Keyboard Ninja: Dood Windows met het Blue Screen of Death in 3 toetsaanslagen

Heb je ooit je toetsenbord-ninja-vaardigheden willen laten zien door Windows met slechts een paar toetsaanslagen te verwijderen? Het enige wat je hoeft te doen is één registersleutel toe te voegen, en dan kun je indruk maken op je vrienden... of het gebruiken om mensen te overtuigen om over te schakelen naar Linux.

Dit is geen bug, het is een functie in Windows die is ontworpen om gebruikers een crashdump te laten activeren voor testdoeleinden. Er is zelfs een heel Microsoft KB-artikel over dit onderwerp.

Om deze functie in te schakelen, opent u regedit en bladert u naar een van deze toetsen, afhankelijk van uw toetsenbordtype:USB-toetsenbord

HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetServiceskbdhidParameters

PS/2-toetsenbord

HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetServicesi8042prtParameters

toetsenbord-ninja-kill-windows-met-the-blue-screen-of-death-in-3-toetsaanslagen foto 1

Klik nu met de rechtermuisknop op het rechterdeelvenster en voeg een nieuwe DWORD-sleutel toe met de naam CrashOnCtrlScroll, waardoor deze de waarde 1 krijgt.

Start uw computer opnieuw op en wanneer deze weer opstart, kunt u het Blue Screen of Death activeren door de volgende sneltoets te gebruiken:

Houd Right Ctrl ingedrukt en druk tweemaal op Scroll Lock

toetsenbord-ninja-kill-windows-met-the-blue-screen-of-death-in-3-toetsaanslagen foto 2

Om deze functie te verwijderen, verwijdert u gewoon de registersleutel en start u uw computer opnieuw op.

Houd er rekening mee dat het volgen van dit artikel uw computer ZAL crashen ... is niet echt handig, maar het is heel leuk =)

Meer verhalen

Vista Style Drive-pictogrammen downloaden in Windows XP

Een van de leuke kleine functies in Windows Vista waar u niet aan denkt, is de grafiek van de schijfruimte voor uw schijfpictogrammen, zodat u in één oogopslag visueel kunt zien hoeveel ruimte er wordt gebruikt. Er is geen reden om voor deze functie te upgraden, vooral omdat sommige programmeurs een klein hulpprogramma voor XP hebben gemaakt

Thema's toepassen op uw Windows Vista-zijbalk

Het uiterlijk van de Windows Vista Sidebar is een beetje saai en er is geen manier om het aan te passen met de standaardhulpmiddelen in Vista. Gelukkig zijn externe ontwikkelaars op het bord gestapt en hebben ze een applicatie gemaakt waarmee je de zijbalk een nieuw thema kunt geven.

Maak pictogrammen om de screensaver te starten op Windows 7 of Vista

Lezer Jeffrey schreef met de vraag hoe je een pictogram kunt maken om de schermbeveiliging in Windows Vista op te starten. Deze vraag komt zo vaak voor dat ik dacht dat ik het antwoord voor iedereen zou opschrijven, evenals een downloadbare set snelkoppelingen naar alle standaard screensavers (voor Vista-gebruikers).

Forceer Outlook 2007 om volledige IMAP-items te downloaden

Nadat ik heb geschreven over het instellen van Gmail IMAP in Outlook, heb ik veel feedback gekregen van gebruikers die zich afvroegen hoe Outlook het hele bericht kan downloaden in plaats van alleen de koppen. Je zult door een ingewikkelde reeks menu's moeten navigeren, maar het is echt vrij eenvoudig.

Zoeken naar rijen met speciale tekens in SQL Server

Toen ik vandaag een programmeerprobleem oploste, merkte ik dat je geen LIKE-zoekopdracht kunt gebruiken voor stringkolommen met speciale tekens zoals % of _ zonder een speciale syntaxis te gebruiken. Het oplossen van het probleem kostte maar een paar minuten, maar het onthouden van de syntaxis is altijd gemakkelijker als je erover schrijft.

Keyboard Ninja: beheer je GTD-taken met Tudumo

Als toetsenbord-ninja ben ik altijd erg ontevreden geweest over de keuzes voor takenlijsten, omdat geen van hen geschikt is voor de sneltoets-enthousiasteling ... totdat ik Tudumo tegenkwam, een geweldige kleine Windows-toepassing die de GTD-methodologie van David Allen volgt.

Versnel Amarok met grote muziekcollecties

Amarok is een geweldige applicatie voor het beheren en afspelen van je muziekcollectie, maar de standaardinstellingen zijn niet geoptimaliseerd voor snelheid als het gaat om grote muziekcollecties. De problemen zijn vooral merkbaar tijdens het gebruik van het zoekvak.

Oplossing voor speciale mappen die terugkeren naar het standaardmappictogram in Windows Vista

Mijn inbox is overspoeld met mensen die vragen waarom de mooie pictogrammen in hun gebruikersmap steeds weer gewone mappictogrammen worden en wat ze kunnen doen om het te repareren. Nadat ik het eerste artikel over de map Muziek had geschreven, besloot ik om alle informatie in één artikel te stoppen.

Alternatief voor echte spelers

Ik was vandaag aan het browsen naar een website die eigenlijk vereiste dat ik Real Player geïnstalleerd had. Echte speler? Ik zou die vervelende Spyware/resource-zwijn zeker niet op mijn pc zetten. Toen herinnerde ik me dat ik een versie van QuickTime Lite had geïnstalleerd om sites te bekijken die dat nodig hadden, dus ik dacht dat er een coole zou zijn

Toon twee tijdzones in uw Outlook 2007-agenda

Dit artikel is geschreven door MysticGeek, een tech blogger bij de How-To Geek Blogs.