'Tinder voor vrienden' gebruikt AI om flirterige berichten te blokkeren

-and-039;tinder-for-friends-and-039;-gebruikt-ai-om-flirty-berichten te blokkeren foto 1 Patook

Nieuwe vrienden maken als volwassene is moeilijk, en het is gemakkelijk om te merken dat je vertrouwt op oude studievrienden en collega's om je sociale leven te versterken, zelfs als de eersten aan de andere kant van het land wonen en de laatste, nou ja, je werk zijn collega's.

Menig app heeft geprobeerd en is er grotendeels niet in geslaagd om dit probleem aan te pakken, maar zoals elke vrouw die dapper genoeg is geweest om vrienden te zoeken -- echte platonische vrienden -- online zal weten, duurt het niet lang voordat je inbox wordt overspoeld met verschrikkelijke ophaalregels, zwakke pogingen bij 'brutaal geklets' en natuurlijk de alomtegenwoordige lulfoto. Ga Patook binnen. De app wordt wereldwijd gelanceerd op 7 juli op iPhone en Android en claimt het vinden van nieuwe vrienden gemakkelijker en minder traumatisch te maken dankzij een algoritme dat flirterige taal detecteert en blokkeert.Met behulp van een AI-methode die bekend staat als natuurlijke taalverwerking, is de 'flirtdetector' getraind op miljoenen enge berichten en ophaallijnen die op internet circuleren, waaronder een enorm aantal dat naar Reddit is gestuurd (natuurlijk). Het reageert ook op de gedragsactiviteit van de gebruiker: wie ze een bericht sturen, hoe vaak, of het een kopieer-/plakopdracht is of dat ze de moeite hebben genomen om iets origineels te bedenken, enzovoort.

Dit alles combineert tot wat de oprichters van Patook verontrustend een 'magische saus' noemen, die bepaalt of een bericht wordt verzonden of niet. 'Van welke muziek hou je?' is goed. 'Wil je op mijn gezicht zitten?' is niet. Breek de regels en je bent verbannen. Bij de bètaversie van de app in 2016 werd zelfs vijf procent van de gebruikers verbannen voordat hun eerste bericht zelfs maar werd afgeleverd.

-and-039;tinder-for-friends-and-039;-gebruikt-ai-om-flirty-berichten te blokkeren foto 2

Volgens Patook CEO Antoine El Daher: 'De eerste feedback op de app was buitengewoon. Mensen die op zoek zijn naar vrienden en geen romantische relaties zijn tot nu toe in de kou gelaten. We verwachten een snelle groei onder alle geslachten en tot nu toe hebben ongeveer 40% vrouwen, 40% mannen en 20% zich als koppels aangemeld.'

Afgezien van romantische avances, werkt Patook (wat 'kleine knuffel' betekent in het Armeens) op vrijwel dezelfde manier als een dating-app. Er is een uitgebreide set privacycontroles en gebruikers bouwen een profiel op en zoeken naar vrienden op basis van de gebruikelijke criteria: locatie, interesses, leeftijdsbereik. De app gebruikt ook een puntensysteem om specifiek de waarde van de criteria die ze in een vriend willen, te identificeren en te beoordelen. Dus als je van wandelen houdt, zou je vijf punten kunnen geven aan mensen die 'het buitenleven' als een interesse noemen, of als je van Napalm Death houdt, zou je punten kunnen geven aan andere metalheads. Wat uw boot ook drijft, als u hem maar schoon houdt.

Aanbevolen verhalen

De AI-assistent van Facebook Messenger helpt je links op te slaan voor later

Het zal ook verjaardagswensen en spraak- / video-oproepen voorstellen.

Jaguar Land Rover gebruikt de Gorillaz-app om coders te werven

In de hoop meer getalenteerde programmeurs voor de auto-industrie aan te trekken, voegt Jaguar Land Rover codebrekende puzzels toe aan de app van de virtuele band Gorillaz.

Europese hoogste rechtbank oordeelt dat ISP's The Pirate Bay moeten blokkeren

De Nederlandse auteursrechtenorganisatie BREIN wint de zaak tegen 's werelds grootste torrent-site, maar maakt het uit?