Synchroniseer versleutelde bestanden met Dropbox en SecretSync

sync-gecodeerde-bestanden-met-dropbox-and-secretsync foto 1

Cloudopslag is een must voor elke nerd, en Dropbox loopt voorop met zijn eenvoud en betaalbare prijzen. Met SecretSync kun je optimaal profiteren van Dropbox zonder je privacy op te geven door gevoelige documenten gemakkelijk te versleutelen.

Hoewel Dropbox je bestanden gecodeerd op hun servers opslaat, hebben gebruikers geen toegang tot de coderingssleutels en als bestanden worden aangevraagd door overheidsinstanties, heeft Dropbox de mogelijkheid om je informatie te decoderen en de gevraagde bestanden te overhandigen.Om uw bestanden te beschermen tegen ongewenste toegang, kunt u andere coderingssoftware zoals TrueCrypt gebruiken om uw bestanden te coderen voordat ze worden gesynchroniseerd met Dropbox, maar dat is een handmatig proces dat niet ideaal zou zijn. SecretSync automatiseert het proces en houdt uw documenten beschermd door uw bestanden lokaal te versleutelen voordat ze worden gesynchroniseerd met Dropbox.

Wat je nodig hebt

Om te beginnen met het synchroniseren van uw versleutelde bestanden heeft u de volgende software nodig.

Je hebt waarschijnlijk al een account bij Dropbox, maar als je niet naar hun site gaat en een gratis account aanvraagt ​​en de software installeert.

sync-gecodeerde-bestanden-met-dropbox-and-secretsync foto 2

U moet ook Java op uw computer hebben geïnstalleerd, omdat SecretSync Java gebruikt om uw bestanden te coderen.

sync-gecodeerde-bestanden-met-dropbox-and-secretsync foto 3

Ten slotte moet u een download van SecretSync aanvragen terwijl de software in bèta is.

Opmerking: momenteel draait SecretSync alleen op Windows, maar OS X- en Linux-versies komen eraan.

sync-gecodeerde-bestanden-met-dropbox-and-secretsync foto 4

Installeer SecretSync

Nadat alles is gedownload, moet u ervoor zorgen dat Dropbox en Java zijn geïnstalleerd en vervolgens SecretSync installeren.

Op de eerste computer moet u een nieuw SecretSync-account maken. Dit is vereist omdat SecretSync uw coderingssleutels opslaat, terwijl Dropbox uw bestanden opslaat. Door deze scheiding zijn zowel uw sleutels als uw bestanden veilig. Maak een account aan op de eerste computer en bij volgende installaties geeft u uw inloggegevens op.

sync-gecodeerde-bestanden-met-dropbox-and-secretsync foto 5

Om uw bestanden verder te beschermen, kunt u een wachtwoordzin opgeven die wordt gebruikt naast de coderingssleutel die SecretSync biedt. Deze wachtwoordzin kan niet worden hersteld, dus als u deze kwijtraakt, kunt u uw bestanden mogelijk niet meer terughalen.

sync-gecodeerde-bestanden-met-dropbox-and-secretsync foto 6

Voer je Dropbox-locatie in zodat de juiste snelkoppelingen kunnen worden gemaakt.

sync-gecodeerde-bestanden-met-dropbox-and-secretsync foto 7

Dat is het. SecretSync maakt een nieuwe map aan in je gebruikersmap, evenals snelkoppelingen in je Dropbox-map.

sync-gecodeerde-bestanden-met-dropbox-and-secretsync foto 8

Standaard heeft u een README.txt-bestand in uw versleutelde map. Om te controleren of uw bestanden worden versleuteld, opent u het bestand README.txt rechtstreeks vanuit de map SecretSync (links) en opent u het ook vanuit de map Dropbox.SecretSync_tunnel_Root (rechts). Je kunt hieronder zien dat het bestand dat wordt gesynchroniseerd met dropbox volledig onleesbaar is omdat het versleuteld is.

sync-gecodeerde-bestanden-met-dropbox-and-secretsync foto 9

Gecodeerde bestanden synchroniseren

Voor alle computers waarop je je bestanden nodig hebt, hoef je alleen maar Dropbox, Java en SecretSync te installeren. Deze keer wanneer u SecretSync installeert, hoeft u alleen uw accountgegevens en wachtwoordzin op te geven.

sync-gecodeerde-bestanden-met-dropbox-and-secretsync foto 10

De bestanden worden automatisch gedecodeerd in uw SecretSync-map. Alle bestanden die u wilt versleutelen en synchroniseren, sleep ze gewoon naar de SecretSync-map, net zoals u zou doen met de Dropbox-map.

SecretSync

Meer verhalen

DIY USB-dongle prankt gebruikers door Caps Lock in te schakelen

Als je op zoek bent naar een geweldige manier om je collega's in de maling te nemen, schakelt deze slimme en onopvallende USB-hack de Caps Lock willekeurig in en uit.

Planetary arrangeert je muziek zoals zonnestelsels [iPad]

Als het gaat om unieke manieren om door je muziek te bladeren en deze weer te geven, wordt het niet veel unieker dan Planetary, een op iPad gebaseerde muziekbrowser die je verzameling ordent, zoals sterrenstelsels en sterrenstelsels.

Pandora introduceert comedyzenders

Als je een fan bent van Pandora's griezelig goede muziekstations, zul je blij zijn te horen dat ze een bijpassende comedy-stations hebben uitgerold. Zoek naar een komiek om je station te zaaien en geniet van de meer dan 10.000 comedy-routines.

Hoe de Linux Terminal te gebruiken om Twitter bij te werken

Twitter is voor velen van ons een verslavende, leuke afleiding geworden. Maar aangezien het meestal alleen tekst is, waarom tweet u dan niet terwijl u in de Linux-terminal werkt? Scoor wat geek-punten en tweet op de manier van Linux-nerds.

Ember Media Manager gebruiken om uw mediaverzameling te organiseren

Een mediacentrum is lang niet zo leuk als al uw media verkeerd zijn gelabeld als slecht georganiseerd. Lees verder om te leren hoe u Ember Media Manager gebruikt om uw media in vorm te brengen en uw collectie te laten schitteren.

Deze dag in de geschiedenis van geeks: de geboorte van geocaching

Op 2 mei 2000 veranderde de Amerikaanse regering de manier waarop militaire GPS-satellieten gegevens naar civiele GPS-apparaten stuurden. De verschuiving verhoogde de nauwkeurigheid van de civiele apparaten met een enorme marge, waardoor extreem nauwkeurige coördinaatbevestigingen mogelijk waren.

YourNextRead biedt suggesties op basis van uw huidige boek

Wanneer het einde van een geweldig boek nadert, is het normaal om meer boeken te willen zoals het boek dat op het punt staat te eindigen. YourNextRead neemt het boek dat u aan het lezen bent en stelt vervolgboeken voor die bij het boek passen.

Desktopplezier: Star Trek Original Crew-aanpassingsset

De originele Star Trek-serie heeft de harten en fantasieën van talloze mensen geïnspireerd en is uitgegroeid tot een cultureel fenomeen. Nu kun je je desktop meenemen naar een plek waar hij nog nooit is geweest met onze Star Trek Original Crew Customization-set.

Hoe u uw monitor kunt uitschakelen met een sneltoets in Ubuntu

De traditionele manier om je monitor uit te zetten via een sneltoets is al een paar versies doorbroken. Een vrij eenvoudig Python-script kan die functionaliteit betrouwbaar en efficiënt terugbrengen.

Hoe u uw flashdrive-gegevens kunt beschermen met TrueCrypt

Zowat elke zichzelf respecterende nerd heeft altijd een flashdrive bij de hand. Of het nu aan je sleutelbos in je tas is, de mogelijkheid om overal toegang te krijgen tot bepaalde bestanden en hulpprogramma's kan soms erg handig zijn. Als u deze flashdrive echter kwijtraakt of wordt gestolen, afhankelijk van wat is: