Toegang krijgen tot een zoekvak in Google Chrome

Mist u een zoekvak in Chrome en wilt u er graag een terug? Doe dan mee terwijl we de Search Box-extensie bekijken.

Extensie zoekvak

Zodra de installatie is voltooid, ziet u uw nieuwe Vergrootglas-werkbalkknop en een bericht over het beheren van uw extensies.Er zijn drie manieren om toegang te krijgen tot de opties. De eerste is door met de rechtermuisknop op de werkbalkknop te klikken.

De tweede is via de pagina met Chrome-extensies.

krijg-toegang-tot-een-zoekvak-in-google-chrome foto 3

De derde (en gemakkelijkste) bevindt zich in het vervolgkeuzevenster. Hier kunt u de standaardinstelling/look voor het zoekvak zien.

krijg-toegang-tot-een-zoekvak-in-google-chrome foto 4

Wanneer u naar de opties gaat, krijgt u een standaardlijst met zoekmachines te zien. Twee van de zoekmachines beginnen als uitgeschakeld, maar kunnen worden ingeschakeld met slechts een muisklik. Merk op dat u de bestaande zoekmachines kunt bewerken en nieuwe kunt toevoegen... u kunt het zoekvak echt personaliseren om aan uw behoeften te voldoen.

krijg-toegang-tot-een-zoekvak-in-google-chrome foto 5

Dit is hoe onze lijst met zoekmachines en het vervolgkeuzevenster eruit zagen toen we klaar waren met het aanpassen van onze engine-set.

krijg-toegang-tot-een-zoekvak-in-google-chrome foto 6

Zoekvak in actie

We begonnen onze tests met een zoektocht naar Windows 7 met Bing Singapore.

Opmerking: elke keer dat we het dropdown-zoekvenster heropenden dat Google als de standaardzoekmachine weergaf, konden we elke gewenste zoekmachine selecteren en gebruiken.

krijg-toegang-tot-een-zoekvak-in-google-chrome foto 7

Zodra we op de zoekknop klikten, werd er automatisch een nieuw tabblad geopend met een lijst met zoekresultaten zoals hier weergegeven.

krijg-toegang-tot-een-zoekvak-in-google-chrome foto 8

Voor onze volgende test hebben we besloten om naar Windows 7 te zoeken met behulp van de YouTube-zoekmachine.

krijg-toegang-tot-een-zoekvak-in-google-chrome foto 9

Wederom hadden we een nieuw tabblad geopend met een mooie reeks resultaten voor onze zoekterm. Heel fijn…

krijg-toegang-tot-een-zoekvak-in-google-chrome foto 10

Onze zoekopdracht op YouTube resulteerde in één vreemd gedrag ... terwijl we de YouTube-zoekpagina (en gelinkte YouTube-pagina's ervan geopend) hadden gericht, gaf het vervolgkeuzevenster de zoek-URL weer zoals hier wordt weergegeven. Het dropdown-zoekvak dat normaal wordt weergegeven voor niet-YouTube-pagina's die we naar voren hebben gefocust.

krijg-toegang-tot-een-zoekvak-in-google-chrome foto 11

Conclusie

Hoewel de Search Box-extensie op dit moment misschien een paar eigenaardigheden heeft, waren we nog steeds heel tevreden met hoe het werkte. Als je de zoekvakken in andere browsers hebt gemist, is dit zeker een extensie die het proberen waard is.

Links

Download de Search Box-extensie (Google Chrome-extensies)

Meer verhalen

Amie Street Downloader maakt het kopen van muziek gemakkelijker

Een van onze favoriete muzieksites hier bij How-To Geek is Amie Street, en ze hebben een nieuwe downloader-app toegevoegd om het gemakkelijker te maken om je muziek van de site te halen. Hier zullen we deze nieuwe functie bekijken.

Hoe Windows Home Server te installeren en in te stellen

Heeft u altijd al toegang willen hebben tot al uw belangrijke bestanden, muziek, foto's en meer vanaf alle computers in uw huis vanaf één centrale server? Vandaag zullen we Windows Home Server bekijken en u laten zien hoe u het kunt installeren en configureren met andere machines in uw netwerk.

Open uw Gmail-account in een pop-upvenster

Wilt u snel toegang tot uw Gmail-account wanneer u maar wilt zonder een nieuw tabblad of venster te openen? Zie hoe gemakkelijk het is om met één klik toegang te krijgen met de Gmail Popup-extensie voor Firefox

Hoe zich te ontdoen van het wmpscfgs.exe-virus, een door lezers bijgedragen gids

Als je bovenstaande symptomen hebt, heb je ongeveer het virus dat ik gisteren had. Hier leest u wat u kunt doen om er vanaf te komen. Maak je geen zorgen over scannen, want scanners kunnen je probleem niet volledig oplossen en zullen uiteindelijk je applicaties beschadigen.

Krijg aanpasbaar schrijven zonder afleiding met CreaWriter

Ben je op zoek naar afleidingsvrije schrijfsoftware waarmee je de achtergrond en geluiden kunt kiezen? Dan wil je zeker een kijkje nemen bij CreaWriter.

Luister naar XM-radio met Windows Media Center in Windows 7

U hoeft geen speciaal apparaat te hebben om naar XM Radio te luisteren, de dienst is ook online beschikbaar. Vandaag bekijken we hoe u het kunt instellen in Windows 7 met Windows Media Center.

Altijd afspeelknoppen weergeven in de modus Nu afspelen op WMP 12

Wanneer u muziek of een video afspeelt in Windows Media Player in Windows 7, kunt u de afspeelknoppen in- of uitschakelen door met de muis over het venster te bewegen. Hier laten we u zien hoe u de afspeelknoppen altijd kunt weergeven in de modus Nu afspelen.

Vrijdagpret: Uphill Rush

Nog een vrijdag en nog maar een paar uurtjes tot weekend vrijheid! In plaats van naar de klok te staren en je af te vragen hoe de tijd langzaam gaat, kun je een leuk flash-spel spelen om de uren door te komen. Vandaag bekijken we Uphill Rush, een leuk racespel waarin je op verschillende voertuigen kunt racen.

Bekijk kaarten van adreslocaties op de gemakkelijke manier

Heeft u tijdens het browsen het adres gevonden van een plaats die u graag zou willen bezoeken, maar is er geen kaart beschikbaar op de website? Nu kunt u de kaart en een luchtfoto bekijken met behulp van de Bookmaplet Bookmarklet.

Maak op eenvoudige wijze verkorte goo.gl-URL's in Google Chrome

Ben je enthousiast geworden om de nieuwe URL-verkortingsservice van Google uit te proberen en toe te voegen aan Chrome? Nu kunt u beide heel gemakkelijk doen met de goo.gl-verkorter-extensie.