Wetsvoorstel Texas kan gevangenisstraf betekenen voor vliegen met drones boven oliefaciliteiten

Papegaai

De eb en vloed van wettelijke regels als het gaat om het vliegen met een drone, of het nu een goedkoop mainstream-model is of iets intenser, is verwarrend. Het verschilt ook per land en zelfs per staat. Als het om Texas gaat, dringen zowel het Huis als de Senaat een wetsvoorstel aan dat gevangenisstraffen kan opleggen aan elke piloot die schuldig wordt bevonden aan het vliegen met iets over olie- en gasboorinstallaties, evenals telecominfrastructuur en geconcentreerde diervoederoperaties - fabrieksboerderijen . Politici willen dat deze structuren worden toegevoegd aan een lijst met 'kritieke infrastructuur', waar het vliegen met een drone lager dan 120 meter erboven een klasse B-misdrijf zou zijn en zelfs tot 180 dagen gevangenisstraf zou kunnen betekenen.

De faciliteiten zouden worden toegevoegd aan een lijst met elektriciteitscentrales, dammen en andere raffinaderijen, maar critici zeggen dat de toevoegingen van invloed zouden zijn op de First Amendment-rechten van het publiek. Alicia Calzada, een mediaadvocaat van Haynes en Boone, vertelde The Texas Observer dat er een wet voor nodig is 'die al ongrondwettelijk is en die nog erger maakt'.Terwijl het wetsvoorstel woensdag door de Senaat werd aangenomen, is de versie van het Huis - die vorige maand werd aangenomen - iets anders. Dit betekent dat de wetsvoorstellen moeten worden aangepast om ervoor te zorgen dat beide delen van de wetgevende macht het erover eens zijn voordat het legaal wordt.

De drone-wetten van Texas zijn over het algemeen strenger dan elders in de VS. Terwijl veel staten beperken hoeveel rechtshandhaving drones kan gebruiken om het publiek te controleren, richt een Texas Privacy Act zich meer op burgers die drones over privé-eigendom laten vliegen. De opname van geconcentreerde diervoederactiviteiten is bijzonder controversieel, met een verminderd argument over hoe ze kunnen worden geclassificeerd als 'kritieke infrastructuur'.

Drones zijn een veiligere, goedkopere optie voor het onafhankelijk monitoren van emissies van olielocaties - verslaggevers of onderzoekers zouden anders een helikopter moeten charteren voor vergelijkbare resultaten. Calzada merkt op: 'Drones creëren een mogelijkheid om een ​​verhaal op een betere manier te vertellen voor minder geld, maar het is ook veel veiliger.'

Aanbevolen verhalen

Conceptwetsvoorstel geeft de overheid macht om je drone te besturen

Voorgestelde wetgeving zou de regering verregaande bevoegdheden geven over drones in aangewezen gebieden.

Selfies kunnen de irisscanner van de Galaxy S8 voor de gek houden

Een hack toont aan dat de irisscanner in Samsung's nieuwe vlaggenschip-smartphone het apparaat kan ontgrendelen wanneer een foto van het oog van de eigenaar wordt gepresenteerd.

Cartridges betekenen dat switchgames altijd meer kosten

Dezelfde game kost meer op Switch dan PS4, simpelweg omdat het duurder is om cartridges te produceren dan optische schijven.

Wetgever: Chili en Texas delen geen vlag, jullie allemaal

Een vertegenwoordiger van de staat probeert een einde te maken aan de verwarring over emoji's met een luchtige resolutie.

Geek Trivia: Een man werd bevrijd uit de gevangenis na outtakes van welke tv-show hem een ​​luchtdicht alibi gaf?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!