Home Directory-pictogram toevoegen aan het bureaublad in Windows 7 of Vista

Een van de nieuwe veranderingen in Windows 7 en Vista is dat elke gebruiker een Home-directory heeft die daadwerkelijk toegankelijk is en bedoeld is om te worden gebruikt. In XP en 2k had je een verborgen thuismap waar je niet in mocht rondscharrelen.

Sommige van de nieuwe functies, zoals de map Downloads, zijn alleen toegankelijk via uw thuismap. Daarom is het logisch om er een pictogram voor op het bureaublad te plaatsen.

Klik hiervoor op de Start-knop en klik vervolgens met de rechtermuisknop op uw gebruikersnaam. Kies de optie Weergeven op bureaublad:Nu zou uw homedirectory-pictogram op uw bureaublad moeten verschijnen:

Alternatieve methode

U kunt ook met de rechtermuisknop op het bureaublad klikken, Personaliseren kiezen in het menu en vervolgens Bureaubladpictogrammen in het linkerdeelvenster.

thuismap-pictogram-toevoegen-aan-het-bureaublad-in-windows-7-of-vista foto 3

Vanaf dit scherm kunt u eenvoudig het vakje voor gebruikersbestanden aanvinken om het pictogram aan het bureaublad toe te voegen.

Meer verhalen

Converteer of bekijk documenten eenvoudig online met Zoho, geen account vereist

Heb je ooit een bestand van iemand ontvangen om te ontdekken dat het niet kan worden geopend met de software die je momenteel hebt geïnstalleerd? Het kan buitengewoon frustrerend zijn om mee om te gaan en dat is waar Zoho's nieuwe online conversie een...

Met Smozzy kun je op internet surfen zonder een data-abonnement

Android: Smozzy neemt een onorthodoxe benadering om internet naar telefoons zonder data te brengen; het levert websites - foto's, stylesheets en alles - via sms.

Bureaubladplezier: Halloween 2011 Icon Packs

Ben je op zoek naar iets om je bureaublad met Halloween-thema die perfecte touch te geven? Breng vervolgens uw bureaubladpictogrammen en app-docks naar de spookachtige kant met onze Halloween 2011 Icon Packs-collectie.

Hoe fotografie werkt: camera's, lenzen en meer uitgelegd

Ben je in de war door die digitale spiegelreflexcamera die je hebt, en al het fotografiejargon dat daarbij hoort? Bekijk enkele basisprincipes van fotografie, leer hoe uw camera werkt en hoe u hierdoor betere foto's kunt maken.

Gebruik Android om je muziek te bedienen zonder uit bed te komen

Heb je ooit gewenst dat je je computer kon laten starten en stoppen met het afspelen van muziek zonder naar het toetsenbord en de muis te grijpen? Als u een Android-apparaat heeft, kunt u dit doen met slechts twee gratis applicaties!

Stomme geektrucs: beheer je SkyDrive via de opdrachtregel

Oorspronkelijk gelanceerd als een aprilgrap door het Microsoft SkyDrive-team, bleek SkyCMD een echt geeky manier te zijn om bestanden en mappen op je SkyDrive vanaf de opdrachtregel te beheren. Laten we snel kijken.

Waarom u de native resolutie van uw monitor zou moeten gebruiken

Je hebt waarschijnlijk gehoord dat het belangrijk is om de oorspronkelijke resolutie van je beeldscherm te gebruiken, ervan uitgaande dat je een LCD flat-panel monitor gebruikt in plaats van een oude CRT-monitor. Bij een LCD zal het gebruik van een lagere resolutie resulteren in een inferieure beeldkwaliteit.

Wat voorkomt dat alle wifi-apparaten in mijn netwerk met elkaar in botsing komen?

Uw thuisnetwerk zit waarschijnlijk vol met verschillende Wi-Fi-apparaten die terugzenden naar het Wi-Fi-knooppunt; hoe gaat het knooppunt om met al het verkeer zonder dat alle inkomende transmissies in botsing komen?

Welke Windows-services kunt u veilig uitschakelen?

Als u elke laatste druppel prestatie uit uw pc wilt persen, kunt u overwegen enkele van de ingebouwde Windows-services uit te schakelen. Maar welke moet je uitschakelen? En welke kun je veilig uitschakelen?

Hoe Windows de schermbeveiliging onmiddellijk te laten starten wanneer deze is vergrendeld

Ben jij een van die mensen die graag de screensaver ziet verschijnen als je opstaat van je computer? Hier is een eenvoudige manier om de screensaver te laten verschijnen zodra u uw pc vergrendelt.