T-Mobile zal nu oplichtingsoproepen markeren

T-Mobile heeft een nieuwe functie die 'bekende zwendel'-oproepen voor zijn draadloze gebruikers zal markeren, volgens Grant Castle, de vice-president van technische services van het bedrijf.

Scam ID zal een indicator weergeven dat een oproep een 'waarschijnlijke zwendel' is als het afkomstig is van een nummer dat is geïdentificeerd in de database van oplichters van PrivacyStar, zei Castle. T-Mobile blokkeert die oproepen niet, omdat de FCC-regelgeving vervoerders verbiedt om oproepen automatisch te blokkeren. Maar abonnees kunnen zich aanmelden voor 'Scam Block', dat de database van PrivacyStar gebruikt om daar vermelde nummers te blokkeren.Dit heeft geen invloed op telemarketingoproepen, zei Castle. Het gaat gewoon om het stoppen van oplichters, zoals degenen die zich voordoen als IRS-agenten. 'Het enige dat we blokkeren zijn nummers die duidelijk zijn geïdentificeerd als oplichting en fraude', zei Castle.

Scam ID wordt de komende weken gratis uitgerold, al kunnen klanten het eerder aanvragen bij T-Mobile. 'Drie op de vier draadloze bellers krijgen deze minimaal één keer per jaar. Vaak, als een klant dit krijgt, komen ze in databases of zoiets en dan krijgen ze er een heleboel van. Als je dat eenmaal doet, is het niet leuk meer,' zei Castle.

FCC richt zich op oplichters

De zet van T-Mobile komt een dag nadat de FCC een persbericht heeft uitgebracht met nieuwe manieren om robocalls te stoppen, waarvan de meeste betrekking hebben op het verlichten van de regelgeving die voorkomt dat providers oproepen blokkeren. (Oplichters negeren het National Do Not Call Registry, dus aanmelden voor het register helpt niet.)

Het bureau zei dat het overweegt om providers oproepen te laten blokkeren van nummers die onmogelijk kunnen bellen, van netnummers die niet bestaan, of van nummers die nog aan niemand zijn toegewezen.

Verwant

  • Hang op bij 'Kun je me horen?' TelefoonoplichtingHang op bij 'Kun je me horen?' Telefoon oplichting

Het testen van dit concept verminderde IRS-oplichtingsoproepen met ongeveer 90 procent in het derde kwartaal van 2016, aldus het bureau.

Er zijn al apps van derden die robocalls proberen te verminderen, met name Nomorobo, waaraan we in 2015 een Editors' Choice hebben gegeven. Het is beschikbaar voor vaste lijnen en iPhones, maar niet voor Android-apparaten. Verschillende apps van derden, waaronder PrivacyStar en Hiya, zeggen dat ze hetzelfde zullen doen op Android.

Maar de zet van T-Mobile maakt het de eerste provider die automatische zwendeldetectie inbouwt voor alle bellers. 'Het werkt als je van telefoon wisselt, het werkt als je aan het roamen bent en het werkt bij bellen via wifi', zei Castle.

Aanbevolen verhalen

Moto G5 Plus is nu verkrijgbaar in een door Amazon gesubsidieerde smaak

Bespaar een paar dollar als je kunt omgaan met advertenties op je vergrendelingsscherm.

FCC-voorzitter Ajit Pai noemt netneutraliteit een 'fout'

Het nieuwe hoofd van de FCC maakte zijn minachting voor de open internetbeveiliging van 2015 duidelijk.

Intel-drones vormen Amerikaanse vlag voor de rustshow van Lady Gaga

De 300 vlaggenmakende quadcopters waren echter van tevoren afgeplakt.

Hoe te voorkomen dat T-Mobile streaming video beperkt?

Voor een bedrijf dat zojuist een jaarlijkse toename van 8 miljoen nieuwe klanten aankondigde, begint coole oom T-Mobile er iets minder perfect uit te zien. Na veel controverse en verwarring heeft T-Mobile eindelijk bevestigd dat ze de bandbreedte voor videostreamingdiensten voor gebruikers van

Week in Geek: US Govt E-card Scam Siphons Confidential Data Edition

Deze week hebben we geleerd hoe je een back-up van foto's op Flickr kunt maken, repetitieve taken kunt automatiseren en het MP3-volume kunt normaliseren, stereomix in Windows 7 kunt inschakelen om audio op te nemen, op maat gemaakt papercraft-speelgoed kunt maken, drie alternatieven kunt lezen voor Apple's schilferige iOS-wekker, onze desktops en app-docks met Google