Test-goedgekeurde app kan de grafische rekenmachine doden

AOL

Wiskundestudenten hebben een haat-liefdeverhouding met de funky, dure TI-84 grafische rekenmachines, maar dankzij een nieuwe deal krijgen ze binnenkort een gratis optie. Vanaf dit voorjaar kunnen leerlingen in 14 Amerikaanse staten de TI-achtige Desmos online rekenmachine gebruiken tijdens gestandaardiseerde tests die worden uitgevoerd door het Smarter Balanced-consortium. 'We vinden dat studenten dit oude, te weinig krachtige apparaat niet meer zouden moeten kopen', zei Desmos-topman Eli Luberoff tegen Quartz.

De Desmos-calculator wordt rechtstreeks in de beoordelingen geïntegreerd, wat betekent dat studenten tijdens tests toegang hebben zonder dat ze een extern apparaat nodig hebben. Het zal ook het hele jaar door beschikbaar zijn voor studenten in de klassen 6 tot en met 8 en op de middelbare school. De rekenmachine is gratis te gebruiken en het bedrijf verdient geld door organisaties te laten betalen voor het gebruik ervan, aldus Bloomberg.De Desmos-rekenmachine is geavanceerder dan de TI-84 of andere apparaten en biedt een gebruiksvriendelijkere interface, live grafische updates en gratis toegang via een smartphone, tablet of een ander aangesloten apparaat. Dankzij een eerdere deal met Smarter Balanced biedt het ook toegankelijkheidsfuncties voor blinden en slechtzienden. Het wordt gebruikt door studenten in 146 landen en levert meer dan 300.000 gebruiksuren per maand op, zegt het bedrijf.

Niet goedkoop: de TI-84 grafische rekenmachine (Getty Images)

TI heeft jarenlang de markt voor grafische rekenmachines gemonopoliseerd, maar Desmos heeft een snelle opmars gemaakt sinds het zijn rekenmachine-app in 2011 lanceerde. Het wordt ondersteund door 's werelds grootste onderwijsbedrijf, Pearson PLC, dat het gebruikt voor zijn enVision middelbare school wiskundeprogramma. Het wordt ook ondersteund door SAT-examenbeheerder The College Board, die het onderschrijft voor oefeningen, oefenexamens en curriculumbeoordelingen.

Er zijn veel online grafische rekenmachines beschikbaar, maar docenten zijn terughoudend om ze tijdens tests toe te staan. 'Onze producten bevatten alleen de functies die leerlingen in de klas nodig hebben, zonder de vele afleiding of de zorgen over de testbeveiliging die gepaard gaan met smartphones, tablets en internettoegang', vertelde Peter Balyta van Texas Instruments aan Bloomberg.

De deal van het Desmos en Smarter Balanced-consortium neemt die zorg echter teniet door de rekenmachine rechtstreeks in de test in te bedden, waardoor toegang van buitenaf wordt afgesloten. Dat betekent dat studenten de rekenmachine-app kunnen gebruiken tijdens het studeren en toegang hebben tot dezelfde technologie tijdens toetsen, zonder dat ze een bundel hoeven uit te geven aan een TI-84 of andere rekenmachine. De behoefte aan dure rekenmachines is 'een enorme bron van ongelijkheid, en het is gewoon niet de beste manier om te leren', zegt Luberoff.

Aanbevolen verhalen

'WannaCry'-ransomware evolueert ondanks pogingen om het te doden

Er zijn nieuwe versies van de 'WannaCry'-ransomware-aanval verschenen die pogingen om het te doden te omzeilen.

De overname van Apple kan Siri helpen om uw gegevens te begrijpen

De overname door Apple van AI-bedrijf Lattice Data zou kunnen wijzen op verbeteringen aan Siri en daarbuiten.

De Allo-chat-app van Google maakt aangepaste emoji met je selfies

Bitmoji zegt wat?

Een interactieve kaart kan je van de meest dodelijke wegen van LA houden

Als je in LA bent, kan deze interactieve kaart je helpen een veiligere route naar je werk te kiezen.