Wijs aangepaste sneltoetsen toe op Ubuntu Linux

Ubuntu bevat een zeer beperkt configuratiehulpprogramma voor sneltoetsen waarmee u geen sneltoetsen aan uw eigen toepassingen of scripts kunt toewijzen. Om deze beperking te omzeilen, kunnen we het ingebouwde hulpprogramma gconf-editor gebruiken om ze zelf toe te wijzen.

Eerst wil je gconf-editor laden door het in het Alt+F2 Uitvoeren-dialoogvenster te typen.Eenmaal in de applicatie, navigeer naar de volgende sleutel. Als u bekend bent met regedit op Windows, lijkt dit erg op elkaar.

apps metacity keybinding_commands

U ziet een aantal waarden aan de rechterkant. Dit zijn de beschikbare opdrachten die u kunt maken om in de volgende stap aan sneltoetsen toe te wijzen.

Dubbelklik op command_1 en voer het volledige pad in naar uw script of uitvoerbaar bestand dat u probeert uit te voeren. (Merk op dat u de opdracht welke uit de shell kunt gebruiken om het pad meestal te vinden)

Navigeer nu naar de belangrijkste global_keybindings, die direct boven degene is waar we ons bevonden.

Hier wil je run_command_1 selecteren. Voer de sneltoets in platte tekst in. Voor Alt+T doe je bijvoorbeeld T. Je zou T of T kunnen gebruiken, of wat je maar aan de toets wilt toewijzen.

U kunt ook aangepaste opdrachten maken in de keybinding_commands en deze desgewenst toewijzen in de global_keybindings. Onthoud dat de sneltoetsen beginnen met run_(naam van de opdracht).

Meer verhalen

Deel uw Windows Vista Experience Index-score

ShareYourScore.com is een site waar u uw beoordeling van de Windows Vista Experience Index kunt uploaden en delen met de wereld. Je kunt ook de topscores van anderen bekijken en zelfs gemiddelde scores voor een bepaald onderdeel bekijken. Deze site kan handig zijn voor het oplossen van problemen, aangezien u dat kunt:

Verplaats de openbare map in Windows Vista

De openbare map in Windows Vista wordt gebruikt om mappen en bestanden te delen met mensen op dezelfde computer of hetzelfde netwerk. De normale locatie voor de openbare map is C:UsersPublic, maar dit is niet per se de beste locatie ervoor, vooral als je niet genoeg ruimte hebt op je C:

Wis IE7-browsegeschiedenis vanaf de opdrachtregel

Als u batchbestanden wilt bouwen om het opschonen op uw computer te automatiseren, wilt u waarschijnlijk ten minste één van deze opdrachten in uw batchscript opnemen. U kunt elk van de functies in het dialoogvenster Browsegeschiedenis verwijderen van Internet Explorer 7 automatiseren.

Versnel Windows Vista Start Menu Zoeken door resultaten te beperken

Het zoekvak in het startmenu van Windows Vista is een van mijn favoriete functies in Vista, maar het zoeken kan behoorlijk traag zijn als je veel persoonlijke bestanden hebt, omdat het zoeken in het startmenu standaard ook zoekt naar bestanden, Windows-contacten, Windows Mail, Geschiedenis, en favorieten.

Verborgen BootScreen inschakelen in Windows Vista

Het opstartscherm van Windows Vista is zinloos, maar Microsoft besloot een visueel aantrekkelijker opstartscherm te verbergen dat gemakkelijk en met weinig moeite kan worden ingeschakeld. Ik weet niet zeker waarom ze het opstartscherm niet beter hebben gemaakt.

Mac OSX Expose Clone voor Windows Vista

Expose is een applicatie op Mac OSX die alle geopende vensters met een druk op een toets betegelt, zodat je er snel tussen kunt kiezen. Nu is er eindelijk een Mac OSX Expose-kloontoepassing voor Windows Vista die geweldig werkt! Niet alleen dat, maar het is open source, dus je kunt het verbeteren als je wilt

Trim de opgeblazen vensterranden van Windows Vista

Windows Vista heeft standaard enorme randen, waarschijnlijk om te pronken met de nieuwe transparantie. Als u de voorkeur geeft aan een meer afgeslankte, minimale aanpak, kunt u deze instelling eenvoudig configureren om het redelijker te maken.

Waarom zien mijn Windows Vista-lettertypen er verschrikkelijk uit?

Als je net een computer hebt gekocht waarop Windows Vista is geïnstalleerd en je lettertypen er vreselijk uitzien, vooral wanneer je op internet surft, kan het zijn dat de standaardinstellingen die door de fabrikant zijn ingeschakeld, het vloeiend maken van lettertypen hebben uitgeschakeld.

Schakel Windows Verkenner Klikgeluiden uit in Windows 7 of Vista

De klikgeluiden van Windows Verkenner zijn genoeg om je na een tijdje gek te maken. Je zou denken dat de configuratie-optie om ze uit te schakelen een selectievakje zou zijn met de tekst Stop Irritant, maar dat is gewoon niet het geval.

MySql: geef toestemming voor aanmelding van rootgebruikers vanaf elke host

Merk op dat dit niet erg veilig is en alleen mag worden gebruikt voor een lokale ontwikkelbox waar je geen zin hebt om individuele machtigingen in te stellen, maar toch verbinding moet maken vanaf andere machines.