Keyboard Ninja: laat de Vista-kalender verschijnen

Iedereen weet dat je de systeemklok in Vista kunt laten verschijnen door de muis over de klok te houden. Wat je misschien niet weet, is dat je hetzelfde ook met het toetsenbord kunt doen.

Toon de datum: Win+B, pijl naar links

Toon de kalender: Win+B, Pijl naar links, EnterVoorbeeld:

Druk eerst op Win + B en merk op dat de cursor op het eerste pictogram is gericht.

toetsenbord-ninja-pop-up-the-vista-kalender foto 1

Druk nu op de linkerpijltoets en de cursor zal op de klok worden gefocust, waardoor deze zal verschijnen.

toetsenbord-ninja-pop-up-the-vista-kalender foto 2

U kunt nog een stap verder gaan door op de Enter-toets te drukken om de kalender te openen.

toetsenbord-ninja-pop-up-the-vista-kalender foto 3

Ah, ik ben dol op het toetsenbord.

Meer verhalen

Detecteer en repareer toepassingen in Microsoft Office 2007

Hoe vaak heb je een Microsoft Office-toepassing laten crashen of je systeem hebben vergrendeld? De ergste boosdoeners lijken Outlook en Access voor mij te zijn.

Plaats de menubalk van Internet Explorer 7 & 8 weer bovenaan

Zou je willen dat de IE7-menubalk zich bevond waar deze zich in IE6 bevond? Hier leest u hoe u snel een registerfix kunt maken om deze terug naar boven te verplaatsen.

Bewaak alle SQL-query's in MySQL

Microsoft's SQL Server heeft een tool genaamd Profiler die u kunt gebruiken om elke SQL-query die de database bereikt, te controleren. Dit is uitermate handig voor zowel programmeurs als databasebeheerders om problemen op te lossen met de exacte query's die door een toepassing worden gegenereerd.

Een Access 2003-rapport exporteren naar Excel-spreadsheet

In de zakelijke omgeving is Excel koning. Dus als u een Access-databaserapport hebt dat u liever in Excel-spreadsheetvorm wilt analyseren, is er een eenvoudige manier om dit te converteren.

Een rapport maken in MS Access 2003 met behulp van de wizard Rapport

Microsoft Access wordt binnen veel bedrijven gebruikt om informatie op te slaan en te openen. U kunt ook eenvoudig een eenvoudig rapport maken met behulp van de Rapportwizard.

Voeg uw Gmail-account toe aan Outlook 2007

Iedereen houdt van Gmail, maar sommige mensen gebruiken een desktopclient, vooral in bedrijfsomgevingen waar Outlook koning is. Het toevoegen van uw Gmail-account aan Outlook 2007 kan niet eenvoudiger.

Mailinglabels maken in Word 2003 met Afdruk samenvoegen

U kunt Afdruk samenvoegen in Word 2003 gebruiken om adresetiketten te maken voor een database vol klanten.

Het standaardkleurenschema wijzigen in Office 2007

Het kleurenschema van Microsoft Office 2007 past zeker in Windows Vista, maar gelukkig voor degenen onder ons die niet tevreden zijn met zoveel lichtblauw, kan het kleurenschema worden gewijzigd.

Gmail instellen als standaard e-mailclient in Ubuntu

Elke Geek gebruikt Gmail ... het is vrijwel vereist. En nu kun je Gmail instellen als de standaardclient in Ubuntu zonder extra software. (Windows vereist dat de Gmail-notifier is geïnstalleerd)

Een automatisch antwoord bij afwezigheid maken in Outlook

Als u weet dat u een paar dagen niet op kantoor bent, kunt u de Afwezigheidsassistent zo instellen dat deze automatisch antwoordt, zodat mensen weten dat u van uw vakantie geniet terwijl zij aan het werk zijn. U kunt ook regels toevoegen om berichten door te sturen op basis van verschillende criteria.