Open en start Windows-hulpprogramma's op de gemakkelijke manier

Ben je het zat om door het Configuratiescherm (of diepere delen van het Startmenu) te moeten graven om toegang te krijgen tot verschillende Windows-hulpprogramma's en deze te gebruiken? Geniet van supersnelle (en gemakkelijke) toegang tot die hulpprogramma's met Windows Utilities Launcher.

Opmerking: vereist .NET Framework 3.5+ (link onderaan artikel).

OpstellingWindows Utilities Launcher is wonderbaarlijk eenvoudig in te stellen... unzip het exe-bestand, plaats het in een map Program Files en maak een snelkoppeling. Maak je klaar voor directe toegang tot goedheid!

Dit is wat u zult zien zodra u Windows Utilities Launcher start... In het tabblad Hulpprogramma's heeft u snel toegang tot de weergegeven hulpprogramma's met een enkele klik op de knop onder elke lijst. Merk op dat u Windows Utilities Launcher gemakkelijk naar het systeemvak kunt minimaliseren of het programma kunt afsluiten met de twee knoppen in de rechter benedenhoek. Windows Utilities Launcher geeft ook de versie van Windows weer die u gebruikt in de statusbalk.

Opmerking: Windows (Computer) Info werkt alleen op Vista & 7.

In het tabblad Instellingen kunt u beslissen of u wilt dat Windows Utilities Launcher elke keer opstart met Windows en of u de app geminimaliseerd wilt laten starten.

access-and-launch-windows-utilities-the-easy-way foto 2

Het tabblad Over bevat algemene app-informatie en ook een manier om contact op te nemen met de ontwikkelaar.

De rechtsklikmenu's

Tijd voor een nadere blik op de rechtsklikmenu-instellingen voor Windows Utilities Launcher. Hier ziet u het hoofdmenu... Merk op dat er twee extra apps zijn die u hier kunt openen (Notepad & Calculator).

access-and-launch-windows-utilities-the-easy-way foto 4

Gebruik het submenu Windows-hulpprogramma's als een alternatieve manier om snel toegang te krijgen tot afzonderlijke Windows-hulpprogramma's.

access-and-launch-windows-utilities-the-easy-way foto 5

Windows Utilities Launcher in actie

Voor ons voorbeeld hebben we besloten om toegang te krijgen tot de Date and Time Utility. Met een enkele klik werd het venster Datum en tijd zeer snel geopend. We hadden hetzelfde geweldige resultaat met alle andere hulpprogramma's die we kozen ... snelle en gemakkelijke toegang.

Conclusie

Windows Utilities Launcher bevindt zich nog in een vroeg stadium van ontwikkeling, maar deze kleine app laat al zien hoe gemakkelijk het moet en kan zijn om toegang te krijgen tot algemene Windows-hulpprogramma's. Dit is zeker het proberen waard... veel plezier!

Links

Download Windows Utilities Launcher (versie 1.1)

Download het .NET Framework (versie 3.5 SP1)

Werkt op: Windows XP – 7

Geïnstalleerd op: Windows Vista (32 bit), Service Pack 2

Meer verhalen

Toon of verberg de menubalk in Firefox op de gemakkelijke manier

Heeft u slechts af en toe gemakkelijke toegang tot de menubalk in Firefox nodig, maar wilt u deze de rest van de tijd verborgen houden? Dan kunt u genieten van het beste van twee werelden met de Hide Menubar-extensie voor Firefox.

Snelle tip: weergave van zoekgeschiedenis uitschakelen in Windows 7

De nieuwe zoekfunctie in Windows 7 is aanzienlijk verbeterd in deze versie van Windows en slaat standaard recente zoekopdrachten op. Als u zich hieraan ergert en het wilt uitschakelen, laten we u zien hoe u de Groepsbeleid-editor gebruikt.

Zorg dat systeemherstel minder schijfruimte gebruikt in Windows 7

Moe van de systeemherstelfunctie in Windows 7 die veel te veel schijfruimte in beslag neemt? Je kunt het gemakkelijk aanpassen met een eenvoudige schuifbalk, je hoeft alleen maar te weten waar je moet kijken.

Tekstgebieden in webformulieren in Firefox uitvouwen

Ben je de kleine tekstgebieden in webformulieren beu en zou je ze gewoon groter willen maken? Zeg vaarwel tegen die kleine tekstgebieden met de Textarea++-extensie voor Firefox.

Snelle tip: Markering van nieuwe programma's uitschakelen in Windows 7, Vista en XP

Een ergernis die je misschien niet leuk vindt aan Windows, is wanneer het nieuw geïnstalleerde programma's markeert die standaard zijn ingeschakeld in XP, Vista en Windows 7. Vandaag zullen we kijken naar het uitschakelen ervan in alle drie de versies van Windows.

Maak een systeemherstelschijf in Windows 7

De nieuwe versie van Windows lijkt veel stabieler te zijn dan eerdere releases, maar je weet nooit wanneer er een storing kan optreden. Vandaag bekijken we een optie in Windows 7 waarmee u een systeemherstelschijf kunt maken voor het geval u er vanaf moet opstarten om uw besturingssysteem te herstellen.

Hoe u Windows Update vastzet op de taakbalk in Windows 7

Een item dat lijkt alsof je gemakkelijk naar de taakbalk in Windows 7 zou moeten kunnen vastzetten, is Windows Update, maar dat is het helaas niet. Met een beetje werk kunnen we het echter vastzetten op de taakbalk of het startmenu en hier laten we u zien hoe.

Gespecialiseerde werkbalkknoppen toevoegen aan Firefox op de gemakkelijke manier

Wilt u nieuwe werkbalkknoppen toevoegen die niet in de standaardset zijn opgenomen? Dan zult u zeker genieten van de verscheidenheid aan knoppen die beschikbaar zijn met de Toolbar Buttons-extensie voor Firefox.

Onze kijk op XP-modus in Windows 7

Als u zich zorgen maakt dat sommige van uw oude maar vertrouwde softwaretoepassingen niet op Windows 7 kunnen worden uitgevoerd, lost Microsoft het probleem op met de XP-modus. Vandaag brengen we u een overzicht van de XP-modus door te kijken hoe u het installeert, hoe het eruit ziet en bepaalt of uw systeem het kan uitvoeren.

Gemakkelijker toegang krijgen tot uw browsegeschiedenis in Firefox

Vindt u het zoeken in de geschiedenis van uw browser frustrerend omdat het standaardmenu Geschiedenis en -beheer niet zo intuïtief zijn als u zou willen? Nu kunt u die geschiedenis gemakkelijker doorzoeken met de extensie Geschiedenis-submenu's.