Taylor Swift schudt kwaad bloed van zich af met Spotify

Het is een goede dag voor Spotify-gebruikers, want Taylor Swift heeft een einde gemaakt aan haar slechte bloed met de dienst.

De popster, die in 2014 beroemd werd met Spotify, kondigde donderdagavond aan dat ze haar hele back-catalogus om middernacht beschikbaar zou maken op alle streamingdiensten om te vieren dat 1989 wereldwijd meer dan 10 miljoen albums verkocht. Gelukkig was het geen wrede grap.Je kunt nu naar Spotify gaan om naar alle albums van Swift te luisteren, waaronder 1989, Red, Speak Now, Fearless en Taylor Swift.

Kort nadat ze in november 2014 haar muziek van Spotify had gehaald, zei Swift in een interview met Yahoo Music dat streamingdiensten 'als een groots experiment' aanvoelen dat 'niet goed voelde' voor haar.

'Ik ben niet bereid om mijn levenswerk bij te dragen aan een experiment waarvan ik vind dat het de schrijvers, producers, artiesten en makers van deze muziek niet eerlijk vergoedt', zei ze. 'En ik ben het gewoon niet eens met het bestendigen van de perceptie dat muziek geen waarde heeft en gratis zou moeten zijn.'

Verwant

  • Taylor Swift versus Spotify: waarom muziek niet gratis zou moeten zijn Taylor Swift versus Spotify: waarom muziek niet gratis zou moeten zijn

Swift had maanden eerder haar mening hierover duidelijk gemaakt, door een opiniestuk van juli 2014 te schrijven voor The Wall Street Journal waarin ze betoogde dat 'piraterij, het delen van bestanden en streaming het aantal betaalde albumverkopen drastisch hebben verminderd, en dat elke artiest heeft deze klap anders aangepakt.'

Spotify smeekte de popster aanvankelijk om een ​​tweede kans, tot nu toe tevergeefs.

Meer recentelijk heeft Swift vorig jaar samen met Paul McCartney en andere muzikanten het Congres opgeroepen om de Digital Millennium Copyright Act te hervormen. In een brief die als advertentie in verschillende publicaties liep, beweerden de artiesten dat de DMCA grote bedrijven heeft laten profiteren van streamingdiensten als Apple Music en Spotify, terwijl songwriters en artiesten hun inkomsten zien dalen.

Aanbevolen verhalen

Taylor Swift komt weer samen met Spotify

Je kunt deze middernacht de volledige back-catalogus van Taylor Swift op alle streamingdiensten beluisteren.

OnePlus pronkt met de OnePlus 5 te midden van beeldlekken

'Zien? Vanuit deze hoek lijkt het totaal niet op een iPhone 7 Plus.'

Binnen Yahoo's verschrikkelijke, verschrikkelijke, niet goed, zeer slechte beveiligingsjaar

Op TechCrunch Disrupt praat Yahoo Chief Information Security Officer Bob Lord over Yahoo's enorme datalek en door de staat gesponsorde Russische hacking.

Vroege computerpionier Robert Taylor overleden

Taylor leidde teams die gedeelde netwerken en moderne pc's inluidden.

Google's botsing schudt computercryptografie wakker

Een cryptografische hash-botsing suggereert dat de SHA-1-standaard, die wordt gebruikt om documenten te authenticeren, kan worden gehackt.