Talent wordt overschat: top 10 gewoonten van mentaal moeilijke mensen

Of je nu ondernemer, atleet, coach, artiest of politicus bent, we moeten allemaal op een bepaald moment in ons leven hindernissen en tegenslagen overwinnen. Deze uitdagingen kunnen onoverkomelijk lijken, maar wat de succesvolle scheidt, of in ieder geval degenen die op weg zijn om succesvol te worden, is hun veerkracht en zelfvertrouwen, niet hun talent. Sommigen noemen het gruis. Maar het is meestal bekend als mentale weerbaarheid.

De afgelopen jaren heb ik me gerealiseerd dat talent echt wordt overschat -- het zijn de mentaal sterke mensen die slagen in het leven. Ik heb me een weg moeten banen door het verlies van een miljoenenbedrijf om een ​​ander bedrijf te starten dat nu floreert.

Soms moet je gewoon doorzetten. Ik heb geleerd dat er niet één factor is, maar degenen die deze enkele van de onderstaande gewoonten bezitten, zijn mentaal sterke mensen die alles kunnen doorstaan.1. Ze hebben de 4 C's

De vier belangrijkste componenten van mentale weerbaarheid zijn bekend geworden als de 4 C's:

 • Vertrouwen waar je gelooft in jezelf en je kunnen zodat je succes kunt behalen.
 • Daag uit waar je verandering of nieuwe kansen omarmt in plaats van weerstand.
 • Bepaal waar je denkt dat je de macht hebt om je eigen lot vorm te geven.
 • Commitment waarbij je doelen stelt en werkt om deze te bereiken.

2. Ze zijn emotioneel intelligent

Emotionele intelligentie, het vermogen om je emoties en de emoties van anderen te identificeren en te beheersen, is een andere hoeksteen van mentale weerbaarheid. Als je niet zeker weet of je EI bezit, of als je eraan wilt werken om het te versterken, let dan op eigenschappen als;

 • Geen perfectionist zijn.
 • Het hebben van een balans tussen werk en privé.
 • Niet snel afgeleid worden.
 • Empathisch zijn.
 • Je sterke en zwakke punten kennen.
 • Zelfgemotiveerd zijn.
 • Harde grenzen stellen.

Dit was een moeilijke voor mij om te leren. Toen ik mijn online facturatiebedrijf startte, dacht ik dat ik alles onder controle moest hebben. Ik micro-manageerde medewerkers, hield toezicht op alles en alles moest perfect zijn. Pas toen ik losliet en leerde om de kwaliteiten van anderen te verbeteren, begon ons bedrijf exponentieel te groeien.

3. Ze hebben geen recht

Verdienen we allemaal de kans om gelukkig of succesvol te zijn? Absoluut. Maar dat betekent niet dat het gemakkelijk zal zijn. Mentaal sterke mensen realiseren zich dat ze niet zomaar een kampioenschap of een succesvol bedrijf zullen krijgen. Ze moeten het verdienen door opofferingen, hard werken en geduld.

Als u uw rechten laat varen, betekent dit dat u, wanneer u met het onverwachte wordt geconfronteerd, beter geschikt bent om het probleem direct aan te pakken.

4. Flexibiliteit:

Degenen die mentaal sterk zijn, zijn in staat om naar nieuwe manieren en gevarieerde oplossingen voor een probleem te zoeken. Denk aan een NFL-team dat tijdens de eerste helft van het spel een stagnerende aanval heeft. Ze moeten hun spelplan aanpassen om punten op het bord te kunnen zetten. Als dat niet het geval is, en ze zijn koppig, kunnen ze dezelfde resultaten verwachten voor de rest van het spel.

In de zakenwereld is Nokia verschillende keren beroemd geworden om relevant te blijven. Ze zijn van een papierfabriek naar het produceren van rubberboten gegaan naar een techgigant.

5. Ze leren van het verleden, maar zeuren er niet over.

Degenen die mentaal sterk zijn, zien waarde in het verleden. Maar ze staan ​​er niet bij stil. Zie je verleden als een training. Leer van je verleden (of hoe anderen een bedrijf zijn begonnen of geld verdienen) zodat je in de toekomst niet dezelfde fouten maakt. Ga daarna verder.

6. Ze houden een gelijkmatige kiel.

Kalm, kalm en beheerst zijn, helpt mensen om met uitdagende situaties om te gaan. Als jij het type persoon bent dat gemakkelijk in de war of gestrest raakt, geef het dan wat tijd. Emotionele stabiliteit neemt meestal toe naarmate we ouder worden.

7. Ze zeuren, klagen of bekritiseren niet.

Hoewel het normaal is dat we van tijd tot tijd luchten, voelen we ons door voortdurend te zeuren, te klagen en anderen te bekritiseren zelfs nog rotter.

In plaats van hun tijd te verspillen aan al deze negativiteit, concentreren mentaal sterke mensen zich op het verbeteren van de situatie.

8. Ze hebben een gevoel van urgentie.

Mentaal sterke individuen blijven betrokken, levend en verbonden met een situatie wanneer ze onder druk staan, schrijft Christine M. Riordan, de decaan en hoogleraar management aan het Daniels College of Business, University of Denver. Ze identificeren voortdurend de kansen, uitdagingen en bedreigingen in de omgeving.

Ze leunen echter niet achterover om deze kansen te benutten. In plaats daarvan hebben ze een gevoel van urgentie om te reageren op het veranderende gezicht van het bedrijfsleven.

9. Ze zijn consistent.

Het is geweldig om te praten over mentale weerbaarheid, lef en doorzettingsvermogen … maar hoe zien die dingen er eigenlijk uit in de echte wereld?, vraagt ​​auteur, ondernemer en fotograaf James Clear.

Kortom, taaiheid en korrel zijn gelijk aan consistentie.

Atleten zijn consistent als het gaat om het niet missen van een training. Geestelijk sterke leiders zijn consistent omdat ze doelen stellen en een team om hen heen bouwen. Geestelijk moeilijke artiesten, schrijvers en werknemers zijn consequent en hebben vaste schema's, zoals het belangrijkste eerst doen en verantwoordelijkheden niet ontlopen.

10. Ze zijn dankbaar en waarderend.

In plaats van zich zorgen te maken over wat ze niet hebben, zijn de mentaal sterken dankbaar en waarderend voor wat ze doen. Als hun bedrijf bijvoorbeeld is mislukt, accepteren ze het en zijn ze dankbaar voor de lessen die ze hebben geleerd, de mensen die ze hebben ontmoet en hoe ze het de volgende keer beter kunnen maken.

Zoals de in Seattle wonende auteur, Jane Lotter perfect schreef in een zelfgeschreven overlijdensbericht: Moge je altijd onthouden dat obstakels op het pad geen obstakels zijn, ze ZIJN het pad.

John Rampton

John Rampton is een ondernemer, investeerder, online marketinggoeroe en startup-enthousiasteling. Hij is oprichter van het online facturatiebedrijf Due. John is vooral bekend als ondernemer en verbinder. Hij werd onlangs uitgeroepen tot #3 in de Top 50 Online Influ...

Lees verder

Aanbevolen verhalen

Windows 10 zal apps vertragen om de levensduur van de batterij te verbeteren

Power Throttling van Windows beperkt de eisen van achtergrondprogramma's.

De 5 Top 10X-principes voor succes

Er zijn onbegrensde mogelijkheden voor degenen die het moeilijke pad van ondernemerschap willen bewandelen.

5 slechte gewoonten die je moet veranderen om productiever te zijn

Nr. 3 doodde mijn bedrijf in 2016 en heeft nog steeds een effect in 2017.