Synchroniseer uw Google Chrome-bladwijzers, thema en meer

Gebruik je Google Chrome regelmatig op meerdere computers? Hier leest u hoe u bijna alles in uw browser eenvoudig kunt synchroniseren in Google Chrome.

Google Chrome biedt een zeer eenvoudige manier om uw bladwijzers, instellingen, thema en meer gesynchroniseerd te houden tussen verschillende computers waarop Chrome wordt uitgevoerd. Dit kan u helpen dezelfde browse-ervaring te behouden op uw desktop, laptop en werkcomputer, of zelfs tussen uw Windows-, Linux- of Mac OS-machines. Het enige dat u nodig hebt, is een Google-account, zoals uw Gmail, en de Chrome-browser die op meerdere computers is geïnstalleerd. Hier leest u hoe u het instelt.

Synchronisatie instellen in Google ChromeKlik om te beginnen op de moersleutelknop in Chrome en klik op Synchronisatie instellen.

sync-your-google-chrome-bookmarks-theme-and-more foto 1

Of klik op Opties en selecteer vervolgens het tabblad Persoonlijke dingen in het venster Opties en selecteer Synchronisatie instellen. Merk op dat dit de enige manier is om het te openen in de nieuwe Chrome 6 dev-release.

sync-your-google-chrome-bookmarks-theme-and-more foto 2

Voer nu uw Google-account en wachtwoord in de pop-up in en klik op Aanmelden.

sync-your-google-chrome-bookmarks-theme-and-more foto 3

Na enkele ogenblikken ziet u een bevestiging dat uw browser nu is gesynchroniseerd met de cloud. Als u nu uw bladwijzers en meer wilt synchroniseren met Chrome op een andere computer, herhaalt u de bovenstaande stappen op die computer en worden de bladwijzers en het thema van de eerste computer samengevoegd met Chrome op de tweede. U kunt op deze manier zoveel computers synchroniseren als u wilt.

sync-your-google-chrome-bookmarks-theme-and-more foto 4

Synchronisatie-instellingen wijzigen

Als u liever alleen enkele dingen uit Chrome synchroniseert, zoals uw bladwijzers, klikt u op het item Gesynchroniseerd in het moersleutelmenu of opent u het dialoogvenster Opties zoals hierboven.

sync-your-google-chrome-bookmarks-theme-and-more foto 5

Klik op de knop Aanpassen om uw instellingen te kiezen.

sync-your-google-chrome-bookmarks-thema-en-meer foto 6

Als u de standaardversie van Chrome gebruikt, kunt u er momenteel voor kiezen om uw bladwijzers, voorkeuren en thema's te synchroniseren. Schakel alle items uit die u niet wilt synchroniseren en klik vervolgens op OK.

sync-your-google-chrome-bookmarks-theme-and-more foto 7

Als u de Chrome 6-dev-versie gebruikt, heeft u meer synchronisatie-opties, waaronder de mogelijkheid om formuliergegevens en extensies te synchroniseren. Je kunt desgewenst overschakelen naar de dev-versie van Chrome; bekijk onze tutorial over schakelen tussen release-, bèta- en dev-versies van Chrome.

sync-your-google-chrome-bookmarks-theme-and-more foto 8

Als je ervoor hebt gekozen om thema's te synchroniseren, laat Chrome je via synchronisatie weten wanneer een nieuw thema is geïnstalleerd. Als u het gesynchroniseerde thema niet wilt behouden, klikt u op Ongedaan maken om terug te keren naar uw standaard- of vorige thema.

sync-your-google-chrome-bookmarks-theme-and-more foto 9

Chrome-synchronisatie uitschakelen

Als u wilt voorkomen dat Chrome met uw andere browsers synchroniseert, opent u het tabblad Opties zoals eerder en selecteert u

sync-your-google-chrome-bookmarks-theme-and-more foto 10

Klik op de knop Synchronisatie stoppen in de pop-up en Chrome stopt nu met het bijwerken van uw wijzigingen met de cloud. Houd er rekening mee dat u synchronisatie moet uitschakelen op alle computers die u hebt ingesteld om te synchroniseren.

sync-your-google-chrome-bookmarks-theme-and-more foto 11

Toegang tot uw Chrome-bladwijzers vanuit elke browser

Door uw bladwijzers en meer te synchroniseren, blijft uw browse-ervaring consistent op al uw computers en besturingssystemen. Maar wat als u browst vanaf de computer van een vriend of een openbare computer? Eigenlijk helpt Chrome-synchronisatie u nog steeds om productief te blijven.

Wanneer Chrome uw bladwijzers tussen browsers synchroniseert, worden ze ook opgeslagen in uw Google Docs-account. Nadat u bladwijzersynchronisatie in Chrome heeft ingesteld, logt u in op uw Google Docs-account. Selecteer de Google Chrome-map om uw bladwijzers te zien.

sync-your-google-chrome-bookmarks-thema-en-meer foto 12

Nu kunt u door uw bladwijzers bladeren en ze zelfs in mappen ordenen. Als u een bladwijzer wilt openen, klikt u gewoon op de

sync-your-google-chrome-bookmarks-theme-and-more foto 13

Soms lijkt Google Documenten niet correct door te verwijzen naar de bladwijzer. Als u een 404-foutmelding krijgt, gaat u terug naar Google Documenten en klikt u met de rechtermuisknop op de bladwijzer die u wilt openen. Klik op Details weergeven om het werkelijke adres te zien.

sync-your-google-chrome-bookmarks-theme-and-more foto 14

U kunt een voorbeeld van de pagina bekijken op de pagina Details van Google Documenten of op Openen klikken om de site rechtstreeks te openen.

synchroniseer-je-google-chrome-bladwijzers-thema-en-meer foto 15

Of, als u al uw bladwijzers wilt downloaden, selecteert u de map, klikt u op Meer acties en selecteert u Exporteren.

sync-your-google-chrome-bookmarks-thema-en-meer foto 16

Klik op de downloadlink in het vak en Google Docs slaat al uw bladwijzers op in een HTML-bestand en laat u het downloaden als zipbestand. Nadat het is gedownload, kunt u het HTML-bestand uitpakken en vervolgens naar uw bladwijzers kijken of ze in een andere browser importeren.

synchroniseer-je-google-chrome-bladwijzers-thema-en-meer foto 17

Conclusie

Of u Chrome nu regelmatig gebruikt op meerdere computers of op meerdere besturingssystemen die op dezelfde computer zijn geïnstalleerd, Chrome Sync maakt het gemakkelijk om uw browse-ervaring overal consistent te houden. Aangezien u met Google Documenten ook overal toegang hebt tot uw gesynchroniseerde Chrome-bladwijzers, is het een goed idee om uw bladwijzers te synchroniseren, zelfs als u Chrome maar op één computer gebruikt. We zouden graag zien dat tabbladen worden gesynchroniseerd, zodat we tabbladen op de ene computer kunnen openen en ze op een andere kunnen blijven gebruiken, maar misschien krijgen we dit later in een toekomstige release.

Links

Download Google Chrome

Toegang tot uw Google Docs-account

Meer verhalen

Verstuur tekst en links via Windows Live Hotmail in IE 8

Stuur je graag notities en links naar jezelf of anderen terwijl je aan het browsen bent met Internet Explorer 8? Nu kunt u uw Windows Live-e-mailaccount gebruiken om die informatie te verzenden met behulp van de Send with Windows Live Hotmail-accelerator.

Bureaubladplezier: algemene bureaubladpictogrampakketten

Soms hebt u iets algemeners nodig voor uw bureaublad- en dockpictogrammen. Als dit je aanspreekt, neem dan een kijkje in onze collectie Algemene Desktop Icon Packs.

Hoe een dvd naar uw harde schijf te rippen en op uw pc af te spelen

Bent u op zoek naar een manier om uw media-dvd's af te spelen zonder uw verzameling te doorzoeken en schijven te verwisselen? Vandaag bekijken we hoe u een dvd naar uw harde schijf kunt rippen en deze kunt afspelen met een aantal populaire mediaspelers.

Gebruik Ctrl+Alt+Del voor Taakbeheer in Linux om taken gemakkelijk te beëindigen

In Windows kunt u eenvoudig elke taak beëindigen door op Ctrl+Alt+Del te drukken en Taakbeheer te openen. Linux met de GNOME-desktopomgeving (d.w.z. Debian, Ubuntu, Linux Mint, enz.) heeft een vergelijkbare tool die kan worden ingeschakeld om op precies dezelfde manier te werken.

Screenshot Tour: Windows Live Essentials Beta

Microsoft heeft een bètaversie van de volgende versie van Windows Live Essentials uitgebracht, deze bevat tools zoals Movie Maker, Mail, Live Sync en meer voor Vista en Windows 7. Hier zullen we de bètasuite bekijken en zien wat je kan verwachten.

Beginner: pictogramweergaven wijzigen in extra groot in Windows 7 Verkenner

In Windows 7 Verkenner is het eenvoudig om de weergave van uw miniaturen en andere bestanden te wijzigen door op de knop Uw weergave wijzigen in Verkenner te klikken. Wat je misschien niet is opgevallen, is dat er ook een Extra Large-weergave-instelling is.

Beheer uw prullenbak met RecycleBinEx

Wilt u een eenvoudige manier om uw prullenbak te beheren vanuit uw taakbalk of op basis van de leeftijd van verwijderde items? Doe dan mee met ons als we kijken naar RecycleBinEx.

Week in Geek: de Windows Live Essentials-editie

Deze week hebben we gekeken naar de nieuwe Office Web Apps, back-ups gemaakt van gegevens op een virtuele harde schijf, audio-cd's geript in Linux, video's toegevoegd aan een Boxee-wachtrij, TrueCrypt op Macs gebruikt en nog veel meer. Nu het weekend is, kun je genieten van al het geeky goedheid met onze wekelijkse verzameling links

Desktop Fun: Steden bij Nacht Wallpaper Collection Series 1

'S Nachts lijken bepaalde steden een geheel eigen magie aan te nemen. Als je geniet van de schilderachtige en kleurrijke uitzichten op stadslichten, dan wil je zeker door de eerste in onze serie Cities at Night Wallpaper-collecties bladeren.

Beginners: ontdek nieuwe websites met StumbleUpon voor Google Chrome

Als je een langzame dag hebt en niets ziet er interessant uit op het net, wat doe je dan? In plaats van dezelfde sites opnieuw te bekijken, kunt u plezier beleven aan het vinden van nieuwe websites met de StumbleUpon-extensie voor Google Chrome.