Tesla-coureur bij fatale Autopilot-crash negeerde veiligheidswaarschuwingen

tesla-driver-in-fatal-autopilot-crash-genegeerde-veiligheidswaarschuwingen foto 1 Engadget

Na het onderzoek naar een dodelijke crash met Tesla Model S, concludeerde de NTSB in een 500 pagina's tellend rapport dat de bestuurder, Joshua Brown, herhaalde 'Autopilot'-waarschuwingen negeerde om zijn handen aan het stuur te houden. 'Voor het overgrote deel van de reis bleef de hands-on staat van de Autopilot op 'handen vereist, niet gedetecteerd'', stelt het rapport. In het bijzonder moest Brown zijn handen aan het stuur hebben gedurende een deel van de reis van 37 minuten, en dat slechts 25 seconden.

Tegelijkertijd lijkt de NTSB de berichten van de vrachtwagenchauffeur die bij het ongeval betrokken was, te hebben ontkracht dat Brown op het moment van de crash naar een Harry Potter-film keek. 'Er is geen Harry Potter-filmbestand gevonden op de harde schijf van het [Chromebook]-apparaat', staat er.Het voegde er echter aan toe dat 'niet kon worden geconcludeerd of de bestuurder op het moment van de crash op de laptop zat', omdat het scherm kapot was. Er stond ook dat een Chromebit-apparaat Harry Potter-muziek had, maar geen video, wat de vrachtwagenchauffeur misschien hoorde. De advocaat van de familie Brown zei tegen Reuters dat hij hoopt dat de 'onmiskenbaar valse' geruchten dat hij een film aan het kijken was in plaats van op de weg te letten, eindelijk een halt toegeroepen zullen worden.

Terwijl het zijn medeleven betuigde met de familie, ontkende het bedrijf van Elon Musk vorig jaar dat zijn Autopilot-systeem de schuldige was, en merkte op dat chauffeurs 'de controle en verantwoordelijkheid voor uw voertuig moeten behouden ... [en] altijd uw handen aan het stuur moeten houden'. Eerder dit jaar ging de NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration) akkoord en stelde Tesla vrij van schuld bij de crash.

tesla-driver-in-fatal-autopilot-crash-genegeerde-veiligheidswaarschuwingen foto 2

Toch heeft Tesla een aantal wijzigingen doorgevoerd. Het nam afscheid van MobilEye, het bedrijf dat een deel van de technologie maakte die in de Autopilot werd gebruikt (MobilEye werd vervolgens door Intel gekocht voor $ 15,3 miljard). Het implementeerde ook wijzigingen in de stuurautomaat door bestuurders tijdelijk te verhinderen deze te gebruiken als ze waarschuwingen negeerden om het stuur te pakken.

Het is nog steeds niet bekend waarom de Autopilot de vrachtwagen niet heeft gezien en niet heeft geremd, maar destijds zei Tesla dat 'noch Autopilot, noch de bestuurder de witte kant van de trekker-oplegger opmerkte tegen een helder verlichte hemel'. De NTSB merkte ook op dat de bestuurder te hard reed en 74 mph reed in een zone van 65 mph. Bovendien konden de veelgeprezen veiligheidssystemen hun werk niet doen, omdat de carrosserie van de Model S onder de trekker-oplegger doorging.

Het ongevalsonderzoek zou normaal routinematig zijn geweest, aangezien het technisch de schuld was van de vrachtwagenchauffeur, die werd beschuldigd van een voorrangsverkeersovertreding. Omdat zelfrijdende systemen zoals die van Tesla echter zo nieuw zijn, zijn er aparte onderzoeken uitgevoerd door de NHTSA, NTSB en zelfs de SEC (Securities Exchange Commission), die er zeker van wilde zijn dat Tesla aandeelhouders niet zou misleiden.

Sinds de crash heeft Tesla's Autopilot-systeem meestal positieve reacties gekregen, in één geval werd er geremd na het detecteren van een ongeval voordat het zelfs maar gebeurde. De volgende stap van de NTSB is het rapporteren van de waarschijnlijke oorzaak van het ongeval en het doen van aanbevelingen om soortgelijke ongevallen in de toekomst te voorkomen.

Aanbevolen verhalen

Online leren een kans geven met een spoedcursus robotethiek

Ik heb onlangs een cursus Filosofie van Technologie en Design gevolgd via FutureLearn, maar heb ik er een enorme open online cursus (MOOC) van gemaakt?

Tesla maakt Autopilot 'glad als zijde' voor huidige modellen

Tesla's huidige generatie auto's krijgen een Autopilot-update die een einde maakt aan schokkerig zelfrijdend rijden.

Amerikaans hulpprogramma biedt klanten goedkope Tesla-batterijen voor back-up van het net

Amerikaans hulpprogramma dat gesubsidieerde Powerwall-batterijen aanbiedt voor $ 15 per maand of een vast bedrag van $ 1.500.

Een interactieve kaart kan je van de meest dodelijke wegen van LA houden

Als je in LA bent, kan deze interactieve kaart je helpen een veiligere route naar je werk te kiezen.

Uber beschuldigd van het negeren van klachten van dronken chauffeurs in Californië

Het ride-hailing-bedrijf kan een boete van $ 1,1 miljoen krijgen.