Maak een systeemherstelschijf in Windows 7

De nieuwe versie van Windows lijkt veel stabieler te zijn dan eerdere releases, maar je weet nooit wanneer er een storing kan optreden. Vandaag bekijken we een optie in Windows 7 waarmee u een systeemherstelschijf kunt maken voor het geval u er vanaf moet opstarten om uw besturingssysteem te herstellen.

Systeemherstelschijf maken

Typ systeemherstelschijf in het zoekvak in het menu Start.maak-een-systeem-reparatie-schijf-in-windows-7 foto 1

Het dialoogvenster wordt geopend waarin u het juiste station selecteert en op Schijf maken klikt. Een cd is prima, omdat deze slechts 142 MB ruimte in beslag neemt.

maak-een-systeem-reparatie-schijf-in-windows-7 foto 2

De schijf gebruiken

Als u problemen ondervindt met uw machine, plaatst u gewoon de herstelschijf en start u deze op en gaat u naar Windows Setup [EMS Enabled].

maak-een-systeem-reparatie-schijf-in-windows-7 foto 3

Nadat het is opgestart, hebt u toegang tot herstelhulpmiddelen of kunt u de computer terugzetten naar een systeemkopie (zie ons artikel over het maken van een systeemkopie in Windows 7).

maak-een-systeem-reparatie-schijf-in-windows-7 foto 4

Nu kunt u kiezen uit verschillende herstelopties om u te helpen uw machine weer aan de praat te krijgen.

maak-een-systeem-reparatie-schijf-in-windows-7 foto 5

U weet nooit wanneer zich een ramp met het besturingssysteem kan voordoen, maar het hebben van een systeemherstelschijf om vanaf te booten zou deel moeten uitmaken van uw back-up- en hersteltoolbox voor het geval dat het geval is.

Meer verhalen

Naam en adres van webpagina bekijken met Tab Pop-up voor Firefox

Wilt u meer dan alleen een afbeeldingsvoorbeeld van de inhoud van een tabblad wanneer u schakelt tussen meerdere tabbladen in Firefox? Nu kunt u meer krijgen met Tab Popup.

Pas het systeemvak in Windows 7 aan met behulp van lokaal groepsbeleid

Als u een ervaren pc-gebruiker bent, bent u misschien geïrriteerd door de ballonmeldingen die verschijnen en u vertellen wat u al weet. Misschien wilt u helemaal niets in het systeemvak zien. Vandaag bekijken we hoe u de meldingen kunt uitschakelen met behulp van Lokaal groepsbeleid

Een Access-database importeren in Excel

Soms moet u items uit een Access-database halen en in Excel plaatsen, zodat u ze kunt ordenen voor een rapport of presentatie. Hier zullen we bekijken hoe u de database kunt importeren met Access en Excel 2007.

Zoek websites vanaf uw bureaublad in Windows 7 met zoekconnectoren

De nieuwe Windows 7 Search is sterk verbeterd ten opzichte van eerdere versies en stelt u in staat om naar gegevens te zoeken op lokale en netwerkcomputers. Vandaag gaan we nog een stap verder en laten we u zien hoe u de zoekmogelijkheden kunt uitbreiden naar sites op internet.

Voeg het bladwijzermenu toe aan uw bladwijzerwerkbalk met Bookmarks UI Consolidator

Ooit gewenst dat u uw bladwijzermenu en bladwijzerwerkbalk met elkaar zou kunnen combineren? Dat kan nu met Bookmarks UI Consolidator.

IBM Lotus Symphony is een gratis alternatief voor MS Office

In deze moeilijke economische tijden kan het frustrerend of onmogelijk zijn om veel geld uit te geven voor de MS Office-productiviteitssuite. Vandaag bekijken we IBM Lotus Symphony, een volledige suite van kantoor-apps gebouwd op Open Office-technologie en hoogwaardige documenten en presentaties produceert.

ChromePlus – Verbeterde versie van de Chromium-browser

Ben je dol op het gebruik van Google Chrome, maar zou je willen dat er wat extra functies ingebouwd waren? Nu kun je nog steeds genieten van al die Chrome-goedheid en meer met ChromePlus.

Vrijdagpret: Saunavihta Yetis

Er is weer een vrijdag aangebroken en het is tijd om de chaotische werkweek te beëindigen met een leuke flashgame. Vandaag bekijken we Saunavihta Yetis, een uitdagend en leuk op fysica gebaseerd spel.

Nieuwe functies in WordPad en Paint in Windows 7

WordPad en Paint worden vaak over het hoofd gezien als accessoires die sinds 95 in alle versies van Windows zijn opgenomen. Ze zijn nog steeds inbegrepen in Windows 7 en hebben nu een nieuw uiterlijk met enkele verbeterde functies. Hier zullen we enkele van de nieuwe verbeteringen bekijken.

Onze kijk op de nieuwe Microsoft Office Web Apps

Met Microsoft Web Apps kunt u MS Office-documenten via internet bewerken, bekijken en delen met dezelfde functionaliteit als hun desktopsuite. Ze hebben onlangs een beperkte technische preview voor gebruikers gelanceerd vorige week en vandaag zullen we kijken naar wat ze tot nu toe te bieden hebben.