Tesla's Powerpacks verlichten nu het elektriciteitsnet van Californië

'Batterijen zijn saai als ze succesvol zijn.' Dat is Tesla Chief Technology Officer JB Straubel, die maandag spreekt voor een publiek van verslaggevers, werknemers en overheidsfunctionarissen die midden in het nieuwe 20-megawatt Mira Loma energieopslagstation in Ontario, Californië zitten. Achter hem vulden rij na rij Tesla Powerpacks en industriële omvormers het omheinde terrein van 1,5 hectare. Die glimmend witte accubakken zien er weliswaar saai uit, maar kunnen tijdens piekuren tot wel 15.000 huishoudens gedurende vier uur van stroom voorzien, of ongeveer 2500 huizen voor een hele dag. Dit is inderdaad een belangrijke ontwikkeling, omdat het betekent dat nutsbedrijven geen centrales hoeven te starten die op fossiele brandstoffen werken om de energieleemten op te vullen.

Galerij: Tesla Powerpacks bij het Mira Loma Energy Storage Station | 9 foto's

tesla-en-039;s-powerpacks-zijn-nu-verlicht-californië-en-039;s-grid foto 19

  • tesla-en-039;s-powerpacks-lichten-nu-californië-en-039;s-grid foto 2
  • tesla-en-039;s-powerpacks-lichten-nu-californië-en-039;s-grid foto 3
  • tesla-en-039;s-powerpacks-lichten-nu-californië-en-039;s-grid foto 4
  • tesla-en-039;s-powerpacks-lichten-nu-californië-en-039;s-grid foto 5+5

Elektriciteitsbedrijf Southern California Edison (SCE) werkte samen met Tesla om in minder dan zes maanden een van 's werelds grootste oplossingen voor het opslaan van elektronen tot leven te brengen. In feite duurde het maar drie maanden om van baanbrekend naar hardlopen te gaan. De urgentie kwam neer op een gat in het netwerk dat was ontstaan ​​door het verlies van de aardgasopslagfaciliteit van Aliso Canyon.Hoewel het moeilijk is om zowel een groot bedrijf als SCE als de lokale overheid snel aan een project te laten werken, had Tesla geen probleem om zijn grote batterijen op de locatie te leveren; de Powerpack-containers en bijbehorende omvormers zijn vrijwel plug-and-play. Nadat het beton was gestort, installeerden de bedrijven het systeem en sloten het aan op het net.

tesla-en-039;s-powerpacks-lichten-nu-californië-en-039;s-grid foto 6

Toen het energieopslagstation online ging, begonnen de grote batterijen stroom van het net te halen als er een overschot was. Voordat batterijsystemen zoals deze beschikbaar waren, werd alle extra elektriciteit die door elektriciteitscentrales of uit hernieuwbare bronnen werd opgewekt, verspild. Het nutsbedrijf kan dan de energie van de Powerpacks uitdelen tijdens een storing of wanneer het net is uitgeput (lees: in de zomer wanneer iedereen zijn AC-blasting heeft).

Dit is een enorme stap in de richting van het verminderen van de afhankelijkheid van het net van elektriciteit uit fossiele brandstoffen. Momenteel is een groot probleem met hernieuwbare bronnen zoals wind en zon dat als ze meer stroom opwekken dan het systeem op dat moment nodig heeft, het verspild is. Maar met batterijstations zoals Mira Loma kunnen die elektronen worden opgeslagen voor later gebruik.

SCE-CEO Kevin Payne vertelde het publiek tijdens de stationstour van gisteren dat dit geen pilotprogramma of test is. 'Dit project maakt deel uit van onze visie bij Edison in Zuid-Californië,' legde hij uit.

tesla-en-039;s-powerpacks-lichten-nu-californië-en-039;s-grid foto 7

En u kunt de komende jaren meer van deze energieopslagstations verwachten. Dus als het 100 graden is en je blaast je airco op, onthoud dan dat sommige saaie dozen in het midden van een veld dit mogelijk maken terwijl de hoeveelheid vervuiling die de lucht in wordt gepompt, wordt verminderd.

Aanbevolen verhalen

Robots kunnen nu fruit plukken zonder het te verpletteren

Onderzoekers bootsten de zachtheid van een menselijke hand na met behulp van pneumatische kleppen.

Wij zijn allemaal verkopers. Gebruik deze 3 technieken om een ​​betere te worden.

We doen allemaal, ongeacht functietitel of invloed, bijna dagelijks aan een of andere vorm van verkoop.

Wat Bias Lighting is en waarom je het zou moeten gebruiken?

De kans is groot dat u jarenlang televisie kijkt en achter uw computer werkt op een manier die uw ogen vermoeid maakt, uw kans op hoofdpijn vergroot en uw plezier en comfort in het algemeen vermindert. Lees verder terwijl we u laten zien hoe u een comfortabele kijkervaring met hoog contrast kunt creëren