Tesla herschikt zijn zelfrijdende Autopilot-team

Bloomberg via Getty Images

Eerder dit jaar kondigde Tesla aan dat ingenieur Chris Lattner Apple zou verlaten en het Autopilot-engineeringteam zou gaan leiden, maar slechts vijf maanden later vertrekt hij. Lattner, de ontwerper van Apple's Swift-programmeertaal, tweette 'Het blijkt dat Tesla toch niet goed bij mij past', terwijl Tesla aankondigde dat het Andrej Karpathy heeft aangenomen, 'een van 's werelds toonaangevende experts op het gebied van computervisie en deep learning. .' Hij wordt de directeur van AI en Autopilot Vision van het bedrijf en rapporteert rechtstreeks aan CEO Elon Musk, die hij misschien goed kent van zijn vorige baan als onderzoekswetenschapper bij het door Musk gesteunde OpenAI.

Tesla-woordvoerder:

Andrej Karpathy, een van 's werelds toonaangevende experts op het gebied van computervisie en deep learning, treedt toe tot Tesla als directeur van AI en Autopilot Vision en rapporteert rechtstreeks aan Elon Musk. Andrej heeft gewerkt om computers visie te geven door zijn werk aan ImageNet, evenals verbeeldingskracht door de ontwikkeling van generatieve modellen en de mogelijkheid om op internet te navigeren met versterkend leren. Hij was meest recent een Research Scientist bij OpenAI.Andrej voltooide zijn doctoraat in computervisie aan de Stanford University, waar hij het vermogen aantoonde om complexe beschrijvingen van afbeeldingen af ​​te leiden met behulp van een diep neuraal net. Bijvoorbeeld, niet alleen vaststellen dat er een kat op een bepaalde foto staat, maar dat het een oranje, gevlekte kat is, die op een skateboard met rode wielen op bruine hardhouten vloeren rijdt (http://cs.stanford.edu/people/ karpathy/main.pdf). Hij creëerde en doceerde ook 'Convolutional Neural Networks for Visual Recognition', de eerste en nog steeds toonaangevende deep learning-cursus aan Stanford.

Andrej zal nauw samenwerken met Jim Keller, die nu de algehele verantwoordelijkheid heeft voor Autopilot-hardware en -software

Re: Chris Lattner

Chris was gewoon niet de juiste keuze voor Tesla en we hebben besloten om iets te veranderen. We wensen hem het beste.

Aanbevolen verhalen

Tesla-coureur bij fatale Autopilot-crash negeerde veiligheidswaarschuwingen

Tesla Model S-coureur bij dodelijk ongeval werd zeven keer gewaarschuwd om zijn handen op het stuur te leggen.

Uber stuurt een e-mail met excuses naar zijn NYC-rijders

Uber vertelt NYC-klanten dat het 'te kort is geschoten'.

Honda stelt deadline voor 2025 om zelfrijdende auto's te perfectioneren

De Japanse autogigant Honda heeft zijn plannen voor volledig autonome voertuigen afgebroken en bevestigt dat het van plan is om auto's te introduceren waarvoor geen tussenkomst van de bestuurder nodig is.

Amerikaans hulpprogramma biedt klanten goedkope Tesla-batterijen voor back-up van het net

Amerikaans hulpprogramma dat gesubsidieerde Powerwall-batterijen aanbiedt voor $ 15 per maand of een vast bedrag van $ 1.500.