Toegang tot uw favoriete Google-services in Chrome op de gemakkelijke manier

Wilt u een gemakkelijke manier om toegang te krijgen tot uw favoriete Google-services tijdens het browsen met Chrome? U kunt nu snel klikken met de Google Apps Shortcuts-extensie.

Installatie

Nadat u het installatieproces hebt gestart, ziet u het volgende berichtvenster. Klik op Installeren om het toevoegen van de extensie aan Chrome te voltooien.toegang-uw-favoriete-google-services-in-chrome-the-easy-way foto 1

Zodra de installatie is voltooid, ziet u uw nieuwe werkbalkknop Snelkoppelingen en dit bericht.

toegang-uw-favoriete-google-services-in-chrome-the-easy-way foto 2

Eerste blik en configuratie

Als u op de werkbalkknop Snelkoppelingen klikt, wordt het volgende vervolgkeuzemenu weergegeven. Dit is de snelste en gemakkelijkste manier om toegang te krijgen tot de opties voor de extensie (in tegenstelling tot het gebruik van de pagina Chrome-extensies). Hoewel deze extensie zich nog in de eerdere ontwikkelingsfasen bevindt, heeft deze al een mooie reeks services beschikbaar waaruit u kunt kiezen.

toegang-uw-favoriete-google-services-in-chrome-the-easy-way foto 3

Als u op Opties klikt, wordt het volgende tabblad geopend waar u ervoor kunt kiezen om services te verbergen die u mogelijk niet nodig hebt, twee van de beschikbare services in te stellen in een nieuw venster (zeker een leuke touch) en/of een aangepaste URL kunt toevoegen.

Opmerking: als u Nieuw venster selecteert voor nieuwe e-mail en/of nieuw evenement, wordt een klein pictogram voor een nieuw venster toegevoegd aan de rechterkant van die specifieke vermelding in uw vervolgkeuzemenu.

toegang-uw-favoriete-google-services-in-chrome-the-easy-way foto 4

Voor ons voorbeeld hebben we besloten om de URL voor Twitter toe te voegen. Nadat u de gewenste wijzigingen heeft aangebracht, klikt u op Opslaan...

Let op: zorg ervoor dat u geen http:// voor de URL plaatst. Het wordt automatisch voor u toegevoegd wanneer u op de link in het vervolgkeuzemenu klikt.

toegang-uw-favoriete-google-services-in-chrome-the-easy-way foto 5

Er is onze nieuwe link toegevoegd rechts bovenaan ons vervolgkeuzemenu. Houd er rekening mee dat als u een lang adres heeft, dit invloed heeft op de breedte van het vervolgkeuzemenu.

toegang-uw-favoriete-google-services-in-chrome-the-easy-way foto 6

Google Apps-snelkoppelingen in actie

Als u op een van de vermeldingen in het vervolgkeuzemenu klikt, wordt die specifieke service (of aangepaste URL) onmiddellijk in een nieuw tabblad geopend. De nieuwe e-maillijst is vooral handig als u snel een link of afbeelding wilt verzenden die u tijdens het browsen hebt gevonden.

toegang-uw-favoriete-google-services-in-chrome-the-easy-way foto 7

Conclusie

De Google Apps Shortcuts-extensie biedt een uiterst handige manier om toegang te krijgen tot uw favoriete Google-services in Chrome.

Links

Download de Google Apps Shortcuts-extensie (Google Chrome-extensies)

Meer verhalen

Deep Web

Het Deep Web is webgebaseerde inhoud die niet wordt gevonden in de resultaten van zoekmachines. In tegenstelling tot Darknets, waarbij de inhoud expliciet wordt versleuteld en voor het publiek wordt bewaard, is de meeste Deep Web-inhoud onzichtbaar voor zoekmachines en hun gebruikers, simpelweg omdat er geen links zijn die naar de inhoud verwijzen.

Schakel het vervelende uit Dit apparaat kan een sneller ballonbericht uitvoeren in Windows 7

Ben je het beu om te zien dat dit apparaat sneller een ballonbericht kan weergeven telkens wanneer je een ouder flashstation of ander apparaat gebruikt? Hier laten we u zien wat u moet doen om er voor eens en voor altijd vanaf te komen.

Bestanden en printers delen tussen Windows 7 en Vista

Met drie verschillende versies van Windows die nu worden gebruikt, zult u waarschijnlijk merken dat u bestanden of printers tussen hen probeert te delen. Vandaag bekijken we hoe u bestanden en printers kunt delen tussen Vista- en Windows 7-machines.

Maak notities binnen (en buiten) van Firefox

Bent u op zoek geweest naar een extensie voor het maken van aantekeningen die kan aansluiten bij Firefox en ook buiten kan werken? Kijk dan eens goed naar de QuickFox Notes-extensie voor Firefox.

Stuur notities naar uw e-mailaccount met Scribbly

Bent u op zoek naar een app voor het maken van aantekeningen die gemakkelijk notities naar uw e-mailaccount kan sturen en uit de buurt blijft? Ga dan met ons mee als we Scribbly bekijken.

Schermafbeeldingen maken met Word 2010

Een van de nieuwe functies in Word 2010 is de mogelijkheid om schermafbeeldingen te maken en deze rechtstreeks in uw documenten te plakken. Het zou een snellere documentcreatie mogelijk moeten maken, en vandaag zullen we u laten zien hoe gemakkelijk het is om te gebruiken.

Slaap vinden als het je ontgaat?

Als je dit ook van tijd tot tijd ervaart, raad ik je aan om het volgende te proberen:

Plan updates voor Windows Media Center

Als u Windows Media Center in Vista of Windows 7 gebruikt, kan het soms vervelend zijn wanneer het besluit om updates te downloaden en bandbreedte te verspillen terwijl u aan andere dingen werkt. Hier kijken we naar het plannen van de updates voor een specifieke tijd.

Hoe XSplash-thema's te wijzigen in Ubuntu 9.10

Bij elke nieuwe release van Ubuntu is er een nieuw XSplash-thema dat binnenkomt. Vandaag laten we je zien hoe je het kunt veranderen en laten we je ook enkele coole thema's zien die je misschien aan je machine wilt toevoegen.

Controleer het weer voor uw locatie in Chrome

Wilt u een snelle en eenvoudige manier om het weer voor uw locatie in Google Chrome te volgen? Kijk hoe gemakkelijk het kan zijn als we de extensie Weersvoorspelling bekijken.