T-Mobile Digits brengt oproepen en sms'en naar al uw apparaten

T-Mobile doet weer zijn Uncarrier-ding. Terwijl de koerier eraan werkt om zijn LTE-netwerk naar Amerikaanse troepen en oudere auto's te brengen, brengt het ook de nieuwste technologie naar zijn bestaande klanten. Met het nieuwe Digits-programma van het bedrijf kun je meerdere nummers aan je telefoon toevoegen en deze vervolgens op al je apparaten gebruiken. Vanaf vandaag kunnen postpaid-klanten zich aanmelden om een ​​bètaversie van de service uit te proberen, die volgend jaar volgens het bedrijf commercieel zal worden gelanceerd. Degenen die deelnemen aan de proefversie moeten minimaal Android 5.0 of iOS 9 op hun telefoon hebben geïnstalleerd en/of Mozilla Firefox of Google Chrome op hun Mac of pc.

Nadat je je hebt aangemeld voor de bèta, helpt het ondersteuningsteam van T-Mobile je op weg. Wanneer u zich aanmeldt met uw telefoonnummer, vindt u uw belgeschiedenis, berichten en voicemail voor u klaar op het apparaat waarmee u zich hebt aangemeld. Het bedrijf zegt dat de service zal werken op 'vrijwel elk apparaat met internetverbinding', inclusief featurephones, tablets, computers en wearables.Aangezien je hetzelfde nummer voor al je verschillende gadgets gebruikt, hoef je niet al je vrienden te vertellen om je nieuwe nummer aan hun adresboeken toe te voegen. T-Mobile zegt ook dat je meerdere nummers op één apparaat kunt zetten en gemakkelijk heen en weer kunt schakelen. Wat hier interessant is, is dat u deze service ook kunt gebruiken op AT&T-, Verizon- en Sprint-apparaten. Je hoeft alleen maar de Digits-app te downloaden en je gesprekken verlopen via het netwerk van je eigen provider.

Wanneer u een oproep ontvangt op Digits op een niet-mobiel apparaat, wordt de verbinding tot stand gebracht via internet en krijgt uw gesprek voorrang op andere gegevensoverdrachten. Dit zorgt ervoor dat oproepen 'betrouwbaarder zijn met kristalheldere HD-spraakkwaliteit en volledige mobiliteit', aldus het bedrijf. Het is nog niet duidelijk of er een manier is om te voorkomen dat al je apparaten tegelijk overgaan als je een inkomende oproep krijgt, wat vervelend zou zijn.

Cijfers lijkt een mooie manier te zijn om gemakkelijkere communicatie met uw telefoonnummer mogelijk te maken. Hoewel je met andere diensten, zoals Apple's iMessage en Google's Hangouts, je telefoonnummer al kunt gebruiken om sms-berichten te verzenden vanaf desktops, lijkt de oplossing van T-Mobile nog meer platforms te omvatten. Hiermee kon ik sms-berichten naar mijn vrienden sturen vanuit het comfort van mijn laptop, ongeacht hun besturingssysteem. De mogelijkheid om meerdere nummers aan mijn account toe te voegen, is ook logisch voor degenen die een aparte lijn voor hun werk hebben, waardoor het niet nodig is om meerdere telefoons mee te nemen.

De bèta-proef zal gratis zijn, maar de officiële prijs voor de dienst is nog onbekend, hoewel T-Mobile COO Mike Sievert zei dat je 'van ons kunt verwachten dat we hier echt storend zullen zijn'. Hij verduidelijkte dat het niet hetzelfde zal worden behandeld als het toevoegen van een regel aan uw account, en dat het bedrijf 'een heel andere benadering gaat hanteren die mensen echt zal bekoren'.

Chris Velazco droeg bij aan dit artikel.

Meer verhalen

Waarom software voor het volgen van vloot de moeite waard is?

De belangrijkste zorg voor wagenparken zijn de brandstofkosten. Deze fluctuerende kostenvariabele zorgt ervoor dat de hele operatie - letterlijk - werkt, maar is erg moeilijk te voorspellen of...

Nintendo verklaart beslissing om Wii U-opvolger 'Switch' te noemen

De naam Switch heeft eigenlijk twee betekenissen, die beide betrekking hebben op verandering.

Rapport: Nintendo Switch gaat Gamecube-games spelen

Virtuele (Console) waanzin.

Hoe technologie moderne muziek beïnvloedt

Muziek is een van de meest populaire kunstvormen ter wereld. Het bestaat al bijna net zo lang als onze beschaving. Het begon in de vorm van liedjes, woorden spo...

Fitbit-acquisitie betekent het einde van Pebble Smartwatches

Degenen die wachten op Pebble Time 2, Pebble Core en Pebble Time Round Kickstarter Editions hebben pech.

Hoe maak je een back-up en herstel je plaknotities in Windows

Als u de Windows Sticky Notes-app gebruikt, zult u blij zijn te weten dat u een back-up van uw notities kunt maken en ze zelfs naar een andere pc kunt verplaatsen als u dat wilt. Hoe u dit doet, hangt af van de versie van Windows die u gebruikt.

Intelligente patching maakt Android-app-updates 65 procent kleiner

Door een app bestand voor bestand te patchen, bespaart Google elke dag zes petabyte aan gegevensdownloads.

Hoe u albumhoezen voor uw iTunes-albums kunt vinden

Soms wordt iTunes leeg weergegeven wanneer u albumhoezen voor een van uw albums probeert op te sporen. Maar wanhoop niet.

Softbank-Trump Meeting betekent dat Sprint/T-Mobile een gedane deal is

Softbank-president Masayoshi Son zegt dat hij 50.000 nieuwe banen zal creëren, maar dat zijn misschien de banen die T-Mobile al heeft.

De toekomst van de chatbots: verkoop

Er is maar één reden waarom een ​​groot bedrijf als Microsoft (opnieuw!) zou proberen een AI-bot te lanceren: om je spullen te verkopen.