AT&T-app blokkeert spamtelefoontjes

AT&T heeft dinsdag een nieuwe smartphone-app uitgerold die abonnees zal waarschuwen voordat ze de telefoon opnemen als een inkomende oproep spam kan zijn.

De functie Call Protect lijkt op een traditioneel spamfilter voor e-mail, maar dan voor telefoongesprekken. Het werkt op twee manieren: naast het monitoren op netwerkniveau en het blokkeren van bekende spam-oproepen, geeft uw telefoon een waarschuwing weer voor vermoedelijke spam-oproepen die u waarschuwen voorzichtig te zijn bij het beantwoorden.Als de oproep spam blijkt te zijn, kunt u deze als zodanig markeren in de app en toekomstige oproepen van dat nummer worden geblokkeerd, vergelijkbaar met de ingebouwde oproepblokkeringsfuncties die worden aangeboden in iOS en Android.

Verwant

  • Is deze oproep een scam? Hier leest u hoe u kunt zien Is dit een oplichterij? Hier is hoe te vertellen

De gratis Call Protect-app heeft iOS- en Android-versies en is vandaag beschikbaar voor AT&T-klanten om te downloaden. Het voordeel is dat het alleen werkt als u zich in het HD Voice-dekkingsgebied van AT&T bevindt. HD Voice is AT&T's implementatie van VoLTE, dat oproepen via het mobiele datanetwerk verzendt voor een sterk verbeterde geluidskwaliteit. Het bedekt een groot deel van het oostelijke deel van de VS, maar heeft grote gaten ten westen van de Mississippi, waaronder vrijwel het hele bergwesten.

De datamogelijkheden van het VoLTE-netwerk zijn vermoedelijk de manier waarop de Call Protect-service oproepen kan analyseren en potentiële spam kan labelen. Het is niet duidelijk of uw smartphone compatibel moet zijn met HD Voice om Call Protect te kunnen gebruiken, hoewel veel midden- en duurdere telefoons op het AT&T-netwerk compatibel zijn, waaronder de iPhone 7.

Zelfs als je de Call Protect-app niet kunt gebruiken, is het veelbelovend dat AT&T middelen inzet om spam-telefoontjes te verslaan. Uit een Microsoft-onderzoek in oktober bleek dat 20 procent van de Amerikanen geld heeft verloren aan oplichters van technische ondersteuning, die traditioneel via ongevraagde telefoontjes op slachtoffers jagen.

Meer verhalen

Prostaatkanker laserbehandeling geneest de helft van de proefpersonen

Normale bijwerkingen zoals erectiestoornissen waren bijna niet aanwezig.

Geek Trivia: In het 19e-eeuwse Engeland zouden gezinnen hun doden begraven in wat ze moesten beschermen tegen lichaamroof?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe u uw draadloze router instelt en optimaliseert

Op zoek naar de best mogelijke wifi-prestaties in uw huis? Volg deze eenvoudige stappen om uw router in te stellen.

Apple zet naar verluidt Mac-ontwikkeling op een laag pitje

Het klinkt alsof de traditionele computers van Apple geen liefde krijgen van de software- of ontwerpteams.

Top 6 IoT-gadgets van 2016

Het Internet of Things (IoT) verandert de manier waarop we werken en automatiseert alles, van babywiegjes tot hardloopschoenen. Met de IoT-techrevolutie die meer...

Natuurlijk scrollen uitschakelen voor scrollwielen, maar niet voor touchpads, op uw Mac

Voelt het gebruik van een scrollwiel op je Mac... verkeerd? Je bent niet alleen.

Samsung Gear S3 Frontier review: veel functies, niet genoeg apps

$ 350 geeft je een geweldig ontwerp en een zeer beperkt ecosysteem.

EU naar Facebook: uw WhatsApp-fusiegegevens lijken verdacht

Facebook kan een boete van $ 179 miljoen krijgen voor het verstrekken van onjuiste informatie, maar Facebook zei dat het 'te goeder trouw heeft gehandeld'.

Het masterplan van Tesla werd in 2016 gerealiseerd

Tien jaar later is Tesla het bedrijf geworden dat Elon Musk altijd wilde hebben.

Wil je online porno kijken in S. Carolina? $20, alsjeblieft

Als deze rekening doorgaat, kan het voor degenen in de staat een stuk moeilijker zijn om toegang te krijgen tot Pornhub op nieuwe pc's.