Syntaxisaccentuering uitschakelen in Vim

Ik ben het type nerd dat altijd een open ssh-sessie heeft verbonden met mijn servers, maar sinds ik ben overgestapt op het gebruik van een Mac met OS X, merkte ik een enorme ergernis in mijn terminal... de syntaxisaccentuering maakt het onmogelijk om de bestanden die ik probeer te bewerken.

Merk op dat dit niet de schuld van OS X is, maar omdat ik ansi-kleur heb ingeschakeld en mijn instellingen verkeerd zijn geconfigureerd. Dus, hoe syntaxisaccentuering in Vim uit te schakelen?

Kijk, iemand kotste een regenboog in mijn terminalvenster...uitschakelen-syntaxis-markering-in-vim foto 1

Uitschakelen voor huidige sessie

Als u :syntax off in de huidige editor typt, wordt de syntaxisaccentuering onmiddellijk uitgeschakeld:

uitschakelen-syntaxis-markering-in-vim foto 2

Je zou het tegenovergestelde commando, :syntax on, kunnen gebruiken om het weer aan te zetten en je ogen te laten bloeden.

Permanent uitschakelen (voor huidige gebruiker)

Om markering permanent uit te schakelen voor uw gebruikersaccount, kunt u het .vimrc-bestand in uw gebruikersmap bewerken en de instelling toevoegen om syntaxisaccentuering uit te schakelen. Voer deze opdracht uit:

vi ~ / .vimrc

Voeg de volgende regel toe om syntaxisaccentuering voor uw gebruikersaccount uit te schakelen:

syntaxis uit

Als u markering wilt inschakelen, kunt u in plaats daarvan syntaxis gebruiken.

Meer verhalen

Creative Zen V Plus

Sinds ik iTunes opgaf en naar Foobar2000 ging; Ik heb ook besloten om ook andere draagbare mp3-spelers te onderzoeken. Ik heb uiteindelijk een Creative Zen V Plus gekocht. Ik ben altijd een fan geweest van Creative-producten en deze kleine man stelt niet teleur. Ik heb het 4GB-model waarmee ik kan opslaan

Snelle hulp: Flip3D-pictogram herstellen in Windows Vista

Nadat ik gisteren het artikel had geschreven over het herstellen van het pictogram op het bureaublad van de show, ontving ik een aantal e-mails met de vraag of ik de snelkoppeling voor Flip3D ook kon plaatsen, dus ik heb ook een kopie van die snelkoppeling gecomprimeerd.

Snelle hulp: Herstel Bureaubladpictogram weergeven in Windows Vista

Ik heb tientallen e-mails ontvangen met de vraag hoe je het pictogram op het bureaublad van de show kunt herstellen nadat je het hebt verwijderd, dus ik heb een oplossing voor iedereen: ik heb een kopie van de snelkoppeling gecomprimeerd en je kunt het hier downloaden.

Opslaan en herstellen van bureaubladpictogramlay-out in Windows Vista

Als je vaak van resolutie wisselt, heb je waarschijnlijk het probleem ervaren dat Windows je pictogrammen verplaatst telkens wanneer het naar een lagere resolutie overschakelt, zoals bij het spelen van een videogame of het aansluiten van je laptop op een extern beeldscherm.

Bekijk Feedburner-abonneenummers, zelfs als FeedCount niet wordt weergegeven

Als je een blogger bent die niet wil pronken met je abonneenummers, let dan op: hoewel je de Feedcount-widget niet weergeeft, als je deze op enig moment hebt ingeschakeld, kunnen we je abonneenummers nog steeds zien als we gewoon weet de juiste URL om naar toe te gaan.

Tips om hulp te krijgen van The How-To Geek

Ons motto hier is altijd Computerhulp geweest van uw vriendelijke how-to-nerd, en we proberen u zo vriendelijk mogelijk te helpen. Omdat we u graag efficiënter willen helpen, heb ik besloten om enkele tips op te schrijven over de beste manier om hulp te krijgen.

SSH-welkomstbanner wijzigen op Ubuntu

Elke keer dat ik verbinding maak met mijn Ubuntu-ontwikkelserver via mijn ssh-client, ontvang ik hetzelfde bericht en ik word het beu om het te zien, dus besloot ik het bericht in iets anders te veranderen.

De How-To Geek Vista Sidebar-gadget

Een aantal mensen hebben geschreven over een Vista Sidebar-gadget voor onze nieuwste artikelfeed. Ik heb vandaag eindelijk wat tijd, dus ik heb er een bij elkaar gegooid die niet echt rijk is aan functies, maar de klus wel klopt.

Autoruns-tool gebruiken om opstarttoepassingen en add-ons te volgen

Naarmate u steeds meer software op uw computer installeert, worden uw opstartitems bezaaid met toepassingen die uw opstarttijd vertragen en doorgaans het geheugen van uw computer verspillen.

Make Monday Not Suck: Opera

Dit zal je week een beetje opfleuren. Je denkt misschien... oh nog een webbrowser... big deal. Nou, Opera heeft veel interessante functies om mee te spelen. Op dit moment zie ik het op geen enkele manier Firefox vervangen, maar het is niettemin een leuk speeltje. De mensen in het openingsinstallatiescherm zijn: