neus te hebben betaald voor inkomstenbelastingen van de staat (Californië is een van de zwaarste van het land), merkte ik dat mijn belastingsituatie was verslechterd.

Ik had volgens de regels gespeeld en de regels waren gekomen om me te bijten. Maar in plaats van medelijden met mezelf te hebben, stemde ik met mijn geweten -- of mijn voeten, zou ik moeten zeggen.

Mijn vrouw, Sage, en ik besloten de sprong te wagen en op zoek te gaan naar een nieuwe plek om te wonen.

We hebben er een schattenjacht van gemaakt. We keken naar plaatsen als Lake Tahoe, waar we de bergen, de mix van seizoenen en de sfeer van een klein stadje erg leuk vonden; en Austin, Texas, waar muziek, energie en hightech samenkomen om het weefsel te creëren van een innovatieve en verbonden gemeenschap.

We keken ook naar Florida, maar met tegenzin. Alles wat ik wist over Florida waren alligators -- en dat er gepensioneerden woonden. Maar dat is het stereotype, niet de realiteit. Wat we in plaats daarvan vonden, was het paradijs van Palm Beach.

Na 88 woningen in drie staten in drie weken te hebben bekeken, vonden we een gloednieuw huis aan het water in Palm Beach. Het heeft 2 hectare, bijna 200 voet aan zee aan de ene kant en de Intracoastal Waterway aan de andere kant, met een aanlegsteiger van 50 voet.

Sage heeft alles wat ze wil in de buurt: restaurants van wereldklasse, winkels, gemakkelijke toegang tot de hele oostkust en alle privacy en sereniteit van het leven op een eiland, hier in de Verenigde Staten.

Natuurlijk was het prijskaartje veel hoger dan ik had gedacht dat ik voor een huis zou moeten betalen. Maar Florida heeft geen staatsinkomstenbelasting.

We gingen van 13,3 procent staatsinkomstenbelasting in Californië naar niets -- nada, zip, geen staatsinkomstenbelasting in Florida. Dus met de belastingen die we elk jaar besparen als inwoners van de Sunshine State in plaats van de Golden State, hopen we ons hele nieuwe huis in zes jaar af te betalen.

Toegegeven, Palm Beach is duur, maar we hebben onze kwaliteit van leven op de koop toe enorm verbeterd. Elke dag knijpen we onszelf als we wakker worden met prachtig weer -- 78 graden met een koele bries van de oceaan en water zo warm dat je erin kunt smelten.

In feite zijn Sage en ik bijna evangelisch geworden in ons enthousiasme voor ons nieuwe huis. We vertellen vrienden en familie dat ze moeten overwegen om te verhuizen en zich bij ons aan te sluiten. Mijn jongste zoon is hier al verhuisd. Twee van mijn dierbaarste vrienden ter wereld zijn onderweg vanuit Connecticut en New York.

Dus of je nu besluit om met ons mee te doen in Palm Beach, er is altijd wel een postcode die bij je past. U hoeft niet te wachten op uw pensioen om daar te komen. Van Portland, Oregon, tot Augusta, Maine, er zijn tal van betaalbare toevluchtsoorden voor jong en oud -- voor jonge professionals die hun loopbaan een vliegende start willen geven of opnieuw willen uitvinden tot gepensioneerden die hun spaargeld willen oprekken en willen blijven genieten van een rijk, lonende levensstijl.

Bekijk de 2013-lijst van het US News & World Report met de beste plaatsen om met pensioen te gaan voor slechts $ 75 per dag. Denk ook eens serieus na over de zeven staten die helemaal geen inkomstenbelasting hebben: Alaska, Florida, Nevada, South Dakota, Texas, Washington en Wyoming. Of probeer New Hampshire en Tennessee, waar alleen het dividend en de rente-inkomsten van een inwoner op staatsniveau worden belast: stel je de muziekscènes van Memphis en Nashville voor en meer geld in je zak. Hoe slecht klinkt dat?

Het draait allemaal om efficiënter en effectiever omgaan met uw inkomsten en spaargeld en om uw weg naar financiële vrijheid te versnellen. U kunt een manier vinden om eindelijk uw ondernemersdromen na te jagen en tegelijkertijd de kwaliteit van uw leven te verbeteren. Het is de ultieme win-win. Uiteindelijk is de beste investering die u kunt doen de investering die u doet in uzelf en de levensstijl van uw gezin.

Dit stuk is een bewerking van het nieuwe boek van Tony Robbins, Money Master the Game: 7 Simple Steps to Financial Freedom.

Tony Robbins

Tony Robbins, die nu in Palm Beach, Florida woont, heeft mensen over de hele wereld geholpen hun leven en hun bedrijf te transformeren door middel van zijn boeken, audioprogramma's, gezondheidsproducten, live-evenementen en persoonlijke coaching. Hij is de auteur van...

Lees verder

Aanbevolen verhalen

BMW laat zien wat je nog meer zou kunnen doen in een zelfrijdende auto

De wereld stroomt over van zelfrijdende auto's. Dat is geweldig, want het zorgt voor concurrentie waar iedereen van profiteert. De typische zelfrijdende demo (hoewel algemeen...

Vijf manieren waarop technologie verhuizen gemakkelijker heeft gemaakt

Het is veilig om te zeggen dat verhuizen een van de meest opwindende, maar ook stressvolle tijden van je leven zal zijn. Gelukkig is zowel de zoektocht als de handeling zelf niet zo...