Synchroniseer uw Pidgin-profiel op meerdere pc's met Dropbox

Pidgin is absoluut onze favoriete universele chatclient, maar het kan frustrerend zijn om al je chataccounts aan meerdere computers toe te voegen. Hier leest u hoe u eenvoudig uw Pidgin-instellingen naar andere computers kunt overbrengen en ze synchroon kunt houden met Dropbox.

Aan de slag

Zorg ervoor dat zowel Pidgin als Dropbox zijn geïnstalleerd op alle computers die u wilt synchroniseren. Om Pidgin te synchroniseren, moet u:  1. Verplaats je Pidgin-profielmap op je eerste computer naar Dropbox
  2. Maak een symbolische link vanuit de nieuwe map in Dropbox naar je oude profiellocatie
  3. Verwijder het standaard pidgin-profiel op je andere computer en maak een symbolische link van je Dropbox Pidgin-profiel naar de standaard Pidgin-profiellocatie

Dit klinkt moeilijk, maar het is eigenlijk gemakkelijk als je deze stappen volgt. Hier hadden we al onze accounts al ingesteld in Pidgin in Windows 7, en vervolgens dit profiel gesynchroniseerd met een Ubuntu en een XP-computer met nieuwe Pidgin-installaties. Onze instructies voor elk besturingssysteem zijn hierop gebaseerd, maar wissel gewoon de synchronisatievolgorde om als uw belangrijkste Pidgin-installatie in XP of Ubuntu is.

Let op: zorg ervoor dat Pidgin niet op uw computer draait terwijl u de wijzigingen aanbrengt!

Synchroniseer uw Pidgin-profiel vanuit Windows 7

Hier is Pidgin met onze accounts al ingesteld. Ons Pidgin-profiel heeft een Gtalk-, MSN Messenger- en Facebook Chat-account en veel logbestanden.

synchroniseer-uw-pidgin-profiel-over-meerdere-pc's-met-dropbox-foto 1

Laten we dit profiel naar Dropbox verplaatsen om het gesynchroniseerd te houden. Sluit Pidgin af en voer vervolgens %appdata% in de adresbalk van Explorer in of druk op Win+R en voer %appdata% in. Selecteer de map .purple, uw map met Pidgin-profielen en instellingen, en druk op Ctrl+X om deze te knippen.

Blader naar je Dropbox-map en druk op Ctrl+V om de paarse map daar te plakken.

synchroniseer-uw-pidgin-profiel-over-meerdere-pc's-met-dropbox-foto 3

Nu moeten we de symbolische link maken. Voer de opdracht in uw zoekopdracht in het menu Start in, klik met de rechtermuisknop op de snelkoppeling Opdrachtprompt en selecteer Als administrator uitvoeren.

synchroniseer-uw-pidgin-profiel-over-meerdere-pc's-met-dropbox-foto 4

We kunnen nu het mklink-commando gebruiken om een ​​symbolische link naar de .purple-map te maken. Voer in de opdrachtprompt het volgende in en vervang de gebruikersnaam door uw eigen gebruikersnaam.

mklink /D C:UsersgebruikersnaamAppDataRoaming.purple C:UsersgebruikersnaamDocumentsMijn Dropbox.purple

synchroniseer-uw-pidgin-profiel-over-meerdere-pc's-met-dropbox-foto 5

En dat is het! Je kunt Pidgin nu openen om er zeker van te zijn dat het nog steeds werkt zoals voorheen, waarbij je bestanden worden gesynchroniseerd met Dropbox.

Let op: deze instructies werken hetzelfde voor Windows Vista. Als u instellingen van een andere computer naar Windows 7 synchroniseert, verwijdert u ook de map .purple in plaats van deze te knippen en te plakken, en keert u de volgorde van de bestandspaden om bij het maken van de symbolische koppeling.

Voeg uw Pidgin-profiel toe aan Ubuntu

Onze Ubuntu-computer had een schone installatie van Pidgin, dus we hadden geen van de informatie in de instellingen nodig. Als je Pidgin hebt uitgevoerd, zelfs zonder een account aan te maken, moet je eerst de instellingenmap verwijderen. Open uw thuismap en klik op Weergeven en vervolgens op Verborgen bestanden weergeven om uw instellingenmappen te zien.

synchroniseer-uw-pidgin-profiel-over-meerdere-pc's-met-dropbox-foto 6

Selecteer de .purple-map en verwijder deze.

synchroniseer-uw-pidgin-profiel-over-meerdere-pc's-met-dropbox-foto 7

Om nu de symbolische link te maken, opent u Terminal en voert u het volgende in, waarbij u de gebruikersnaam vervangt door uw gebruikersnaam:

ln –s /home/gebruikersnaam/Dropbox/.purple /home/gebruikersnaam/

synchroniseer-uw-pidgin-profiel-over-meerdere-pc's-met-dropbox-foto 8

Open Pidgin en u ziet al uw accounts die op uw andere computer stonden. Geen gebruikersnamen of wachtwoorden nodig; alles is ingesteld en klaar om te gaan. Zelfs uw status wordt gesynchroniseerd; we hadden onze status ingesteld op Afwezig in Windows 7, en het kwam automatisch op hetzelfde neer in Ubuntu.

synchroniseer-uw-pidgin-profiel-over-meerdere-pc's-met-dropbox-foto

Let op: als uw primaire Pidgin-account in Ubuntu is, knip dan uw .purple-map en plak deze in plaats daarvan in uw Dropbox-map. Wanneer u vervolgens de symbolische koppeling maakt, keert u de volgorde van de mappaden om.

Voeg uw Pidgin-profiel toe aan Windows XP

In XP hadden we ook een schone installatie van Pidgin. Als je Pidgin hebt uitgevoerd, zelfs zonder een account aan te maken, moet je eerst de instellingenmap verwijderen. Klik op Start, Uitvoeren en voer %appdata% in.

synchroniseer-uw-pidgin-profiel-over-meerdere-pc's-met-dropbox-foto 10

Verwijder uw .purple-map.

synchroniseer-uw-pidgin-profiel-over-meerdere-pc's-met-dropbox-foto 11

XP bevat geen manier om een ​​symbolische link te maken, dus we zullen de gratis Junction-tool van Sysinternals gebruiken. Download Junction (link hieronder) en pak de map uit.

synchroniseer-uw-pidgin-profiel-over-meerdere-pc's-met-dropbox-foto 12

Open Opdrachtprompt (klik op Start, selecteer Alle programma's, vervolgens Bureau-accessoires en selecteer Opdrachtprompt) en voer cd in gevolgd door het pad van de map waarin u Junction hebt opgeslagen.

synchroniseer je-pidgin-profiel-over-meerdere-pc's-met-dropbox-foto 13

Om nu de symbolische link te maken, voert u het volgende in de opdrachtprompt in en vervangt u de gebruikersnaam door uw gebruikersnaam.

knooppunt C:Documents and SettingsgebruikersnaamApplication Data.purple C:Documents and SettingsgebruikersnaamMijn documentenMijn Dropbox.purple

synchroniseer-uw-pidgin-profiel-over-meerdere-pc's-met-dropbox-foto 14

Open Pidgin en u zult al uw instellingen zien zoals ze waren op uw andere computer. Alles is klaar om te gaan.

synchroniseer-uw-pidgin-profiel-over-meerdere-pc's-met-dropbox-foto 15

Let op: als uw primaire Pidgin-account in Windows XP is, knip dan uw .purple-map en plak deze in uw Dropbox-map. Wanneer u vervolgens de symbolische koppeling maakt, keert u de volgorde van de mappaden om.

Conclusie

Dit is een geweldige manier om al uw chat- en IM-accounts beschikbaar te houden vanaf al uw computers. Je hebt gemakkelijk toegang tot logbestanden van chats die je op je desktop had vanaf je laptop, of als je een chataccount toevoegt op je werkcomputer, kun je het die avond naadloos vanaf je thuiscomputer gebruiken. Nu is Pidgin de universele chatclient die altijd klaar staat waar en wanneer je hem nodig hebt!

Links

Pidgin downloaden

Download en meld je aan voor Dropbox

Download Junction voor XP

Meer verhalen

Vraag de lezers: welk besturingssysteem gebruikt u?

De drie meest populaire keuzes die er zijn als het gaat om computerbesturingssystemen, zijn Windows, Mac OS X en Linux. Wat we willen weten is ... welk besturingssysteem gebruikt u?

Krijg snelle toegang tot de cache in Firefox

Bent u op zoek naar een snelle en eenvoudige manier om de inhoud van de cache in Firefox te bekijken? Dan wil je zeker weten hoe gemakkelijk het kan zijn om de CacheViewer-extensie te gebruiken.

Gebruik uw iPhone of iPod Touch als Boxee-afstandsbediening

Bent u een Boxee-gebruiker en zoekt u een oplossing voor afstandsbediening? Nou, je hoeft misschien niet verder te kijken dan je portemonnee. De gratis Boxee Remote App maakt van uw iPhone of iPod Touch een eenvoudige en gebruiksvriendelijke Boxee-afstandsbediening.

Multitasken als een professional met AquaSnap

Ben je het beu om heen en weer te schuiven tussen vensters? Hier is een handige app waarmee u al uw vensters georganiseerd en toegankelijk kunt houden.

Abonneer u met één klik op RSS-feeds in Chrome

Heb je een Google Reader-account en heb je een snelle, eenvoudige manier nodig om je te abonneren op nieuwe RSS-feeds terwijl je surft? Dan wil je zeker eens kijken naar de Chrome Reader extensie voor Chrome.

Een Opera Style-statusbalk toevoegen aan Firefox

Iedereen die Opera heeft gebruikt, is bekend met de informatie die wordt gepresenteerd voor de webpagina die momenteel in de browser wordt geladen (d.w.z. het aantal geladen afbeeldingen). Als u dezelfde functionaliteit in Firefox wilt hebben, sluit u dan bij ons aan als we kijken naar de Extended Statusbar-extensie.

Aan de slag met Media Browser voor Windows Media Center

Als u een Windows Media Center-gebruiker bent, wilt u Media Browser echt eens bekijken. De Media Browser plug-in voor Windows Media Center neemt uw digitale mediabestanden en geeft ze weer in een visueel aantrekkelijke, gebruiksvriendelijke interface, compleet met afbeeldingen en metadata.

Test Drive Windows 7 Online met Virtual Labs

Heb je de openbare bèta van Windows 7 gemist en wil je deze uitproberen voordat je daadwerkelijk de sprong maakt en upgradet? Misschien wil je leren hoe je nieuwe features implementeert in een zakelijke omgeving. Hier leest u hoe u Windows 7 rechtstreeks vanuit uw browser kunt testen.

Hoe VERT.ZOEKEN in Excel te gebruiken

VERT.ZOEKEN is een van de handigste functies van Excel en ook een van de minst begrepen. In dit artikel demystificeren we VERT.ZOEKEN aan de hand van een realistisch voorbeeld. We maken een bruikbare factuursjabloon voor een fictief bedrijf.

Bewaar webartikelen om later te lezen met Instapaper

Ben je ooit een heleboel geweldige artikelen tegengekomen die je online wilt lezen, maar waar je gewoon geen tijd voor hebt? Vandaag bekijken we een online service waarmee u uw artikelen later kunt lezen, online of op een iPhone of eReader.