Toekomstige telefoons zullen apparaten identificeren aan de hand van hun elektromagnetische velden

toekomstige-telefoons-zal-id-apparaten-door-hun-elektromagnetische-velden foto 1 Future Interfaces Group, Carnegie Mellon University

Hoewel NFC tegenwoordig een standaardfunctie is op Android-telefoons, is het alleen zo handig als het beschikbaar is aan de andere kant, om nog maar te zwijgen van de onhandigheid van het uitlijnen van de antennes. Als zodanig stelt Carnegie Mellon University's Future Interfaces Group een werkend concept voor dat praktisch de volgende evolutie van NFC is: detectie van elektromagnetische emissies. Zoals Disney Research vorig jaar al aangaf, heeft elk elektrisch apparaat zijn eigen unieke elektromagnetische veld, dus alleen deze eigenschap kan als ID worden gebruikt, zolang het apparaat niet echt is uitgeschakeld. Met een beetje hardware- en softwaremagie heeft het team een ​​prototype smartphone bedacht - een aangepaste Moto G uit 2013 - uitgerust met elektromagnetische detectiemogelijkheden, zodat het elk elektronisch apparaat kan herkennen door er gewoon op te tikken.

Met behulp van machine learning om apparaattypen te classificeren, kon deze telefoon nauwkeurig schakelen tussen de bijbehorende apps of charms door bijna overal op verschillende aangesloten apparaten te tikken: Phillips Hue LED-lamp, koelkast, tv, thermostaat, router, smart deurslot, projector en meer. Zelfs 'domme' apparaten zoals een koffiezetapparaat kunnen worden herkend, alleen zou de telefoon ze natuurlijk niet kunnen bedienen, maar je zou andere soorten interactie kunnen implementeren (misschien een catalogus met koffiecapsules lanceren door erop te tikken?).In een andere reeks demo's liet het team zien hoe de telefoon contextuele charmes kon tonen bij het tikken op verschillende aangesloten apparaten. Als u bijvoorbeeld op een monitor tikt, krijgt u de mogelijkheid om bestanden of vooraf geselecteerde tekst van de telefoon naar de pc te verzenden (wat eenvoudiger klinkt dan de NFC-functie in Windows); terwijl het tikken op een tv of een Chromecast Audio je de cast-knop zou geven.

Hoewel de prototypetelefoon een dongle heeft die aan de onderkant uitsteekt, ging Future Interfaces Group ervan uit dat de gecommercialiseerde versie van deze elektromagnetische detectietechnologie mogelijk de bestaande antenne of het metalen chassis van de telefoon zou kunnen gebruiken om hetzelfde doel te bereiken. Een andere uitdaging is om de ruisonderdrukking te verbeteren en ook deze techniek te verfijnen, zodat apparaten van hetzelfde model kunnen worden onderscheiden van de minieme verschillen in hun elektromagnetische handtekeningen, iets waar Disney Research vertrouwen in leek te hebben. deze functie mogelijk op toekomstige smartphones zal zien, zei groepsdirecteur Chris Harrison dat het minstens een jaar zal duren voordat het op de markt wordt gebracht - net zoals het andere recente project van het team, Electrick.

Aanbevolen verhalen

Schiller van Apple: echo-achtige apparaten hebben een scherm nodig

Apple gelooft 'diep in spraakgestuurde assistenten... maar dat betekent niet dat je nooit een scherm zou willen', zegt Phil Schiller van Apple tegen Gadgets360.

YouTube en Warner verlengen hun streaming muziek deal

YouTube en Warner zijn overeengekomen om hun muziekdeal te verlengen, maar de spanning tussen hen is groot.

Walmart ziet een toekomstige Dash-vervanging die voor u opnieuw kan worden besteld

De retailgigant diende een patentaanvraag in voor wat lijkt op een Amazon Dash-rivaal.

T-Mobile-telefoons kunnen een snelheidsboost zien in landelijke gebieden

Snapdragon 835-telefoons die tegen het einde van het jaar worden uitgebracht, hebben in de toekomst mogelijk een radicaal betere landelijke dekking op T-Mobile, vooral in het westen van de VS.

FCC-vrijstelling helpt Joodse gemeenschapscentra met bommeldingen

Die anonieme telefoontjes zullen niet meer zo anoniem zijn.